Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Małopolska, w 2021 w lipcu to burze było chyba z 5 dni z rzędu. Ale w sierpniu 2021 absolutny rekord opadów był odkąd zapisuję - 226mm. 

Chwali się za zapiski zawsze można powspominać 

Opublikowano

To nie były żadne czułości. Ja sobie wtedy czytałem co jest pisane i odezwałem się na koniec. A dyskusja się odbywała między Szymonem i Pafnucym🤷. A jak nie śledzisz, to nie wiesz, a jeśli nie wiesz to nie pisz, że nikt🤷...

Opublikowano (edytowane)

nie wiem o co chodzi, ale coś sobie Marcinek ubzdurał na moim punkcie i ma siłę próbuje coś udowodnić.. po co, a na co, i co mu z tego? miałem i mam całą masę tu takich. czemu I on zapisał się do tych mi wrogich... no nie wiem... ale cóż... niech se tam tworzy i zmyśla dalej .

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
48 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marek vel @Łolek to jest w porządku facet 💪 pięknie doradził mi z farbami ,mimo że mu zaszłem za skórę 

Więcej takich ludzi i będzie lepsza Polska 🙂

Nawet PiS może rządzić trzecią kadencję 😜

Ty czasem gorączki nie masz bo majaczysz 🤔🤭

Jak wiem to podpowiem 

Opublikowano

eee nic. dwóch leniwców próbuje coś tworzyć. :D

1 minutę temu, Leszy napisał:

Co wy tu znowu wyprawiacie? Znowu jaka drama.?

1 minutę temu, Łolek napisał:

Ty czasem gorączki nie masz bo majaczysz

nie zauważyłes że on tak bez gorączki, a co gorsza i na trzeźwo tak ciągle bredzi? :D

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Jeszcze 20 kropelek nalewki propolisowej i lulu. 

👍

Przed chwilą, DANDYS napisał:

przecież to nie upieczone dobrze

Jeszcze się piecze 

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Pada u Ciebie, bo u mnie się już napadało. Nawet kałuż już nie ma...

U mnie na wsi są kałuże tak z pięciu ma takie nazwisko 

• Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Małopolska, w 2021 w lipcu to burze było chyba z 5 dni z rzędu. Ale w sierpniu 2021 absolutny rekord opadów był odkąd zapisuję - 226mm. 

No ciężkie żniwa wtedy były, a końcem sierpnia to lało na potęgę i zboż na polach jeszcze troche stało,.. co do rekordów opadu to w 2019 w maju w jeden dzień spadło u mnie ponad 70 mm i to nie od rana tylko od około 12 a w sumie w trzy dni przebiło 150mm ale nie wiem ile bo raz mi brakło miarki i wylewało sie górą. Tamtego maja były jeszcze 2 burze 30mm i pare mniejszych opadów- ile dokładnie było to nie prowadziłem zapisków ale mogło być około 250 mm...

Opublikowano
1 minutę temu, rocco0987 napisał:

No ciężkie żniwa wtedy były, a końcem sierpnia to lało na potęgę i zboż na polach jeszcze troche stało,.. co do rekordów opadu to w 2019 w maju w jeden dzień spadło u mnie ponad 70 mm i to nie od rana tylko od około 12 a w sumie w trzy dni przebiło 150mm ale nie wiem ile bo raz mi brakło miarki i wylewało sie górą. Tamtego maja były jeszcze 2 burze 30mm i pare mniejszych opadów- ile dokładnie było to nie prowadziłem zapisków ale mogło być około 250 mm...

Kto kosił w lipcu to wygrał. Końcem sierpnia najwięcej padało, kombajnami ziemniaki mieli ciężko zebrać ludzie. W 2019 nie prowadziłem jeszcze pomiarów. Ale było bardzo mokro, ziemniaki były nie obsypane, pszczoły roiły się na potęgę a trawa koszona początkiem czerwca była rekordowa ale przerośnięta.

Opublikowano
11 minut temu, Łolek napisał:

No deszcz robi postępy 3l 

Od niedzieli po 30* więc nie wiele to da.

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ktoś z okolicy musiał kupić mojego rapida bo już czwarty dzień z rzędu kręci się po okolicy 

Może Cb szuka żeby oddać minę na którą trafił? Skąd miałeś skodę rapid?

Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Może Cb szuka żeby oddać minę na którą trafił? Skąd miałeś skodę rapid?

To nie mina, ledwo 200tysiecy to przewaliło jak się rozstawaliśmy. Dostałem od bezdomnego, pana Stanisława z Warszawy 

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v