Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

atwoich sipmowskich to dwie spakuje to nie wiem czyje droższe jak folii więcej pójdzie 🤔

a to nie Ty chwaliłeś się jako to bogata ta Twoja gmina 🤔

Gmina tak , to nie znaczy że trzeba rolników skubać , bo  i tak jest ich malutko w całej gminie 🤷

8 minut temu, soltys48 napisał:

To nie pisz bzdur

Nie można tak dużo brać 

6 minut temu, superfarmer02 napisał:

W moim wypadku prasowanie 20 owijanie 10 i każde dotknięcie beli turem 5. Lepsze.prasy biorą pewnie ok 30-35

A Ty masz tura 🤔 Krzychu 

Opublikowano

Denerwujecie mnie 😐 a ja i tak was lubię 🤷 flircyki jedne 🤭

9 minut temu, slawek74 napisał:

już czasem nie chce się słuchać tych bzdur co ten ,,gwiazda,, smęci 🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, 6465 napisał:

Rozpierdzielili pół podwórka i pojechali.😡

IMG_20230529_170500.jpg

Bedzie ładnie 

jak śnieg spadnie  

Na tzw siewce klasć będą?

Edytowane przez Baks00
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

O to żeś prawdę powiedział.

Zawsze te pierwsze dni roboty nie wyglądały zadawalajacy.Taka ro***erducha .Zostaw sobie ładnej ziemi na obsypanie za obrzeżami 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

ja nie musze czytac -wystarczy posluchac znajomych co w iraku autostrady budowali, w libii ropy szukali, 

Ehhh Ty...

Licytujemy się?

Mam opowiadać o wujku co pływał statkiem po różnych akwenach?

Paholeciem byłem jak pocztówki 3d przysyłał z różnych państw.

Jak przyjeżdżał to też ciekawie opowiadał.

Wprawdzie z Pomorza był, ale co roku nas odwiedzał.

Kurna ojca ciągnęli w tamte strony, bo wolne ziemię były, ale nie chciał na zachód, bo tu miał ojcowiznę....

Dużo by pisać, ale czy taki człek małomiasteczkowy, zaściankowy jak Ty potrafił by zrozumieć?

Szczerze wątpię, bo po za czubek nosa nie sięgasz...

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

To mojego ojca,sipma z 1995 roku, kupiona.od pierwszego wlasciciela,trzymana pod plandeką w garażu,zadbana tak samo jak jego bizon(nie chcial sprzedac a bylby najlepszy w gminie)

Czemu błądzę? Jechałem ciagnikiem bez świateł,przeglądu(jedynie ubezpieczenie),ciągnąłem 2 przyczepy z belami siana,szwagier stał na schodku. Policja jechała z naprzeciwka,nawet nie przyhamowali🤷‍♂️ a w tym chce zglosic licznik ale czasu nie ma.kiedy pojechac. No ale jedyna droga asfaltowa którą bede jezdził nim to kolo domu zeby przejechac na polną. Mi chodzi bardziej o to czy musze zglosic od razu po wymianie czy moze byc cos nakrecone juz?

Pszenżyto, cena o zgrozo 650 jeszcze,teraz mowia ze po 580 w łynienie, kojpasz nie bierze bo ważyliśmy samochód i kowily w biurze kobiety. Niewiele bo 15 ton, kierowca tylko szukał czy jakis robak jest...i nie znalazł😀 jeszcze owsa z 8 ton zostalo ale chyba przepuszcze przez ogony.

Długo czekałeś na odbiór po zgłoszeniu? 

Opublikowano

przyjdzie @krisz oglądania jak się bele turla, to wam opowie po ile beleczka 

przyjdzie @krisz oglądania jak się bele turla, to wam opowie po ile beleczka 

Opublikowano
11 minut temu, Baks00 napisał:

Bedzie ładnie 

jak śnieg spadnie  

Na tzw siewce klasć będą?

Nie wiem co to siewka, wykop 40cm. 25cm ma być dlucznia na to 10cm suchy beton i kostka.

Opublikowano
30 minut temu, jacus napisał:

co dzien jest jakies swieto-kurna nawet swietego jacka jest 😂.

Świętego Jacka z pierogami? 

U nas do południa wszyscy się wahali, potem nieśmiało przymierzali a teraz już praca idzie na całego. 

Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

madrej glowie dosc dwie slowie....jesli nie wiesz o tym rozroznieniu to o czym dyskutujemy??

wiesz jaka jest roznica miedzy swietem nakazanym a nie obowiazkowym -dokladnie taka jak miedzy mocznikiem a mocznikiem z inhibitorem ureazy 😂😂😂

wam trzeba tlumaczyc jak krowie na miedzy....

co dzien jest jakies swieto-kurna nawet swietego jacka jest 😂.

