Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
PAN88 napisał:

43 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Tam w tym PLUKOnie to nie dość że mała Ukraina to jeszcze wielki burdel w przyzakładowym hotelu.Cudeńka Panie się tam dzieją.

Znaczy burdel 🤔

widać że cię tam ciągnie... 🤦‍♂️

Opublikowano
54 minuty temu, szwagier24 napisał:

Kurna a nad morzem 20 stopni, zachmurzone i wieje, eh. 

To nie wiedziałeś że nad naszym morzem latem zimno a zima ciepło i do tego wiatr ? 

Opublikowano
3 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Po co obchodzić te wszystkie urodziny 🤔

Jakby Ci to wytłumaczyć, żebyś zrozumiał, a żeby Cię nie urazić 🤔...może cytatem :"nie samym chlebem człowiek żyje", ani nie samymi pieniędzmi, ani też nie...samym sobą...🤷

Jeśli Ty tak pytasz na poważnie, nie robiąc sobie przy tym jak, to ja współczuję Twojej kobiecie (niezależnie czy to żona, czy nie) i podziwiam ją, że...z Tobą wytrzymuje👏

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Trochę nie śmiało pokropiło a miało padać i 9 litrów spaść.... 

Gorączka taka że nic się nie da robic

Miało padać i nie pada, ale za to chmury słońce zasłoniły

Opublikowano
18 minut temu, Qwazi napisał:

Jakby Ci to wytłumaczyć, żebyś zrozumiał, a żeby Cię nie urazić 🤔...może cytatem :"nie samym chlebem człowiek żyje", ani nie samymi pieniędzmi, ani też nie...samym sobą...🤷

Jeśli Ty tak pytasz na poważnie, nie robiąc sobie przy tym jak, to ja współczuję Twojej kobiecie (niezależnie czy to żona, czy nie) i podziwiam ją, że...z Tobą wytrzymuje👏

Sam bym zapytał ale mnie uprzedził...

W chałupie 27 ale w piwnicy 20. Można zdzierżyć. 

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, slawek74 napisał:

widać że cię tam ciągnie... 🤦‍♂️

Nie martw się.Okoliczni omijają to miejsce z dala.Z Polskiej załogi zostało może 10%.

14 minut temu, Popier96 napisał:

Będzie? 😎

received_811756500346352.jpeg

Mogło jeszcze na tym oleju pojeździć całkiem czysty😁

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
marcin19071980 napisał:

48 minut temu, slawek74 napisał: widać że cię tam ciągnie... 🤦‍♂️ Nie martw się.Okoliczni omijają to miejsce z dala.Z Polskiej załogi zostało może 10%.

nie o Ciebie chdziło ...🤦‍♂️

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja tam zadowolony, że choć tyle było. Zawsze coś. Ale teraz już nie ma na co liczyć. Tylko karmić.

2 km różnicy w odległości między pasiekami i dobre 5-6kg więcej na jednej miejscówce.

Opublikowano
1 minutę temu, Popier96 napisał:

2 km różnicy w odległości między pasiekami i dobre 5-6kg więcej na jednej miejscówce.

U nas w wędrowne czy kilka lokalizacji to mało kto się bawi... Ale gdzieś dalej, bliżej lip to i lepsze wyniki miewali, w sąsiedniej wsi, z 4km w linii prostej ze 3x więcej niż u nas. 

Dla mnie starczy, ja z tego nie żyję. Niech się martwią potentaci. 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

U nas w wędrowne czy kilka lokalizacji to mało kto się bawi... Ale gdzieś dalej, bliżej lip to i lepsze wyniki miewali, w sąsiedniej wsi, z 4km w linii prostej ze 3x więcej niż u nas. 

Dla mnie starczy, ja z tego nie żyję. Niech się martwią potentaci. 

Powiem Ci, potentatów to ja nie rozumiem :D. Napierdoli uli, nie dopilnuje i leci po miód prosto z ua :D

Opublikowano
12 minut temu, slawek74 napisał:

nie o Ciebie chdziło ...🤦‍♂️

Aaa no chyba że tak.

Opublikowano
Przed chwilą, Popier96 napisał:

Powiem Ci, potentatów to ja nie rozumiem :D. Napierdoli uli, nie dopilnuje i leci po miód prosto z ua :D

I potem tylko się roją. Mamy takiego, ze wsi od nas pochodzi, ma kilka lokalizacji, no niby się szczyci ale jaka jest prawda... W 2019 miał z 200m ode mnie koło 20 rodzin na rzepaku, rójka za rójką szła.

Opublikowano

U mnie w tym roku nic nie uciekło. Teraz jeszcze z bród które będą wisieć zrobię pakieciory. Pasuje dzisiaj odymić, bo matule w poniedziałek wypuszczone z izolatorów.

Opublikowano

Coś spierdoliłem z izolowaniem, bo jedna matka mi się osypała :(. Całe szczęście jeszcze czerw otwarty był i pociągły sobie mateczniki. Się zdziwiłem jak wyciągam ramkę, a tu zgryzione mateczniki. Lukam do izolatora, a matka już wysuszona.

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja w piątek dałem paski ale lepiej nie będę pisał jakie... Dymienie nie wcześniej niż koniec września. 

Warozy jest od ch*ja i jeszcze trochę. W tym roku inną taktykę obrałem.

Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Jacuś, Twoja willa...

1689502817214333258248412373252.jpg

jeszcze stoi dom po pradziadkach przeniesiony gdzies  indziej.. ale juz dachowke ma,

1 godzinę temu, szwagier24 napisał:

Kurna a nad morzem 20 stopni, zachmurzone i wieje, eh. 

gdzie ? juz slonce wyszlo i cieplo jest- siostra jest w karwi.

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Trochę nie śmiało pokropiło a miało padać i 9 litrów spaść.... 

Już przykro patrzeć na to co się dookoła dzieje, a jeszcze nie byłem dalej w polach na górce kukurydzę ocenić. Zaś takie owocowe drzewka koło domu to wyglądają jakby je ktoś wrzątkiem polał. Plus wiatr kurz niesie z wszędąd. 

• Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v