Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Qwazi napisał:

No i po co się z Tobą targować 🙆😉...a nie było od niechcenia, tylko zgodnie z umową 🤷🤗

O dokładnie, głupio by mi było się jeszcze targować jak cena dogadana i pasuje 

33 minuty temu, kizak napisał:

Szymon  to mnie prawie nie widzial ,ciemno było i brał w ciemno😉 ,Ty to też jak kupował ,to wogle nie oglądal ,kasą tak jak Szymon ,rzucił od niechcenia  a ja do tego nie przywykły ,trza było się targować jak z arabem,. Pamiętam kiedyś ode mnie  handlarz klacz kupował,wali i wali w łapę  a ja nic ,stoję i się patrzę ,patrzę kiedy mi palnie po ścięgnach w nadgarstku  , ja jego rękę przekręcił i ,,przyłożył raz ,już więcej nie okładał ,zakup zgodzony .😉

No ale do Marysi to ci daleko 😉 kawał chłopa 

• Like 2
Opublikowano
12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

W tej letniej kuchni mam warsztat że stołem

Ale latem najlepiej się robi na schodach w cieniu

Przecież nic nie leży na betonie tylko w pudełku kartonowym wcześniej wymyte. 

Aaa już tam się nie tłumacz. Profesjonalne zakupy przyporzędzi serwisowych, a tu wychodzi wincy sprzętu jak talentu . 

Aaaj niemondra spominać 🙄

Opublikowano
45 minut temu, kizak napisał:

Szymon  to mnie prawie nie widzial ,ciemno było i brał w ciemno😉 ,Ty to też jak kupował ,to wogle nie oglądal ,kasą tak jak Szymon ,rzucił od niechcenia  a ja do tego nie przywykły ,trza było się targować jak z arabem,. Pamiętam kiedyś ode mnie  handlarz klacz kupował,wali i wali w łapę  a ja nic ,stoję i się patrzę ,patrzę kiedy mi palnie po ścięgnach w nadgarstku  , ja jego rękę przekręcił i ,,przyłożył raz ,już więcej nie okładał ,zakup zgodzony .😉

To tak jak ja z sąsiadka pojechałem po samochód, otworzyła drzwi, popatrzyła, nie odpaliła, do środka nie wsiadła, i mówi że bierze 🤨

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Fest jest 😁

IMG_20230615_125938.jpg

Był byś bliżej dał bym ci swoją do regulacji. Jak smarujesz przekladnie w wykaszarce? Kalamitke wkręcić? Czy jak.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
19 minut temu, Łolek napisał:

Z szumnych zapowiedzi opadów wyszło wielkie G w najbliższym czasie opadów nie przewidują w EZG 

I to samo w ELE...zapomniałeś dodać 🤷

Jest doooopa i to ogroooomna😢

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Ja mam wkręconą i towitnicą

Kiedyś ci pisałem żebyś się wziął za naprawę tych gratów jak się na tym znasz. Widzę że posłuchałeś 👍. Jak będziesz dobrze robił to ludzie sprzętu naniosą że nie będziesz miał czasu na odpoczynek.

Majstry graty zabrały i Zetora w kieszeń i pojechali.

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

A smoki były w tej bajce?.

1200km od 9tej do 23ej przerwa na przejazd przez Poznań i obejrzenie za Gorzowem Wielkopolskim przyczepy

Nie chciałbyś gradu. Wczoraj na Sieradzu ładny poszedł i paręset ha kapusty po zbiorze.

@marcin19071980 bez strat jesteś po wczorajszych opadach

U mnie tylko deszcz.12litrow nic nawalnego.Wszystko OK.To 6km dalej było.

Opublikowano
6465 napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

mieszkam 80km od Brześcia do Briesta we Francji też widziałem drogowskaz 80km... na powrocie z tamtąd w Swarzędzu godzinę spałem i dalej do domu ale to lata temu ...

Sławek te trochę jeżdżę ale wyciągnąć średnia prędkość przeszło 83km/h ana takiej trasie z autem na ogonie To dlamie nie realne. I nie chodzi tu o zmęczenie.

czy to było 24godziny to dokładnie nie pamiętam ale wyjechaliśmy rano i na drugi dzień o 5 30 sen mnie brał i musiałem się przesoać trochę lepiej niż godzina i dalej w drogę

• Like 1
Opublikowano

bus to toyota hiaca

soltys48 napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

ja już mam zastępstwo to ty nad tym popracuj... a i 2tys km robiłem autem w 24godziny z lawetą i drugim autem na niej 😉

Jaką lawetą? Ile na pace?

toyota corolla e11 jeszcze koło walnęło i trochę na trzech laweta 😁

PAN88 napisał:

ja już mam zastępstwo to ty nad tym popracuj... a i 2tys km robiłem autem w 24godziny z lawetą i drugim autem na niej 😉

A smoki były w tej bajce?.

1200km od 9tej do 23ej przerwa na przejazd przez Poznań i obejrzenie za Gorzowem Wielkopolskim przyczepy

2 godziny temu, pedro2 napisał:

Tam już od półtorej godziny pompuje zdrowo

Nie chciałbyś gradu. Wczoraj na Sieradzu ładny poszedł i paręset ha kapusty po zbiorze.

@marcin19071980 bez strat jesteś po wczorajszych opadach

do Ronco we Francji 1500km to norma 24h mercedesem 814 a busem bez tacha...

jacor73 napisał:

Powód do chwały, to raczej nie jest, chyba że chwała ludzkiej głupoty.

chłopie człowiek był młody i wracał do młodej żony i dziecka.... drogi na zachodzie już dawno pobudowane nie to co u nas jeszcze starą 2 się jeździło...

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

A byłem niedaleko jednej osobie pomóc. 

Podpisał,a?

Opublikowano
2 godziny temu, Popier96 napisał:

Dziwne rzeczy, deszczu nie było przez prawie miesiąc dopiero wczoraj się pojawił, pyra posadzona 13 kwietnia, żadnych włóknin, a pod krzakiem wyrównane 5-6 bulw. I to całkiem ładnych. Nawet smaczna ta Volumia. 

received_988764142255941.jpeg

Jakie wielkie

Opublikowano
14 minut temu, bratrolnika napisał:

Jesteś chętny podzielić się wiedzą co i za ile??? 

Swoje może przy niedzieli policzę,to też dam znać 

U mnie prosta rachuba. 305m² kostki + obrzeża to 16tys. I robota 39650.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v