Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile kosztuje wjazd na bronisze?

szymon09875 napisał:

2 minuty temu, Łolek napisał:

Powiedz że jak kaszankę zaczną jeść to do nich dołączysz 

Żeś mnie wyprzedził 

No ja tak powiedziałem że nie ufam ludziom co kaszanki nie jedzą 🤭

To mi byś nie zaufał 😂

• Haha 1
Opublikowano
49 minut temu, marcin19071980 napisał:

No to chyba będzie trzeba się wziąć na ten sposób.Kiedys to takie fajne laski chodziły co po gadce z nimi można było dojść do wniosku że mają to w du... i odwalają pańszczyznę.Ale chyba nie było wyników i teraz od roku jakieś stare natrętne pruchnice przysyłają.Skrzynka pełna makulatury po ich obchodzi po wsi.

Znajomy kiedyś ich na herbatę zaprosił bo też tak przlazili co tydzień, kobita jego oczy zrobiła zdziwione a ten prosi do stołu zrobiła im herbatę Ci zadowoleni a ten z lodówki na stół czarne kaszankę wyjmuje bo dzień wcześniej przerób był, oni mówią że nie jedzą czegoś takiego Aten mówi co w gości do mnie i poczęstunkiem gardzicie wynocha nawet nie zdążyli herbaty osłodzić mija już kilka lat i go nie odwiedzają 

Nie mam nic przeciwko ich wierze ale wkurza mnie to natręctwo 

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, Strongman napisał:

@danielhaker słyszałeś że ksiondz umarł ten rolnik wiesz o kogo chodzi na pewno.

Skąd? Nawet nie wiedziałem, że w okolicy był ksiądz który rolnictwem się jeszcze zajmował 😛 Wczoraj akurat przy piwie kolega mówił że w Makarówce kiedyś taki był, a gdy zmarł i nastał nowy to w dzierżawę wziął ten celebryta Gr....dzki co ludziom za zboża nie płaci

Opublikowano
47 minut temu, Karol6130 napisał:

Co mf to mf

20230624_123807.jpg

A co Ty tak mało zaladował🤔...pewno dlatego, że błotników u ciapka ni mosz🤭...a jo mom🤗😉

IMG_20230624_132305_501.jpg

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Ja tam nie wiem 

W internetach lata plota że za ładowacz od ursusa jeden z centralnej polski dostanie pieniądze i pół litra od jednego z wielkiej polski

No to nie wiesz, a płota niedokładna🤷...

• Like 1
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

10 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

robią z 5 np

10 godzin temu, Desperado napisał:

Były kiedyś z 4mm drutu, takie kupowałem dla psa, tylko teraz jest ogrodzenie, a nie mam psa.

No to z 5 będzie musiało być 

10 godzin temu, MonteChristo napisał:

Dla kundla będzie, dla szalonego owczarka to lipa

Owczarek ale podhalański będzie 

1 minutę temu, Desperado napisał:

Wyższe akurat rówieśniczki, to ta niższa zazwyczaj dużo młodziej później wygląda, kiedyś ludzie i dzieci dużo pracowali i to fizycznie, a teraz mało robić, albo wcale, tylko telefon i dużo papuu.

Do tego brama na pilota żeby czasami d*py nie ruszyć z samochodu itd 

ja mam do podhalana z drutu 4mm i jest ok

Opublikowano

Marek o separatorze się wypowiedz , bo somatyke muszę obniżyć

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v