Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W prognozach bez szans na deszcz. Zobaczymy jak to wyjdzie, bo straszyć jakimś Orkanem to potrafili, a tu na radarach nic konkretnego nie idzie

Opublikowano

Dzień dobry. 14°, nie pada

31 minut temu, Bananek napisał:

a zobacz w jakiej miejscowości ta z ogłoszenia. 😉

Faktycznie. Nie spojrzałem wcześniej...

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Przejrzalem internety i w tym kolorze wychodziły,ale wiezyczka w tej na czarno maźnięta a na tych w necie to całe zielone. Z takimi napisami,na af ktos wrzucal w 2014 roku taką i kosztowala 8tys chyba. No i ta jest na sztywnej wieżyczce 

A tak ogolnie to czesc i czołem wszystkim👋

Moja ma skrętną...

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Agrest napisał:

W prognozach bez szans na deszcz. Zobaczymy jak to wyjdzie, bo straszyć jakimś Orkanem to potrafili, a tu na radarach nic konkretnego nie idzie

U mnie zapowiadali nawet ostrzeżenie było i nic nie pada.Pochmurno i wierznie ale ani kropli jak do tej pory.Niby by chciało ale nie może.Deszczownia w ruch

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
38 minut temu, soltys48 napisał:

Oddaj mój deszcz

Oj mogło by się wypadać tam u Was i nie podlać mojego siana...

29 minut temu, Łolek napisał:

Oj jak mnie się nie chce 

Tylko Tobie?

Opublikowano
13 minut temu, marcin19071980 napisał:

U mnie zapowiadali nawet ostrzeżenie było i nic nie pada.Pochmurno i wierznie ale ani kropli jak do tej pory.Niby by chciało ale nie może.Deszczownia w ruch

U mnie jak alert przychodził to nigdy nie padało.

14 stopni przed 5ta. Młody wczoraj 8-6 zł/kg na broniszach

Opublikowano
Przed chwilą, PAN88 napisał:

U mnie jak alert przychodził to nigdy nie padało.

14 stopni przed 5ta. Młody wczoraj 8-6 zł/kg na broniszach

Nie ma jeszcze co kopać.Kilku już próbowało ale orzeszki są.Dorosna to bendą wcale mi się nie spieszy w tym roku.Jak zaczyna kopać to i tak cenę do dna ściągną momentalnie.Ziemie pod kapustę mam zostawioną więc luzik.3,5-4 zł Wrocław wczoraj był równo z Rumunem

Opublikowano
Qwazi napisał:

Faktycznie. Nie spojrzałem wcześniej...

co ciekawe, ta miejscowość to nie jest ta sama, w której byłeś. ta jest 13km ode mnie. tamta co byłeś- 50km.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Ale że o co chodzi 🤔

No właśnie  o to.....😁

Opublikowano
9 godzin temu, Leszy napisał:

I kurczaki będą takie stare zjełczałe jeść? 😜;) 

A co im się stanie? Jedzą mieszankę ze żniw 2021, kukurydzę z 2021 jeszcze. Jedynie pszenica zeszłoroczna.

9 godzin temu, szymon09875 napisał:

Zaraz Ci zaleje piwnice i co tam jeszcze Ci zalewa zawsze, oddaj biedniejszym w wode...

Mam w piwnicy dwie pompy, poradzę se.

9 godzin temu, Agrest napisał:

I widzisz, można z sercem do bliźniego? Można

A Ty deszczem podzielić się nie chcesz🤭

10mm popadało, 87mm w maju. Teraz ciemno z każdej strony, znów pewnie będzie padać. 

Opublikowano
szymon09875 napisał:

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

No powiem wam popadało 👍

Spuścił wszystko u siebie z chmur a do mnie kilka kropel doleciało tylko :o

IMG_20230523_201959.jpg

na kolegòw z af to zawsze możesz liczyć 🤪🤭😁

Opublikowano
31 minut temu, Bananek napisał:

co ciekawe, ta miejscowość to nie jest ta sama, w której byłeś. ta jest 13km ode mnie. tamta co byłeś- 50km.

Kaziu wspominał o tym. W moim powiecie jest kilka miejscowości podwójnych. W jednym przypadku jest tak, że miejscowości o tej samej nazwie Piaski są oddalone od siebie o kilka km, ale leżą w innych gminach. W pozostałych przypadkach te odległości są większe. Nazwy miejscowości się powtarzają w gminach 

Opublikowano

wczoraj wyjechalem poprysać ,zbiornik wypryskal ,zza plotu wychodzi kolega ,i mówi mam kawalerskie bo w sobotę ślub , no to co ,odmówisz .  echhhhhhhh.

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, kizak napisał:

wczoraj wyjechalem poprysać ,zbiornik wypryskal ,zza plotu wychodzi kolega ,i mówi mam kawalerskie bo w sobotę ślub , no to co ,odmówisz .  echhhhhhhh.

Jedzenie, picie palenie tytoniu podczas pracy wzbronione 🤭 taka naklejka na skotarku była 

Opublikowano
51 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A co im się stanie? Jedzą mieszankę ze żniw 2021, kukurydzę z 2021 jeszcze. Jedynie pszenica zeszłoroczna.

Mam w piwnicy dwie pompy, poradzę se.

10mm popadało, 87mm w maju. Teraz ciemno z każdej strony, znów pewnie będzie padać. 

do mnie chyba tyle nie doszlo-dopiero przed 11 zaczelo padac. 

32 minuty temu, Qwazi napisał:

Kaziu wspominał o tym. W moim powiecie jest kilka miejscowości podwójnych. W jednym przypadku jest tak, że miejscowości o tej samej nazwie Piaski są oddalone od siebie o kilka km, ale leżą w innych gminach. W pozostałych przypadkach te odległości są większe. Nazwy miejscowości się powtarzają w gminach 

ja zawsze dodaje kod pocztowy- gdy slysze gorali spod zywca, to od razu mowie - a popatrzyl pan na lokalizacje czy tylko nazwe wsi ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v