Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
55 minut temu, DANDYS napisał:

Pa to 

Screenshot_2023-05-24-19-03-49-077_com.facebook.katana.jpg

Całkiem blisko, bo że 40km w linii prostej.

Stała tam chmura bardzo długo. Potem powiało lodowatym powietrzem, więc gradobicie na 100% było

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Ale coś obrabiasz po takim przybytku?...

No nie rozumiem....

No bo zrozumiałbym to jeszcze na jakimś piachudrze, na którym nie pada to by nawet pasowało zwiedzającym. Tu jakbyś nawet ugór zostawił to zawsze coś urośnie jak ktoś za x czasu to obrobi a tam już taka sama praktycznie ziemia pewnie wyłączona z użytku już na dziesiątki albo i więcej lat.

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-ursus-1224-CID757-IDUHkiw.html

@Aktywnyrolnik7245 Nasza RSP sprzedaje. Niedawno go ściągali na holu na bazę ale sprawny 🤭

Opublikowano
16 minut temu, DANDYS napisał:

@bratrolnika a ten twój kolega czy kto tam ma może zacisk do golfa v tył ? 41mm , lewy (od kierowcy)

Simering w pochwie prawdopodobne, koło i zwolnice trzeba zrzucać

Zapytam, choć tak sobie myślę że jak kiedyś miałem VW to często te zaciski stały na ręcznym, trzeba było to smarować, rozruszać... 

Tam pewnie zacisk taki sam jak w większości VW???

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

5 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Zielone żniwa rozpoczęte, deutz fahr narazie fajnie kosi, cicho i zetor za ciężko nie ma... Za to mała Ztr się rozpiepszyła, jakimś cudem odkręciło nakrętkę na pierwszym bębnie i spadł🥴... A przed sezonem dolewałem jej oleju do przekładnia, sprawdzałem wszystko nigdzie luzów nie było ani nic podejrzanego

Sylwek ktoś zazdrości i uroczył 🤔🤷

Pewno tak, żem se ją przed sezonem wymalował i nową osłonę założył to chyba kto urok rzucił 🤭

Opublikowano
17 minut temu, DANDYS napisał:

czy ja wiem czy dużo roboty

Taką dłubania 

13 minut temu, Karol6130 napisał:

Też nie bardzo 

Mieliśmy kiedyś jej sporo to wiem 

Lucerna woli bardziej piasek niż wilgotna ziemię. Mam trochę takiego dołka i zasiadłem tam mieszankę trawy lucerny i koniczyny. Lucerny nie ma reszta została. Sąsiad sieje czysta koniczynę to tam gdzie sie zazwyczaj wiosna nie dało wiechać koniczyna rośnie, wystarczy żeby wyszła i jakoś rośnie. No chyba że przez pol roku woda stoi ale to nawet trawa ma ciężko 

• Like 1
Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jeździ bez wstążek czerwonych to tera ma...🤷‍♂️

kosiarka czerwona, siuntka czerwona to nie wystarcza 🤔🤔 może być trza czerwone gacie ubierać jak panny na maturę 🤭

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

tym tokiem myśląc to i tygodnia może być mało 🤭🤪

Najlepiej jak jeszcze jestem na  mieście i ja mam części kupować to już porażka totalna. 4  razy kupowałam uszczelkę pod skrzynie kiedys

Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

Pafnucy12 napisał:

6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jeździ bez wstążek czerwonych to tera ma...🤷‍♂️

kosiarka czerwona, siuntka czerwona to nie wystarcza 🤔🤔 może być trza czerwone gacie ubierać jak panny na maturę 🤭

próbuj z tymi gaciami 🤭😃👍😁

kargula i pawlaka oglądacie 🤔

Opublikowano
27 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

No bo zrozumiałbym to jeszcze na jakimś piachudrze, na którym nie pada to by nawet pasowało zwiedzającym. Tu jakbyś nawet ugór zostawił to zawsze coś urośnie jak ktoś za x czasu to obrobi a tam już taka sama praktycznie ziemia pewnie wyłączona z użytku już na dziesiątki albo i więcej lat.

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-ursus-1224-CID757-IDUHkiw.html

@Aktywnyrolnik7245 Nasza RSP sprzedaje. Niedawno go ściągali na holu na bazę ale sprawny 🤭

Hmmm....

No ale jak coś więcej pożytku, kasy da niż ta ziemia..., No to może warto i inaczej...nawet pod beton....🤔

9 minut temu, slawek74 napisał:

kargula i pawlaka oglądacie

....nie... ja tylko pociągnął...

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Hmmm....

