Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, jarecki napisał:

w stolicy ? nie mozliwe ? a sory w Minsku . teraz w stolicy od 11tys . w góre  ale za to pokój 1500 za wynajem 

W tym czasie co się interesowałem to za 5400m² można było też kupić w wawie koło ronda wolnego Tybetu. Fakt tylko że większe bo 60m² a ja nie chciałem brać kredytu

@Aktywnyrolnik7245 wynajmuje ludziom. 2 rok siedzi już wojskowy. Spoko chłop

30 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Siwa trawa od przymrozka

Teraz to jeszcze nie wiem ale około 23 to i u mnie delikatny przymrozek brał bo na aucie trochę tego było

• Confused 1
Opublikowano
31 minut temu, stempos1980 napisał:

A gdzie ci będzie lepiej jak nie na wsi 🤔 

Pchać się na stare lata do miasta w ten zgiełk i smród z hałasem zmieszany😁🤭 

A na wsi spokój cisza perfuma co jakiś czas  zaleci i jest ok.Nikt cię nie kontroluje nie zagląda przez okno więc życie haj laif 😁 

Dzień dobry+4 pizga wiatrem🙄🤔

Gdzie ja do miasta ale piniendze których nie ma za dużo by ulokował 😉

Młodszy syn z dziewczyną wyrazili chęć pozostania na placu i  trzeba dom  przebudować i ju jest na co robić 

• Like 2
Opublikowano
19 minut temu, jarecki napisał:

siostra kupowala na woli ze 3-4 lata temu to płaciła  po 8,5 i to było taniej bo było kilka mieszkń , a rondo wolnego tybetu to chyba na woli 

Powiem Ci szczerze że znam stolicę ale po dzielnicach to mi nie gadaj 🤣. Lub to był 2016-2017

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

A gdzie ci będzie lepiej jak nie na wsi 🤔 

Pchać się na stare lata do miasta w ten zgiełk i smród z hałasem zmieszany😁🤭 

A na wsi spokój cisza perfuma co jakiś czas  zaleci i jest ok.Nikt cię nie kontroluje nie zagląda przez okno więc życie haj laif 😁 

Dzień dobry+4 pizga wiatrem🙄🤔

Ale widzisz że na wynajem kupują. Ale za co w rolnictwo nie inwestują 🤔

2 godziny temu, leszek1000 napisał:

Poród z rana jak śmietana. Cielak z zawiniętą nogą przekręcony na bok i do tego tyłem wychodził. Jakoś żyje 😃😀

5 stopni i lekki wiatr 

Lechu sam ustawiasz czy wet ?

Opublikowano

Ojoj. U Was też tak wiater wiatruje?

Aż prawie mi daszek z czapki zerwało 🌪️

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

siostra kupowala na woli ze 3-4 lata temu to płaciła  po 8,5 i to było taniej bo było kilka mieszkń , a rondo wolnego tybetu to chyba na woli 

A szwagier złotówki nie dał 🤔

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Gdzie ja do miasta ale piniendze których nie ma za dużo by ulokował 😉

Młodszy syn z dziewczyną wyrazili chęć pozostania na placu i  trzeba dom  przebudować i ju jest na co robić 

Krowy też będą doić ? 

Opublikowano

Nie lubię. Jedynie w większe mrozy taką no zwykłą na uszy zakładam.

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

Teraz to tam kocioł jak uj. Rozkopane i rozpierdzielone bo linie tramwajową robią. Przy tym skrzyżowaniu mam punkt w Wola Tower.

14 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A szwagier złotówki nie dał 🤔

Coś ty taki materialista? Od swojej też już wołasz ile ma przynieść?

Opublikowano
12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Od listopada do kwietnia przeważnie tylko czapka na uszy. Jak zimniej to uszanka.

