Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, malaczarna napisał:

Dziś ja jestem jęcząca i stara 15 kg truskawek zmordowalam nigdy więcej. Pierwszy raz z pektyna. 

Gdzie stara. Pani Dżanetko jeszcze nie jedna nastolatka ma przez panią kompleksy 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, soltys48 napisał:

Ciekawe gdzie jedziesz 🤔🤔🤔

Fendta byłem obejrzeć 🙄

511

Ale to nie dla mnie, kolega prosił 😏

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Ciekawe czy coś udowodnią im... 

Bo trochę to już za daleko zaszło co robili. 

Fajne to było 2 lata temu, a teraz to już aż oglądać nieraz żal było.

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo zajęć dużo.

Fajne to było za czasów Niemieckiego i Fiodora. Potem to już tylko gorzej... No, jeszcze Jan Ł bo rodo to coś śmieszniejszego ale też chłopina się szybko zawinął...

Wątpię, że coś udowodnią. Choć jestem pewien, że dryblas a i centrala pewnie maczała w tym palce.

O, widzę nie jestem sam. Hvja udowodnią, ta nasza milicja się nadaje ścigać za maseczki. 

Ale coś było na rzeczy, skoro i Leszkowi kichy popalilo. Spiryt to to nie był raczej 

Miałem to szczęście od 2015 śledzić za Niemca, Fiodora i magazyn Łosiów na rzemieślniczej. lajty Janka z garnkiem na głowie i trąbką złoto 😁

Edytowane przez pedro2
  • Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

Jak gdzie i kiedy?

Chłopaki wspominają...

1 minutę temu, Łolek napisał:

Ooo patrzta go dowcipnisia 

Nie wi🤫🤭

Może łon się nie pozna🤫🤷

1 minutę temu, pedro2 napisał:

nasza milicja się nadaje ścigać za maseczki. 

Czasem im się coś uda🤷

Opublikowano
13 minut temu, pedro2 napisał:

O, widzę nie jestem sam. Hvja udowodnią, ta nasza milicja się nadaje ścigać za maseczki. 

Ale coś było na rzeczy, skoro i Leszkowi kichy popalilo. Spiryt to to nie był raczej 

Miałem to szczęście od 2015 śledzić za Niemca, Fiodora i magazyn Łosiów na rzemieślniczej. lajty Janka z garnkiem na głowie i trąbką złoto 😁

Janek jak kebaby odbierał albo nieboszczyk chuinski robili fajne akcje 🤣

Moim zdaniem dobra szkolna to biedna szkolna, major jak tuszyl coś sobie, albo testowali różne potrawy :o mitomania knura np o muchach że w ciepłych krajach zimują a lecą na skrzydłach u bocianów 🤣🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, malaczarna napisał:

10% w PZU jak zapłacisz parę groszy więcej to od 8%

No i u mnie 10.

23 minuty temu, szymon09875 napisał:

Janek jak kebaby odbierał albo nieboszczyk chuinski robili fajne akcje 🤣

Moim zdaniem dobra szkolna to biedna szkolna, major jak tuszyl coś sobie, albo testowali różne potrawy :o mitomania knura np o muchach że w ciepłych krajach zimują a lecą na skrzydłach u bocianów 🤣🤣🤣

Pamiętam jak dziś.

-na badania? 

-na badania. Jarek tylko po dachach nie łaź mnie, broń Boże 😜 

Majorek nieporadny, każdy się na nim ślizgał i rwal ile wlezie. Szkoda. Teraz jestem często w białym to mu postawię świeczkę. 

Golem miał już dawno kopnąć w kalendarz, a jeszcze meksikana przeżyje 😉

13 minut temu, malaczarna napisał:

Ja nie warcze wystarczy że spojrzę. Nie muszę się odzywać. Prawie 20lat treningu robi swoje

Moja jeszcze nie warczy. Ale ona wie kto tu spodnie nosi 😎 a do mamusi daleko 🤭

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Agrest dno cenowe połączone z niskim plonem.

Porzeczek jeszcze mniej na krzewach.

Kombajn działa. Jest "sprawniejszy" od poprzednika, szybciej można zbierać

Może nie, ale nawet 3zł nie ratuje mnie przy plonie 1,5t/ha.

Gregor, daleko jesteś?

Wež zawróć, bo już w domu jestem, innym razem coś naskrobiemy.

A 5 zł będzie ratowało? Może w porywach nawet 6. Gwiazdy na niebie mówią, że plonu będzie połowę na zapotrzebowanie zakładów. Owszem zapasy koncentratu jeszcze są(mrożonki pewnie też), ale podobno zachód nie wierzy, jak u nas zmarzło.

Wrzuć jakieś zdjęcie jak to u ciebie średnio wygląda w krzaku, bo w te 1,5 tony słabo wierzę.

Znajomi zbierali dziś jagodę, po zmolestowaniu okolicznej chłodni by to wzięła. 3,5zl.(dostałem czeszkę tego, ale u mnie słabe parcie na dżem, Wojtek i zojka mają słabe walory smakowe). Jeden 5ha 5-6 roczne będzie likwidował.

Agrest wisi na krzakach, jeden sąsiad, gdzieś ma Luke i zbiera.

Z czerwoną będzie masakra sporo zostanie na krzakach. Znów popularny będzie deal czerwona za czarną. Taka analogia: jak czerwoną była za piuntke, to jako jeden z niewielu miałem plantację. Teraz jestem jednym z niewielu, który jej nie ma. To jak ma być cena?

Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

Strzelasz z oka?

Nie mam zeza. 

9 minut temu, pedro2 napisał:

No i u mnie 10.

Pamiętam jak dziś.

-na badania? 

-na badania. Jarek tylko po dachach nie łaź mnie, broń Boże 😜 

Majorek nieporadny, każdy się na nim ślizgał i rwal ile wlezie. Szkoda. Teraz jestem często w białym to mu postawię świeczkę. 

Golem miał już dawno kopnąć w kalendarz, a jeszcze meksikana przeżyje 😉

Moja jeszcze nie warczy. Ale ona wie kto tu spodnie nosi 😎 a do mamusi daleko 🤭

Ty jesteś tą głową a ona szyja co kręci ta glowa. Mamusia blisko. Jak założę  spodnie to nie ma takiego efektu jak mam  kieckę. 

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, soltys48 napisał:

Trzeba brać od prawdziwych rzemieślników a nie partaczy.

Zapytaj @6465jaki kiedyś ode mnie dostał smakołyk albo @danielursus3pco dostał za wygraną w konkursie 

To był towar nie do podrobienia. Nie każdy robi to w jaskini 😁

Opublikowano
23 minuty temu, 6465 napisał:

Coś tam popadało bo asfalt mokry a deszczomierz dogorywa w piaskownicy. 17⁰C

🙋 A ty to do pracy czy z pracy?

Do pracy na południe,kabany 2 do odstrzału,a pogoda z rana sprzyja 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v