Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
46 minut temu, Belaruss820 napisał:

Witam wszystkich. Wstałem,zrobilem co mialem zrobic i nudy już. Do roboty o 8 na 2-3 godziny bo zebranie mamy,pozniej siano przewrocic i jutro się zbeluje,no ale tu @malaczarna koło domu to juz wiecej bel bedzie. Ciekawi mnie tylko na ile mi jedna bela wystarczy i wtedy bede mial porównanie do zeszłego roku z iloscią materiału

To z najlepszej łąki było 17 tam jest też z 70arow ale dwie prasy kręciły kulki to nie mam porównania. Siana mam na dwa lata i tak co najmniej. Nie wiem co z drugim pokosem zrobić. 

Opublikowano

Suszy nikt u mnie nie ubezpieczy

W pakiecie miałem-przymrozki, grad,deszcz nawalny, ogień i chyba huragan 🤔

1 minutę temu, DANDYS napisał:

grad ,nawalny deszcz ,susza

tak zazwyczaj ludzie maja

Opublikowano
13 minut temu, soltys48 napisał:

A od czego innego ją ubezpieczyć?

Od gradu

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Jak było jednak ubezpieczone to nie ma tragedii 😉

Taaa 100% straty na takim etapie to 15% sumy z ubezpieczenia

Opublikowano
9 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

Dobre.

Który z lewej? Z manetką gazu mniej wygodnie..

Fajne te pozdrowienia motocyklistów....

no ja z lewej, bo wyprzedzałem

a, dodam jeszcze że znów gwoździa załapałem w tylne koło😐

Opublikowano
12 minut temu, bratrolnika napisał:

dodam jeszcze że znów gwoździa załapałem w tylne koło😐

To niedobrze.

Ale szyki kapeć czy dojechaleś z tym gwoździem?

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Suszy nikt u mnie nie ubezpieczy

W pakiecie miałem-przymrozki, grad,deszcz nawalny, ogień i chyba huragan 🤔

U mnie to samo.. Nie ubezpieczą od suszy bo za słabe gleby i za duże ryzyko wystąpienia zjawiska 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Ja wczoraj prawie wypadlem z perkinsa. Siedzenie sie oberwalo "za plecami"😄 ale przeczuwalem ze cos nie tak jest ale czasu nie bylo zajrzec,dzisiaj jeszcze bede jezdzil z urwanym ale szwagier bedzie to pomoze wymontowac,albo sie uda zaspawac o ule dojscie bedzie,albo wina klientow w sklepie ktorzy chcieli kupic fotel co c360. Przypadek? nie sadze

Znaczy co? Nadcieli coś te klienci?

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Ponad 300km w sobotę z tym 

received_249455221063189.jpeg

Człowiek orkiestra, dziad polityk blacharz, dekarz i jeszcze wulkanizator. Fachowo zrobiona dojazdówka😂

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, bratrolnika napisał:

dopompowałem i dojechałem na wulkanizację, już ogarnięte

Darek, takie pytanie mam, bo nie wiem ..

Dają dętki do motorów teraz, czy bezdętkowe?

Wozisz jakaś pompkę ze sobą?

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Człowiek orkiestra, dziad polityk blacharz, dekarz i jeszcze wulkanizator. Fachowo zrobiona dojazdówka😂

4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Teraz są pompki w sprayu 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Teraz są pompki w sprayu 

Wiem. Ciekaw jestem co Darek posiada.

Opublikowano
14 minut temu, Pafnucy12 napisał:

bezdętkowe

byłem u kumpla i jak wróciłem do domu to zobaczyłem że gwóźdź siedzi, delikatnie schodziło ale dało się jechać, to dopompowałem i od razu prosto na wulkanizację

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Baks00 napisał:

Miał być podjazd, a tu hodowla rozrasta się 

IMG20230606092240.jpg

Silosów nie stawiasz?

Edytowane przez MonteChristo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v