Ja to jak duże mrozy to letnia z daszkiem 

A tak to bez

Czacha musi dymić 😁

Nie wiem jak ludzie robią w upał w czapkach, które albo w czapce w traktorze🙆‍♂️

Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

Absolutnie nie ma takiej opcji 

Co zresztą ja popieram 

w okolicy coraz czescie rodzice sobie budują niewielki dom na oddzielnej działce a w tym z którego się  wyprowadzaja zostają czy zostaje młody gospodarz oczywiscie rodzice pomagaja w prowadzeniu gospodarstwa .

Opublikowano
14 godzin temu, Agrest napisał:

Czynsz to tylko zaliczka.

Co prawda już dawno ale wynajmowałem mieszkanie podczas remontu to miesięcznie odstępne +opłaty stanowiły 2200zł. Po dwóch miesiącach poprosiłem o zwiększenie limitu na ciepłą wodę i w ten sposób uniknąłem wysokiej nie dopłaty. Generalnie w stosunku do metrażu to życie w mieście jest bardzo drogie. 

Opublikowano (edytowane)

Cześć wszystkim 🙋. U mnie też wieje i momentami pada, 8°.

@Aktywnyrolnik7245 już tu kiedyś pisałem czemu ten ciągnik nie do tura, a tur nie do roboty

@Łolek gdzie Ty do miasta chcesz dezerterować, przecież jedna wyprawa do Zgierza Cię denerwuje,gdzie tak codziennie🙆

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

A tak to bez

Czacha musi dymić 😁

Nie wiem jak ludzie robią w upał w czapkach, które albo w czapce w traktorze🙆‍♂️

Byś mieszkał na wygwizdowie jak u mnie to byś wiedział po co czapka w zimie. W lecie cały czas czapka z daszkiem albo kapelusik. Z gołą głową to co najwyżej przelecieć z domu do kur jajka pozbierać.

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

A tak to bez

Czacha musi dymić 😁

To już wiemy czemu pierdzielisz czasami od rzeczy. Porażenia słonecznego dostałeś. 

• Haha 5
Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Byś mieszkał na wygwizdowie jak u mnie to byś wiedział po co czapka w zimie. W lecie cały czas czapka z daszkiem albo kapelusik. Z gołą głową to co najwyżej przelecieć z domu do kur jajka pozbierać.

A gdzie myślisz mieszkam

Dom od domu pół kilometra żadnej zasłony tylko pizdziawa 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Co prawda już dawno ale wynajmowałem mieszkanie podczas remontu to miesięcznie odstępne +opłaty stanowiły 2200zł. Po dwóch miesiącach poprosiłem o zwiększenie limitu na ciepłą wodę i w ten sposób uniknąłem wysokiej nie dopłaty. Generalnie w stosunku do metrażu to życie w mieście jest bardzo drogie. 

Tu miałeś jasną sytuację bo licznik pokazuje ile wody zużywasz. Z ciepłem jest przegięcie. Niby widzisz jednostki ile grzejnik zużywa ale nie znasz podziału i ceny jednostki po sezonie grzewczym.

Zużyliśmy 1600 jednostek i 1400zł niedopłaty, inny blok jakaś rodzina zużyła 200 jednostek i 5000zł niedopłaty.

Za późno dowiedziałem się o sposobie rozliczeń i w grudniu przed wdrożeniem pakietu oszczędnościowego  już blisko 700 jednostek było.

A najlepsze jest to że cały blok jedzie na zamkniętych grzejnikach i wówczas osoba która odkręcą ogrzewanie niejako płaci za wszystkich.

Dodatkowo w związku z wytycznymi odgórnymi została zmniejszona temperatura wody w sieci ciepłowniczej, więc kaloryfer będzie dłużej pracował np na zadaną 20⁰.

Opublikowano
45 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale widzisz że na wynajem kupują. Ale za co w rolnictwo nie inwestują 🤔

Lechu sam ustawiasz czy wet ?

Udało się samemu. Masz jeszcze braci do pomocy. Dostawa jeszcze zastrzyk i mamy wielokrążek(stary jak świat, ale wiele cielaków uratował). 

Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

A gdzie myślisz mieszkam

Dom od domu pół kilometra żadnej zasłony tylko pizdziawa 

A las osłania 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v