Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Teraz mi Maniek proszę nie przeszkadzaj bo się będę uczył o kapuście. Dziękuję 

Dobrze. Tylko żebyś...głąbem nie został przez te kapuścianą naukę 🤭

• Haha 3
Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ponoć najlepsza do kiszenia. Moja hobbystyczna, ze swojej rozsady ładna przynajmniej wg mnie.

20230627_191211.jpg

Za gęsto sadzona, kamienna głowa rośnie długo i do kiszenia się nadawała jak innych odmian nie było. Spróbuj se kiedyś wspomnianego midora, bo też w ogrodniczych paczkach występuje. 

Opublikowano

Ale się w tym roku lawenda rozrosła. Około 80cm szerokości rządka.

@Łolek  patrz, w grudniu 3lata temu z takich maluchów wsadzone jak Twoje.

Na rozsadnik też trochę żona zasądziła tych kunuców to też już kawał krzewinek i kwitnąć będą

20230627_190646_resized.jpg

20230627_190434.jpg

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Popier96 napisał:

Za gęsto sadzona, kamienna głowa rośnie długo i do kiszenia się nadawała jak innych odmian nie było. Spróbuj se kiedyś wspomnianego midora, bo też w ogrodniczych paczkach występuje. 

Zawsze tak sadzona - rządki co 45cm, odstępy na oko. Nie lubię szerokiego rozstawu w niczym. Lubię gęsto i busz.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Agrest napisał:

Na rozsadnik też trochę żona zasądziła tych kunuców to też już kawał krzewinek i kwitnąć będą

20230627_190434.jpg

O kurcza...zajobiscie to wygląda.

Jakiś dłuższy wjazd na posesję warto dla oczu tak obsadzić... No lux...

26 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Zawsze tak sadzona - rządki co 45cm, odstępy na oko. Nie lubię szerokiego rozstawu w niczym. Lubię gęsto i busz.

A próbowałeś coś kiedyś rzadziej?

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

O kurczą...zajobiscie to wygląda.

Asfaltu mam 101m, lawendy 70m. Tu problem bo chyba za rok trzeba rząd porzeczek usunąć🤕

Po drugiej stronie idzie sad do wycinki i też kwiatkami obsadzę, ale już mieszanką lawendy powojników funki, prymul, krokusów, smagliczek i może jakich rozchodników.

Przy słupie już glicynię posadziłem.

Wyszukałem jakieś rośliny, chciałem żeby mi wysłali ale nieeee, tylko osobiście.  To niech się gonią jak za kilkaset złotych się im wysyłać się nie chce.

Opublikowano
10 minut temu, Pafnucy12 napisał:

O kurczą...zajobiscie to wygląda.

A próbowałeś coś kiedyś rzadziej?

Tak, za bardzo zielsko rosło i było roboty z plewieniem. A tak jest gęsto i trawy nie ma za chwilę. Może i mniejsze główki będą ale mi i tak wystarczy. 

Opublikowano (edytowane)

w sumie ładna jest... może to u nas zbyt rzadko...

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Tak, za bardzo zielsko rosło i było roboty z plewieniem. A tak jest gęsto i trawy nie ma za chwilę. Może i mniejsze główki będą ale mi i tak wystarczy. 

sory,,, nie połączyło... po edycji..

a przy okazji.. macie te takie białe pchełki w kapuście? u mnie coś sporo się tego zrobiło.. też soki podciągaja..

Opublikowano
10 minut temu, Pafnucy12 napisał:

a przy okazji.. macie te takie białe pchełko w kapuście? u mnie coś sporo się tego zrobiło.. też soki podciągaja..

W tym roku nie widziałem robactwa jak na razie.

Opublikowano

a miewałeś? takie małe , białe .. kiedyś tego nie było ...

Opublikowano
34 minuty temu, Agrest napisał:

20230627_190434.jpg

zmotywowałes mnie kupiłem 5 katalpów 😛

IMG_4640.jpeg

Opublikowano
16 minut temu, Pafnucy12 napisał:

a przy okazji.. macie te takie białe pchełki w kapuście? u mnie coś sporo się tego zrobiło.. też soki podciągaja..

Mączlik jak dobrze amiętam. Miałem u siebie. Raz psikalem i trochę mniej tego było a teraz widzę że chyba sobie poszło 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

W życiu tego nie widziałem.

u mnie już kilka sezonów się pokazuje...

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, radekz200 napisał:

zmotywowałes mnie kupiłem 5 katalpów 😛

IMG_4640.jpeg

Panie Radku, czemu pod kijanką taka osmolona kostka?

8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A czym to zwalczyć?

oj nie pamiętam nazwy oprysku...

8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Pioter, a próbowałeś karbidu do zwalczania nornic albo turkucia?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v