Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, Pafnucy12 napisał:

a studnię?

Studnia zawsze się gdzieś wynajdzie. 

a studnię?

Studnia zawsze się gdzieś wynajdzie. Spójrz na mapkach takie kółka na niebiesko 🙊

obrał inną ścieżkę....

Mogę się dać testować. Kładziemy po 20 tysi na stół i jak nic mi nie wyjdzie to zabieram twoje 20tysi 

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Od lat. Kiedyś Kiepskich namiętnie oglądałem. Teraz to jeszcze w ogóle leci?

Jakiś czas temu zakończyli produkcję tego serialu, będzie z pół roku temu gdzieś 

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Groszek musi być suchy..

@6465 🤭

Jak trochę wilgotny to się lepiej pali niż całkiem suchy 

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Nie wiem ile prawdy w tym ale sąsiad dziś mi mówi, że jego szwagier, mieszkający w sąsiedniej wsi kupił ten węgiel dystrybuowany przez gminę. Mówi - piękny, tylko się świeci. Ale kaloryczność to wnet jak tektura, sąsiad się z niego prześmiewał, że "u Rakiety (takie ma przezwisko) węgiel tak się szybko pali, że zanim obróci się po drugą łopatę to pierwsza się już spali". 

Opublikowano

bo wiosna przyszła... może przez to.

3 minuty temu, Strongman napisał:

Jak już o węglu to podobno po 1900zł I ludzie niechcą kupować tak słyszałem.

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Jakiś czas temu zakończyli produkcję tego serialu, będzie z pół roku temu gdzieś 

Zapytaj się zasobnika na groszek czy jest lepiej suchy czy mokry.

U mnie fabrycznie jest dosuszanie groszku w zasobniku

Opublikowano
Strongman napisał:

Jak już o węglu to podobno po 1900zł I ludzie niechcą kupować tak słyszałem.

U nas gminny 1650. Do wyboru 3 frakcje. Zapisałem się na 3 tony, ale jakoś nie mam ochoty jechać odebrać.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Możliwe nie ma mrozów więc tak nie potrzebny i mniej idzie kto ma zapas.

Ciekawe jak z nawozem będzie oto jest pytanie.

Kto miał kupić na sezon opału to już kupił i nikt nie kupuje.

Ja wziąłem z gminy też groszek i odziwo lux się spala

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

Zapytaj się zasobnika na groszek czy jest lepiej suchy czy mokry.

U mnie fabrycznie jest dosuszanie groszku w zasobniku

No palę ekogroszkiem od 2015r, i w moim przypadku lepszy jest taki co zworkowany leżał na zafoliowane palecie na zewnątrz, niż taki co ostatnie pół roku przeleżał pod dachem 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

No palę ekogroszkiem od 2015r, i w moim przypadku lepszy jest taki co zworkowany leżał na zafoliowane palecie na zewnątrz, niż taki co ostatnie pół roku przeleżał pod dachem 

Aby go deszcz w tych workach nie zamoczył to jak jest trochę wilgotny to zanim dotrze do paleniska to wyschnie 

Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

Aby go deszcz w tych workach nie zamoczył to jak jest trochę wilgotny to zanim dotrze do paleniska to wyschnie 

Wilgoć w podajniku zostaje, wystarczy klapę otworzyć, a tam na niej rosa wisi

4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

tak z ciekawości. a co się dzieje jak za suchy?

Potrafi za szybko się spalić, tzn zrobi się z niego taki zgorzel. Na wilgotnym wydaje mi się że łatwiej jest utrzymać temperaturę, mniejsze skoki +/- są. To nie jest tak że to w czymś przeszkadza, ale w przypadku mojego pieca lepiej się sprawdza wilgotny niż suchy

Możliwe że w innym piecu będzie inaczej 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Wilgoć w podajniku zostaje, wystarczy klapę otworzyć, a tam na niej rosa wisi

Potrafi za szybko się spalić, tzn zrobi się z niego taki zgorzel. Na wilgotnym wydaje mi się że łatwiej jest utrzymać temperaturę, mniejsze skoki +/- są. To nie jest tak że to w czymś przeszkadza, ale w przypadku mojego pieca lepiej się sprawdza wilgotny niż suchy

Możliwe że w innym piecu będzie inaczej 

Przy zaworach 3d 4d niema takiego problemu.

Najważniejsze to mieć wysoki powrót to piec tak nie skacze temperaturowo

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

W Siedlcach, niewiem ile biorą z 1500zł za całość bo 700zł za osobę licą jak dla studenta za pokój 

Jaka powierzchnia?

Za ile i jaka ulica.

Jeśli nie tajemnica

Opublikowano
konteno napisał:

30 minut temu, Bananek napisał:

Zapisałem się na 3 tony, ale jakoś nie mam ochoty jechać odebrać.

jak już zapłaciłeś to mogę za ciebie się pofatygować 😉

Śmiało. Powołaj się na mnie. 😉 Wtedy też dowiesz się czy płaciłem czy nie.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dejta spokój alem się urobił 🙄

Robota to głupota 😉

Merlin pewnie niezadowolona bo ty ciągle urobiony

Edytowane przez MonteChristo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v