Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, gregor1284 napisał:

Z tysiąc trzeba włożyć żebyś stratny nie był 

O Radziu zoba ☝️  Gregor już ma miejsce zaraz przy szwedzkim stole. Nawet jak zacznie wynosić to trochu jeszcze oko przymkne do północy 😁

2 godziny temu, Łolek napisał:

Kobitka na wsi zmarła 51 lat, kolejny udar , co to się dzieje 

A u nas znowu debile chlaniem się wykańczają. W sąsiedniej wsi dwóch ledwo po 40stce, jeden u mnie pomagał dorywczo, fajny chłopak, ale jak go napadło to tydzień obuch, w stodole go znaleźli. We wsi 60 lat dobry gospodarz też już latami pił, ostatnio litr dziennie było mało, udar złapał w domu, spadł ze schodów i w śpiączce. I nie wiadomo co myśleć 

Małe dzieci umierają, rodzice ostatnią koszulę sprzedają żeby ratować, a taki chleje, zaniedbuje wszystko, rodzina cierpi. Ehh to kuźwa nie do pojęcia 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie. Wróciłem najedzony jak stara baba z wesela 

Karmią dziada  z litości 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
15 minut temu, pedro2 napisał:

O Radziu zoba ☝️  Gregor już ma miejsce zaraz przy szwedzkim stole. Nawet jak zacznie wynosić to trochu jeszcze oko przymkne do północy 😁

A u nas znowu debile chlaniem się wykańczają. W sąsiedniej wsi dwóch ledwo po 40stce, jeden u mnie pomagał dorywczo, fajny chłopak, ale jak go napadło to tydzień obuch, w stodole go znaleźli. We wsi 60 lat dobry gospodarz też już latami pił, ostatnio litr dziennie było mało, udar złapał w domu, spadł ze schodów i w śpiączce. I nie wiadomo co myśleć 

Małe dzieci umierają, rodzice ostatnią koszulę sprzedają żeby ratować, a taki chleje, zaniedbuje wszystko, rodzina cierpi. Ehh to kuźwa nie do pojęcia 

Ale to i zdrow8e trzeba mieć tak chlać codziennie

3 minuty temu, Łolek napisał:

Karmią dziada  z litości 

No nie inaczej 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, pedro2 napisał:

Małe dzieci umierają, rodzice ostatnią koszulę sprzedają żeby ratować

znajomi SX4 kupili od gościa którego dzieciak zachorował , auto w stanie praktycznie idealnym troche poniżej ceny rynkowej , też nie daj boże jakby i mnie coś takiego spotkało to pewnie dorobek przodków poszedłby się ebać

3 godziny temu, pedro2 napisał:

BHP kuźwa. Już prawie wszystkie ochraniacze miał, zabrakło jednego pod kopułką... 

https://www.facebook.com/reel/282124917587311?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

to sie nazywa cios  krajzegowy prosty 

3 godziny temu, gregor1284 napisał:

kwestia przyzwyczajenia , znajomy tak do 70ki dociągnął , w międzyczasie jedna nerka poszła out , a zszedł bo wrzód pękł w żołądku i już sie nie zagoił

Edytowane przez konteno
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Jaka odmiana? Po wiele? Na koniec sezonu to w jakich wiaderkach przyślij, ciekawe jakby smakowała wódka z truskawek

Ciężka na nerki

Opublikowano
43 minuty temu, gregor1284 napisał:

No nie inaczej 

Ano chyba trzeba. Choć trzustka już u tego ze wsi parę razy go do szpitala kładła. 

22 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dziadek w brzuch krzesakiem tak wyłapał 

Ja przy krajzedze wyczulony i skupiony, boję się cholery. Nawet kurpianka przy niej to pryszcz 😁

O mata, podziwiajta 😏

IMG_20230612_153216_7.jpg

• Like 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

1 minutę temu, wojtal24 napisał:

słaba i mało smaczna

Ale coś w podobie do śliwowicy robione?

zrobiłem wino truskawkowe bo nie sprzedałem truskawki to były te czasy co w kisten jeszcze nie brali wino mdłe słabe i dałem gościowi co przepuścił to przez rurki i coś tam wyszło ale do śliwowicy czy wiśniówki nie ma co tego porównywać

Opublikowano
29 minut temu, pedro2 napisał:

Ano chyba trzeba. Choć trzustka już u tego ze wsi parę razy go do szpitala kładła. 

Ja przy krajzedze wyczulony i skupiony, boję się cholery. Nawet kurpianka przy niej to pryszcz 😁

O mata, podziwiajta 😏

Piękna rzecz. Pożyczysz?

19 minut temu, wojtal24 napisał:

zrobiłem wino truskawkowe bo nie sprzedałem truskawki to były te czasy co w kisten jeszcze nie brali wino mdłe słabe i dałem gościowi co przepuścił to przez rurki i coś tam wyszło ale do śliwowicy czy wiśniówki nie ma co tego porównywać

Kiedyś z melasy zrobiłem, jakie to bylo obrzydliwe 

Opublikowano
32 minuty temu, pedro2 napisał:

O mata, podziwiajta 😏

Chcę się szarpnąć na takie coś 899 zl

Opublikowano
38 minut temu, gregor1284 napisał:

Piękna rzecz. Pożyczysz?

Nie. 

34 minuty temu, malaczarna napisał:

Chcę się szarpnąć na takie coś 899 zl

Lepiej odżałować raz niż co roku płacić za usługę. 

• Sad 1
Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

@Aktywnyrolnik7245 chciałeś zobaczyć jak wygląda grabienie hybobem. Na ostatnim przejeździe mi się przypomniało 

IMG_20230612_110306_994.jpg

Nieźle

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v