Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, Baks00 napisał:

Mlekovita 4 grosze w dół 

Nie zauważyłem w sklepie ani jednej obniżki od czasu jak ceny wystrzeliły. Nadal 4,49.

Ostatnio złapałem czekoladę Wedla  i za to k**estwo obniżania wagi nie kupiłem. Kurna 90g tabliczka czekolady. By ich uj.

Zajadam szwedzkie 185g🤣

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Przerobiłem dwie oryginalne siuntki i więcej nie chcę. Klient, który szuka siuntki w oryginale sam nie wie czego chce. Ten ciągnik jest kultowy, ale czterdziestka bije go na łeb i objeżdża w polu w każdą stronę 🤷

Będzie naprawiał i malował i diabli go wiedza co jeszcze. Ojciec kiedyś Miał to i on chce mieć. Sentyment ma... to tak jak ta jazda wską. 

Opublikowano
32 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Co robić co robić 

Sprzedawać jęczmień czy zasypywać rano bo przyczepa na 3 kawałek potrzebna. 

Ten stres Cię zabije...

Nie wiem czego na grad czekać przestałeś....

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Będzie naprawiał i malował i diabli go wiedza co jeszcze. Ojciec kiedyś Miał to i on chce mieć. Sentyment ma... to tak jak ta jazda wską. 

Nie sądzę, żeby miał z tym ciągnikiem problemy. Malowanie też mu raczej nie potrzebne...

Opublikowano

Sprzedaj.

Kupią tanio polskiego to mniej drogiego ukraińskiego zwiozą.

Wszyscy na tym skorzystamy. Tz. wszyscy poza Tobą😜

Opublikowano
40 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Co robić co robić 

Sprzedawać jęczmień czy zasypywać rano bo przyczepa na 3 kawałek potrzebna. 

tak poważnie, to na co liczysz? twój j**any pis pozwoli wszystkie śmieci przywieść do nas. jak myślisz? zdrożeje?

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Nie sądzę, żeby miał z tym ciągnikiem problemy. Malowanie też mu raczej nie potrzebne...

Tu o samą robotę dla idei chodzi. Ma stara i cherokee to jeżdżą w błoto tym tylko po to żeby się zakopać i uwalić w błocie jak dziki 

Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

tak poważnie, to na co liczysz? twój j**any pis pozwoli wszystkie śmieci przywieść do nas. jak myślisz? zdrożeje?

Nie tylko ryska 

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Sprzedaj.

Kupią tanio polskiego to mniej drogiego ukraińskiego zwiozą.

Wszyscy na tym skorzystamy. Tz. wszyscy poza Tobą😜

jeszcze w zeszłym roku twierdzili że hodowle nikomu nie potrzebne. 

przypłyną magiczne statki i gdzieś tam wywiozą. 

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Tu o samą robotę dla idei chodzi. Ma stara i cherokee to jeżdżą w błoto tym tylko po to żeby się zakopać i uwalić w błocie jak dziki 

A tacy też są. U mnie na wsi jeden trzyma w garażu Zetora majora w oryginale. Ziemi nie ma wcale, nie jeździ tym ciągnikiem, nie wiem nawet, czy go odpala. Ale jak ostatnio jechałem na pole i miał garaż otwarty, to wygląda to jakby przed chwilą z taśmy montażowej zjechało. Cukiereczek. A to produkcja z lat 60 tych...

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Strongman napisał:

Taka krowa duża i szeroka się wydaje a te druty ładnie blokują podciśnienie przy zakładniu czy to tak o według tradycyjnego.

W miarę zależy też od wężyków i gum strzykowych 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

jeszcze w zeszłym roku twierdzili że hodowle nikomu nie potrzebne. 

przypłyną magiczne statki i gdzieś tam wywiozą. 

Krótkowzrocznych nie brakuje.

Ja ładuję na magazyn.  Teraz szły 2letnie zbiory. U naszych rolników też.

W tym roku podejrzewam że zbiory w skali kraju będą dużo niższe. U mnie zasiewy 25% mniejsze. Plony na pewno z ha niższe. Na przyszły rok pewno jeszcze mniej zbóż zasieję.

Będzie leżakować jak się nie sprzeda.

Ostatnie dwa lata to taka manipulacja by ogłupić do reszty. Chłop ma być jak dziecko we mgle, i choćby analizował dane to zrobiony jest taki kogel model że czarne jest białe, białe czarne. I do tego nie wiadomo czy za rok czarne będzie czarne, białe, a może kolorowe🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Chłop ma być jak dziecko we mgle, i choćby analizował dane to zrobiony jest taki kogel model że czarne jest białe, białe czarne. I do tego nie wiadomo czy za rok czarne będzie czarne, białe, a może kolorowe🤣

wiem że mądry człek jesteś, ale sądzisz że rozpracowałeś te podchody i będziesz cwańszy od systemu?

toż tu nie ma systemu. dają na żywioł i czekają co będzie...

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

wiem że mądry człek jesteś, ale sądzisz że rozpracowałeś te podchody i będziesz cwańszy od systemu?

toż tu nie ma systemu. dają na żywioł i czekają co będzie...

No nie rozpracowałem , dlatego piszę że nie wiadomo czy będzie czarne czarne, czy białe albo zagrają coś innego i będzie kolorowe.

Tyle tylko że przy cenie pewno 600zł u mnie raczej więcej można zyskać niż stracić.  Na razie inwestycje stop, dokończyć tynkowanie hali. I czekamy. Za ziemią już nie patrzę.

2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

@pedro2 pytałeś czy moja żona nie gotuje...

168840787373838337430256806644.jpg

Oj weź tà marchewkę zakryj. Jak .nie w przedszkolu struli tym i hafty po sali rzucaĺem, tak do tej pory tego nie cierpię. Reszta mniam😁

Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy12 napisał:

@pedro2 pytałeś czy moja żona nie gotuje...

168840787373838337430256806644.jpg

Lubię marchewkę z groszkiem. Może jak by ci jeszcze kiedy żona zrobiła to bym się zakręcił tam pod drzwiami🤔

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Może jak by ci jeszcze kiedy żona zrobiła to bym się zakręcił tam pod drzwiami🤔

da się załatwić. zapraszam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v