No ale jak coś więcej pożytku, kasy da niż ta ziemia..., No to może warto i inaczej...nawet pod beton....🤔

Dziwię się tym co tam jeżdżą ale cóż... Każdy ma inne rozrywki. Ja dziś po fajrancie wyrzucił na piętro zeszłoroczną słomę, przejrzałem u somsiada wczorajszą rójkę w poszukiwaniu matki a w ramach relaksu i rozrywki spożyte po parę gram jakiejś nalewki na śliwkach, niezbyt smacznej ale ważne, że była. Jutro chleb upiec popołudniu i może do jakiej beczki kukurydzy trochę znieść... Gęsiom, kaczkom i indykom by się zdało uśrutować ziarka. 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

16 minut temu, DANDYS napisał:

@bratrolnika a ten twój kolega czy kto tam ma może zacisk do golfa v tył ? 41mm , lewy (od kierowcy)

Simering w pochwie prawdopodobne, koło i zwolnice trzeba zrzucać

Zapytam, choć tak sobie myślę że jak kiedyś miałem VW to często te zaciski stały na ręcznym, trzeba było to smarować, rozruszać... 

Tam pewnie zacisk taki sam jak w większości VW???

no właśnie u mnie też ręczny trzyma nie chce się rozruszać.... no trochę inny,bo od strony progu ma wejście na rurkę hamulcową, i wogole to one mają krótka rurkę taka przyczepioną jak kojarzysz

Opublikowano
58 minut temu, marcin19071980 napisał:

No pisałem ci rano.Za tydzień będzie 2zl.Kapuste narazie wycinam bo też się cena piep.... a z pyrami się zdąży.

W niedzielę było tak jak pisałem. Kapusta dzisiaj 5-4zl/sztuka

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Dziwię się tym co tam jeżdżą ale cóż...

no wiesz... dorośli raczej dla dzieciaków tak tam ciągną...

Opublikowano
Przed chwilą, PAN88 napisał:

W niedzielę było tak jak pisałem. Kapusta dzisiaj 5-4zl/sztuka

W karton na Biedronkę 4zl

Opublikowano

no wiesz... dorośli raczej dla dzieciaków tak tam ciągną...

Ja tam tego nie rozumiem i mam nadzieję, że nie zrozumiem... Ważne, że wczoraj popadało, to mi już wystarczy do szczęścia. 

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

jaki pojebany miesiąc ubezpieczenie za dom , za golfa ,rata za ziemię ,

hmmm, ale co miesiąc winny temu?

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Ja tam tego nie rozumiem i mam nadzieję, że nie zrozumiem..

ale , tak zauważyłem, ze ucieszyło Cie że ojciec radość Ci sprawia i ma zamiar nowy tunel zasponsorować... to podobna zasada... tyle że ty odrobinę starszy...

Opublikowano
3 minuty temu, DANDYS napisał:

jaki pojebany miesiąc ubezpieczenie za dom , za golfa ,rata za ziemię ,

Dobrze że nic się nie zepsuło... Jak to mówi mój kolega trzeba podzielić na cały rok i od razu człowiek szczęśliwszy 

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

ale , tak zauważyłem, ze ucieszyło Cie że ojciec radość Ci sprawia i ma zamiar nowy tunel zasponsorować... to podobna zasada... tyle że ty odrobinę starszy...

Ojciec póki co w Krakowie, jutro mają go wypuścić dopiero... Do zimy na pewno nie będzie mógł żadnych prac wykonywać prócz co najwyżej skubania kurczaków czy kaczek. Ale na żniwa mam już co najmniej dwóch "wyrobników" zaklepanych.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ojciec póki co w Krakowie, jutro mają go wypuścić dopiero...

zdrówka dla Niego..

jednak chodzi mi o wytłumaczeniu jak to z tymi radościami dla dzieciaków.

Opublikowano
2 godziny temu, konteno napisał:

wybudowali choć taką jak Bogdan dla Andrzeja ?

Mają remont zrobić a nie budować 

1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Może nie płacisz 🤭

Błąd był że Magda już im pół kasy dała 

Opublikowano (edytowane)

kurna... ale dziś się jakoś komary namnożyły... pełnia była , czy co?...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

zdrówka dla Niego..

jednak chodzi mi o wytłumaczeniu jak to z tymi radościami dla dzieciaków.

Bo on, tak jak i ja ma w sobie coś z przysłowiowego Janusza - somsiad ma to nie mogę mieć gorszego czegoś. 

kurna... ale dziś się jakoś komary namnożyły... pełnia była , czy co?...

Póki co żaden nie trafił w moje cielsko. Nie zauważyłem jak na razie. Ze ślimakami walka trwa, u co poniektórych ostra walka.

Opublikowano
soltys48 napisał:

2 godziny temu, konteno napisał:

wybudowali choć taką jak Bogdan dla Andrzeja ?

Mają remont zrobić a nie budować 

1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Może nie płacisz 🤭

Błąd był że Magda już im pół kasy dała 

co za dużo to nie zdrowo...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v