Skoro mądrej głowie dość dwie słowie, a uważam, że z racji wieku Twoja głowa nie powinna być...niemądra, to zbierzmy ta dyskusję w całość:

1. Rano, po kurtuazyjnych pytaniach o dzisiejsze świętowanie, TY piszesz, że dzisiaj nie ma święta...po czym, w kolejnym akapicie dodajesz, że będziesz...świetował

2. Ja cytuję dwa wycinki Twojego posta, czyli ten, że nie ma święta i ten, że będziesz świętował i bez jakiegoś głębszego komentowania stwierdzam, że coś mi w tym nie ten tego...no bo faktycznie to wygląda jakbyś sam sobie zaprzeczał

3. TY, broniąc swojej racji, wrzucasz link z terminarza świąt 2023 i wprowadzasz do dyskusji wątek świąt nakazanych, o którym wcześniej nikt nie wspominał, łącznie z TOBĄ

4. W tym samym tekście, który podlinkowałeś, ja doczytałem, że jednak jest dzisiaj święto, tyle, że nie nakazane ( ale nadal nikt poza TOBĄ nie wnika, czy to święto jest nakazane czy nie ) i wrzucam Ci wycinek tego terminarza, co ewidentnie ma się nijak do Twojego rannego stwierdzenia, że dzisiaj nie ma święta...znowu mi coś nie ten tego, co napisałem

5. No i w odpowiedzi przeczytałem, że trzeba mi tlumaczyć jak krowie na rowie...

Wiesz, co myślę... myślę, że słaby taki tłumaczący, który sam się wije i zakręca temat. Zawiedzion jestem, bo gdybyś napisał na moje pierwsze "coś mi nie ten tego", że jesteś gospodarz i robisz sobie święto, kiedy masz ochotę, dałbym Ci lajka i nic nie odpowiedział. A tak to zlazłeś na prawo kanoniczne, które przytoczyłeś wybiórczo, tzn co Ci było w danej chwili wygodne i jeszcze próbujesz mnie i innych kolegów porównywać do krowy🤷...powstrzymam się od dalszego komentarza

32 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Denerwujecie mnie 😐 a ja i tak was lubię 🤷 flircyki jedne 🤭

Ale ogarniesz mi te 70 bel🙏🤭

Opublikowano

Ja jeszcze nie pokosilem a juz belarke podczepilem i... podjechalem kawałek żeby zboze mozna bylo załadować. Po wszystkim znowu zaparkowana w swoim miejscu i czeka do żniw aż znowu ją odstawie. Wole 50 bel po pasówce niz 80 po sipmie i musialbym je wtaczac na drugą warstwe na oborze. 

Opublikowano
52 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Gmina tak , to nie znaczy że trzeba rolników skubać , bo  i tak jest ich malutko w całej gminie 🤷

Nie można tak dużo brać 

A Ty masz tura 🤔 Krzychu 

Nie, widłami gnój ładuje 

Opublikowano
31 minut temu, 6465 napisał:

Nie wiem co to siewka, wykop 40cm. 25cm ma być dlucznia na to 10cm suchy beton i kostka.

Czyli kostka będzie na betonie 

Siewka to taki kamyczek pod kostkę 

Opublikowano

@6465 widzisz u Cb mieli przyjsc i przyszli, a u mnie zrobil z mordy dupe,ani w srode,ani w czwartek. Znajomy z wioski od tego brukarza mowił ze mają z synem dwie brygady i robią na terminalu. Jak ja nie lubie takiego podejscia do sprawy...

Opublikowano (edytowane)

No panowie fendt  już na czterech nogach 

A Jacus znowu tabletek nie wziął,że chce wam się jeszcze z nim dyskutować przecież on wszystko wie 

Zamiast Wikipedia wpiszesz jacus i wszystko jasne 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
8 minut temu, Bananek napisał:

a ja lubię patrzeć jak się to ognisko pomału rozpala 😉

W sumie ja też. Ciekawi mnie, co teraz napisze...pewno myśli 🤔😉

14 minut temu, Łolek napisał:

A Jacus znowu tabletek nie wziął,że chce wam się jeszcze z nim dyskutować przecież on wszystko wie 

Zamiast Wikipedia wpiszesz jacus i wszystko jasne 

W zasadzie to była dyskusja...Jacusia z ...Jacusiem😳. Ja go tylko cytowałem 🤷

Opublikowano
45 minut temu, Belaruss820 napisał:

@6465 widzisz u Cb mieli przyjsc i przyszli, a u mnie zrobil z mordy dupe,ani w srode,ani w czwartek. Znajomy z wioski od tego brukarza mowił ze mają z synem dwie brygady i robią na terminalu. Jak ja nie lubie takiego podejscia do sprawy...

Jak z nimi rozmawiałem jakoś koniec marca, początek kwietnia to mi powiedzieli że mogą przyjść koniec maja . No i się wyrobili.

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, Qwazi napisał:

W zasadzie to była dyskusja...Jacusia z ...Jacusiem😳. Ja go tylko cytowałem 🤷

A ja lubię człowieka.

Mi nic nie zawinił. Szanuję jego poglądy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v