Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, Sylwekx25 napisał:

Radia można słuchać, przez tel też rozmawiać. Jest jak w zetorach 7211 no może trochę ciszej 

Z projektem raczej problemów nie ma, jak stawiasz te 70 m2 to i papierologia chyba mniejsza. Sam o czymś takim myślę 😉

Sylwek a masz już jakąś wiedzę , idzie rzeczywiście ogarnąć w miarę szybko i bez nadmiernej papierologii taki do ,70 m2 ? 

Opublikowano

Marcin nic jeszcze nie ruszałem, nie mam czasu teraz na to.. Trzeba będzie w gminie i u architekta zasięgać języka

Jeśli chodzi o koszta to ściany nośne zrobić z żużlowego, do wykończenia jakiś majstrów co sobie dorabiają, coś tam samemu ogarnąć ile się da i powinno być taniej niż budowa z przez firmę pod klucz .

Opublikowano
3 godziny temu, Bananek napisał:

no w tym roku wyjątkowo zrobiłem na sucho cały pierwszy pokos. trawa z 2022 w pryzmie jeszcze nie zaczynana. na miesiąc jeszcze mam pryzmę trawy z 2021. nie mam miejsca na zrobienie kolejnej pryzmy, a na owijanie każdej kulki po kolei mnie nie stać.

a wiecie co? ja jeszcze kukurydzy nie popryskałem. 🙊 ziele buja jak szalone, qq w siódmym liściu

a ja samo skończyłem, sąsiada plantację psiukac. 

400 lirowym w sumie to coś tylko z 45 ha wypsiukane 🤭

Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

Marcin nic jeszcze nie ruszałem, nie mam czasu teraz na to.. Trzeba będzie w gminie i u architekta zasięgać języka

Jeśli chodzi o koszta to ściany nośne zrobić z żużlowego, do wykończenia jakiś majstrów co sobie dorabiają, coś tam samemu ogarnąć ile się da i powinno być taniej niż budowa z przez firmę pod klucz .

już bez przesady z tym żużlowym, najwięcej koszty to majstry i dobrze robić samemu większość

Opublikowano
12 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Sylwek jak już będziesz coś wiedział to pamiętaj o mnie i dawaj info na Messengera 🙂

Koszta też ograniczę częściowo , drewno mam swoje, ludzi do wykończenia mam w rodzinie , sam wszystko co z drewna ogarnę itd . Może i wujek by mi postawił ściany chyba jeszcze ma siły 🤔

Opublikowano
5 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Ja to będę robić jak najpierw dadzą a nie zrób za swoje a potem wyglądaj. 

ja tak ze wszystkim , wymianą eternitu , wymianą kotła , termomodernizacją itp, jak urzędasy chcą efektów to niech zawczasu z budżetu z góry to sponsorują

• Like 1
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

12 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Sylwek jak już będziesz coś wiedział to pamiętaj o mnie i dawaj info na Messengera 🙂

Koszta też ograniczę częściowo , drewno mam swoje, ludzi do wykończenia mam w rodzinie , sam wszystko co z drewna ogarnę itd . Może i wujek by mi postawił ściany chyba jeszcze ma siły 🤔

Jak zacznę szybciej to dam znać, jak Ty zaczniesz to też napisz 😉. Myślałeś jakie zastosować ogrzewanie?

Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Eh wszystkie piniendze by chcieli dla siebie. Pomyślcie o budowlańcach, co jak taki nie będzie mógł przytulić małpki o 7 rano... przez was..  

kiedyś pani z US wyceniałem i pyta co tak drogo, mówię że full legal i faktura, a ta mi gada, że może i nie trzeba, a bo po co te koszta 🤭

Opublikowano
10 minut temu, DANDYS napisał:

już bez przesady z tym żużlowym, najwięcej koszty to majstry i dobrze robić samemu większość

Dej pan spokój z tym budulcem. Wy nie liczcie ze pustak tani bo żeby kupy i d*py się to trzymało to jednak trzeba usiąść i trochę inaczej policzyć. To nie chlew 

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

kiedyś pani z US wyceniałem i pyta co tak drogo, mówię że full legal i faktura, a ta mi gada, że może i nie trzeba, a bo po co te koszta 🤭

To i małpki bez podatku musiały by być 🤭

Opublikowano
6 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Jak zacznę szybciej to dam znać, jak Ty zaczniesz to też napisz 😉. Myślałeś jakie zastosować ogrzewanie?

Oczywiście że się podzielę info . A ogrzewanie w nowym to za dużego wyboru nie ma 🤷 

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

U nas na cmentarzu jakieś k**wy bałaganu narobiły. Wiązanki porozrzucane, zniczy natluczone.😡

teraz pewnie uda namówić księdza na monitoring , pewnie nawet teraz parafianie chętnie go ze swoich kieszeni zasponsorowali, u nas jak jest to przyłapał jak ktoś w nocy pod cmentarzem do śmietnika prywatne śmieci wyrzucał

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v