Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Normandzka? Podobne umaszczenie czasem po duńskich z MO były. 

4 minuty temu, Baks00 napisał:

Mam takiego jednego, myślałem że coś ma z Normanda-ale łatki znikły 🤷

Zobaczymy. Marek mnie podpuścił i zacieliłem krowę SM/BS. Był się nazywa Game Over. Więc może będzie koniec gry🤷😉

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Więc może będzie koniec gry🤷😉

Kiedyś dawno temu, dla eksperymentu mama moja pozamawiała u inseminatora tych innych ras trochę. To się jakoś nie ostały. Duńskie, norweskie, szwedzkie normandzkie, to się jakoś nie sprawdziły. 

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Zobaczymy. Marek mnie podpuścił i zacieliłem krowę SM/BS. Był się nazywa Game Over. Więc może będzie koniec gry🤷😉

Nie wiem czy teraz nie będzie szła sama inra

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Qwazi napisał:

😅 A on pewnie zaciela samymi ,,Winner "

🤔

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
18 minut temu, Leszy napisał:

Kiedyś dawno temu, dla eksperymentu mama moja pozamawiała u inseminatora tych innych ras trochę. To się jakoś nie ostały. Duńskie, norweskie, szwedzkie normandzkie, to się jakoś nie sprawdziły. 

Norweską wyeliminowałem niedawno. Jałówki z krzyżówki NRF/SM jeszcze mam. Żałuje, że tak późno. Najlepiej mi się sprawdzają te trzy rasy na moich warunkach żywieniowych. W zasadzie to dwie SM i MO, bo LM, co by się nie urodziło to wyjeżdża małe. Jak rośnie możecie zapytać Przemka @soltys48

Opublikowano
21 minut temu, Baks00 napisał:

😅 A on pewnie zaciela samymi ,,Winner "

🤔

Raczej nie. Marek rozsądnie podchodzi do tematu. Nie przesadza 

22 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie wiem czy teraz nie będzie szła sama inra

I mnie raczej odpada. To typowo mięsne. Ja bardziej ogólnoużytkowe pochodzące  z trudnych warunków 

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

Norweską wyeliminowałem niedawno. Jałówki z krzyżówki NRF/SM jeszcze mam. Żałuje, że tak późno. Najlepiej mi się sprawdzają te trzy rasy na moich warunkach żywieniowych. W zasadzie to dwie SM i MO, bo LM, co by się nie urodziło to wyjeżdża małe. Jak rośnie możecie zapytać Przemka @soltys48

Rośnie fajnie ale te NRF 🤬🤬🤬🤬

Jołoszka od Mariusza z tyłu krowy

IMG20230615175944.jpg

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, konteno napisał:

@soltys48 wyślesz fotke tabliczki z nowego nabytku od radziosława?

Nie wiem czy doszedł. Jak dojdzie to wstawię 

1 godzinę temu, Baks00 napisał:

BG?

Moja krówka BG wiosną dokonała żywota po urodzeniu 18 cieląt 

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Nie wiem czy doszedł. Jak dojdzie to wstawię 

Moja krówka BG wiosną dokonała żywota po urodzeniu 18 cieląt 

Rodzice 16 lat mieli i w żadnym roku jałówki same byczkiSprzedali ją zacielona na chów dalej 🤭i jałówkę miala 

Ostatnie BG -jedna wet zje... przy porodzie i pięknego cielaka SM🤬 

Druga cialo opce w żołądku miała😔

22 minuty temu, Qwazi napisał:

Raczej nie. Marek rozsądnie podchodzi do tematu. Nie przesadza 

No jak ma Ciebie na testera...😉

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Jak ją znam to kolor jak najbardziej, kostka i chałupka tylko...marka...nie ta. A ona nieugięta. Karolowych MFów razem z krowami by mogło braknąć na taki znaczek na grillu🤷

Toć dlatego chcę zetora 

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, Strongman napisał:

Pada tam u was czy nie.

Na radarach leje ,a faktycznie nawet z blachy nic nie spada  Znajomy mówi ,że deszcz to dopiero jak z eternitu zacznie kapać . To znaczy ,ani dziś ,ani wczoraj ,ani od prawie miesiąca opadu żadnego nie było .

• Sad 1
Opublikowano
30 minut temu, soltys48 napisał:

Rośnie fajnie ale te NRF 🤬🤬🤬🤬

Jołoszka od Mariusza z tyłu krowy

IMG20230615175944.jpg

Dlatego wyeliminowany. A ta jałówka jest urodzona 24.10. 2022, po Ribano SM i krowie bo buhaju Jaguar SM, ale nie ten, który obecnie jest dostępny w ofercie MCHiRZ tylko tym, który był dostepny w 2012 roku, bo ta krowa ma 11lat i niebawem będzie kończyć 9 laktację 

23 minuty temu, Baks00 napisał:

No jak ma Ciebie na testera...😉

Eee tam...jakbym nie chciał, to bym się nie dał namówić. Sam jestem ciekaw, ci z tego wyjdzie. Zrobiłem najstarszą krowę jaką mam🤷

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v