Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Panowie a jak jest z tymi dopłatami do pszenżyta, tam w okienku jest nip kupującego a jak kupujący niema nipu.

Ja wysłałem tego człowieka żeby sobie wyrobił ale teraz podobno jest tak że nip można tylko wyrobić jak się przechodzi na vat 

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Strongman napisał:

Panowie a jak jest z tymi dopłatami do pszenżyta, tam w okienku jest nip kupującego a jak kupujący niema nipu.

Ja wysłałem tego człowieka żeby sobie wyrobił ale teraz podobno jest tak że nip można tylko wyrobić jak się przechodzi na vat 

Jak nie ma nipu to jaka to firma skupowa? i jaką fakturę Ci wystawi?

2 godziny temu, Strongman napisał:

Kiedy złoty łańcuch masz na klacie to wtedy każda laska szybko scionga gacie.

Pytanie na co reagują, czy na sam łańcuch czy na złoto, byk jak potrzepał łańcuchem to jałówki też ogony podnosiły i bynajmniej nie był na złotym łańcuchu.   :P

Edytowane przez Desperado
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Nie trzeba sprzedawać do skupu tylko hodowcy a fakturę wystawiam sam bo sprzedaje tylko problem pojawił się ze kupujący niema nip a ten potrzebny do składania przez komputer bo tam takie okienko jest.Nip kupujoncego, w agencji mówią żebym wpisał swój ale według mnie potem to odrzucą.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Baks00 napisał:

A u mnie nie ma szans wjechać na pole 🌧️trzeba filców poszukać....

A ja se chodzę w kartoflach i nawet się kurzy...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
27 minut temu, Qwazi napisał:

Te trzy godziny to jest czas dojazdu Przemka do Marka. Wiadomo, że kasa by go wyprzedziła🤷

I wiadomo, kto do boryszu😁...przy tej transakcji, to bym musiał wyścielić... dwie przyczepy 🤔🤭

no widzialeś że ja dlugowaty ,to i dwie przyczepy ,zaniechaj ,jak będzie z kim i to i krzaczek wyszukam ,nie z kobitką oczywiście ,tylko jak gęsty to tak komary ,noooo ,no rozumiesz od komarow  ,,noooo😁

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Strongman napisał:

bo te składnie tylko drogą elektroniczną.

Coś machlaczysz jak GS z nawozami, gdzie na pszenżyto drogą elektroniczną, zawieźć trzeba. Można przez internet wysyłać, ale to nie taki typowy elektroniczny wniosek.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

Cały front już chen za granicami Polski. Ależ mu się spieszyło. Mało kiedy ma takie tempo.

Najgorzej że w prognozach brak opadów. Pewno na żniwa dotrą

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Coś machlaczysz jak GS z nawozami, gdzie na pszenżyto drogą elektroniczną, zawieźć trzeba.

Na przenicę i grykę tylko się zawozi, na pszenżyto drogą elektroniczną.

Opublikowano

kupilem preparat ,taki na wszystko ,wolki muchy . Jak ja go dopieścił cukrem z miodem i odrobiną piwka  [tom z mojej krwawicy ] ,to i muchy leżą ,ot co kurna robi łyk piwa  .😐😁

Opublikowano
37 minut temu, Strongman napisał:

Nie trzeba sprzedawać do skupu tylko hodowcy a fakturę wystawiam sam bo sprzedaje tylko problem pojawił się ze kupujący niema nip a ten potrzebny do składania przez komputer bo tam takie okienko jest.Nip kupujoncego, w agencji mówią żebym wpisał swój ale według mnie potem to odrzucą.

PESEL jest zamiast nipu tak samo uznawany

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

@Łoleki jak tam popadało.Radomsko podobno pływa.

Teraz to on jakąś d*pę w aucie bajeruje, nie ma czasu czytać AF. Heh traktór naprawia, części dopasowuje 🙆 ale czemu nie z Anetą 🤔 potem się dziwi że sworzeń nie pasuje 🤷

Edytowane przez 6465
  • Haha 5
Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Teraz to on jakąś d*pę w aucie bajeruje, nie ma czasu czytać AF.

Jeżeli facet otwiera drzwi w samochodzie kobiecie-to albo nowe auto albo kobieta🤭

• Like 1
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v