Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Bo chciałem zawsze mieć polska kostkę a poza tym kasztance trzeba trochę kostek. Teściu z kulek nie chce karmić bo mu już ciężko 

Chyba najładniejsza na całym AF😉

Ej,ej,a zobacz u mnie w galerii jaka sipma i oceń😀 zdjecie juz swoje lata ma,ale stan prasy jak i zetora(oprocz wyblaknietych naklejek na masce) taki sam.

Edytowane przez Belaruss820
Dodanie
Opublikowano
6 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Welger? 🤔

AP51 plus.Plus bo ma szerszy podbieracz jak w sipmie

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

skad wy na wschodzie mozecie wiedziec ze w latach 80, rozne mostostale czy budopole po arabskich krajach za petrodolary robily

Też dużo czytamy....jak Ty 😄

Opublikowano
Qwazi napisał:

To napisałeś rano       Inne ważne święta kościelne w 2023 roku Kościelne święta nakazane to niejedyne święta i uroczystości w roku liturgicznym. W dni, w które przypadają inne ważne święta kościelne wierni nie mają obowiązku uczestniczenia w Mszy świętej i powstrzymywania się od prac niekoniecznych. Polscy biskupi zachęcają jednak, aby, gdy jest to możliwe, również i wtedy uczestniczyć w liturgii.   2 lutego (czwartek) – Święto Ofiarowania Pańskiego (Matki Boskiej Gromnicznej)   20 marca (poniedziałek) – Uroczystość świętego Józefa, Oblubieńca Najświętszej Maryi Panny   REKLAMA   25 marca (sobota) – Uroczystość Zwiastowania Pańskiego   10 kwietnia (poniedziałek) – Poniedziałek Wielkanocny   29 maja (poniedziałek) – Święto Najświętszej Maryi Panny, Matki Kościoła   29 czerwca (czwartek) – Uroczystość Świętych Apostołów Piotra i Pawła   8 grudnia (piątek) – Uroczystość Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Maryi Panny   26 grudnia (wtorek) – Święto świętego Szczepana, pierwszego męczennika   A to wycinek z tego, co podlinkowałeś...znowu mi coś nie ten tego🤷

kiedyś moja babcia mówiła tak: nie ucz durnia, szybciej zginie. właśnie o Święto Najświętszej Maryi Panny, Matki Kościoła mi chodziło, nie o zesłanie ducha Świętego, które było wczoraj. razem są to tzw zielone świątki. ale nie każdy orientuje się w sprawach kościelnych. choć są tacy co uważają, że w każdej dziedzinie rozum zjadły, a co do czego otwierają gębę i wychodzi co wychodzi. mam taką dalszą znajomą, co nawet elokwentnie wygląda, niestety do czasu, aż coś powie. 😉

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Też dużo czytamy....jak Ty 😄

Unas turlają, przewracają, koszą

Święta nie widac

Patrzałem w ogłoszenia to mszę jak w zwykły dzień. 

Kartofle podsypane i obredlone

4 schodki skute

Potem pszenicę od grzyba pokropić piki suszy nie ma bo się wykłasza. 

PO skupach podzwonione dalej nie kupują zboża. 

Opublikowano
27 minut temu, Belaruss820 napisał:

Ej,ej,a zobacz u mnie w galerii jaka sipma i oceń😀 zdjecie juz swoje lata ma,ale stan prasy jak i zetora(oprocz wyblaknietych naklejek na masce) taki sam.

Teść zadbał czy ty?

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Święta nie widac

Patrzałem w ogłoszenia to mszę jak w zwykły dzień. 

Kartofle podsypane i obredlone

4 schodki skute

Potem pszenicę od grzyba pokropić piki suszy nie ma bo się wykłasza. 

PO skupach podzwonione dalej nie kupują zboża. 

Stawiaj silosy

Opublikowano
30 minut temu, Belaruss820 napisał:

Co Kalinowski kupował i po ile. 

Opublikowano
19 minut temu, gregor1284 napisał:

Patrzta to 

FB_IMG_1685361529919.jpg

a żeś wyrzeźbił Dzepetto

Opublikowano
3 minuty temu, MonteChristo napisał:

Teść zadbał czy ty?

Stawiaj silosy

Mam gdzie trzymać 

Jak będą dawać wpierw kasę to może się skuszę 

Ale nie za swoje a potem współczynnik korygujący i 10 % zwrócą.

Opublikowano
2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Prosięta kupuj i przez chlewnie przepuść 🙂

Tak warchlak 600 zł

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

A do mnie dzwonił jeden artysta ze wsi, żeby mu siano sprasować, bo prasa mu się zepsuła. Tyle tylko, że ta awaria była w ubiegłe żniwa. Już ostatnie 15 kulek ja mu wtedy uturlałem. Minęły pory roku, a prasa nadal zepsuta. Gospodarz na ok 40ha🤦

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Kiedyś się świnia oprosi 

Ty masz maciorę

Opublikowano
17 minut temu, MonteChristo napisał:

a żeś wyrzeźbił Dzepetto

To nie jego dzieło.

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

To nie jego dzieło.

Myślisz, że nie jest aż taki zdolny?

Opublikowano
Przed chwilą, MonteChristo napisał:

Myślisz, że nie jest aż taki zdolny?

Zdolny to jest z pewnością ale to jest zdjęcie z Facebooka.Pewnie jako ciekawostkę wstawił.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v