Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W prognozach bez szans na deszcz. Zobaczymy jak to wyjdzie, bo straszyć jakimś Orkanem to potrafili, a tu na radarach nic konkretnego nie idzie

Opublikowano

Dzień dobry. 14°, nie pada

31 minut temu, Bananek napisał:

a zobacz w jakiej miejscowości ta z ogłoszenia. 😉

Faktycznie. Nie spojrzałem wcześniej...

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Przejrzalem internety i w tym kolorze wychodziły,ale wiezyczka w tej na czarno maźnięta a na tych w necie to całe zielone. Z takimi napisami,na af ktos wrzucal w 2014 roku taką i kosztowala 8tys chyba. No i ta jest na sztywnej wieżyczce 

A tak ogolnie to czesc i czołem wszystkim👋

Moja ma skrętną...

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Agrest napisał:

W prognozach bez szans na deszcz. Zobaczymy jak to wyjdzie, bo straszyć jakimś Orkanem to potrafili, a tu na radarach nic konkretnego nie idzie

U mnie zapowiadali nawet ostrzeżenie było i nic nie pada.Pochmurno i wierznie ale ani kropli jak do tej pory.Niby by chciało ale nie może.Deszczownia w ruch

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
38 minut temu, soltys48 napisał:

Oddaj mój deszcz

Oj mogło by się wypadać tam u Was i nie podlać mojego siana...

29 minut temu, Łolek napisał:

Oj jak mnie się nie chce 

Tylko Tobie?

Opublikowano
13 minut temu, marcin19071980 napisał:

U mnie zapowiadali nawet ostrzeżenie było i nic nie pada.Pochmurno i wierznie ale ani kropli jak do tej pory.Niby by chciało ale nie może.Deszczownia w ruch

U mnie jak alert przychodził to nigdy nie padało.

14 stopni przed 5ta. Młody wczoraj 8-6 zł/kg na broniszach

Opublikowano
Przed chwilą, PAN88 napisał:

U mnie jak alert przychodził to nigdy nie padało.

14 stopni przed 5ta. Młody wczoraj 8-6 zł/kg na broniszach

Nie ma jeszcze co kopać.Kilku już próbowało ale orzeszki są.Dorosna to bendą wcale mi się nie spieszy w tym roku.Jak zaczyna kopać to i tak cenę do dna ściągną momentalnie.Ziemie pod kapustę mam zostawioną więc luzik.3,5-4 zł Wrocław wczoraj był równo z Rumunem

Opublikowano
Qwazi napisał:

Faktycznie. Nie spojrzałem wcześniej...

co ciekawe, ta miejscowość to nie jest ta sama, w której byłeś. ta jest 13km ode mnie. tamta co byłeś- 50km.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Ale że o co chodzi 🤔

No właśnie  o to.....😁

Opublikowano
9 godzin temu, Leszy napisał:

I kurczaki będą takie stare zjełczałe jeść? 😜;) 

A co im się stanie? Jedzą mieszankę ze żniw 2021, kukurydzę z 2021 jeszcze. Jedynie pszenica zeszłoroczna.

9 godzin temu, szymon09875 napisał:

Zaraz Ci zaleje piwnice i co tam jeszcze Ci zalewa zawsze, oddaj biedniejszym w wode...

Mam w piwnicy dwie pompy, poradzę se.

9 godzin temu, Agrest napisał:

I widzisz, można z sercem do bliźniego? Można

A Ty deszczem podzielić się nie chcesz🤭

10mm popadało, 87mm w maju. Teraz ciemno z każdej strony, znów pewnie będzie padać. 

Opublikowano
szymon09875 napisał:

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

No powiem wam popadało 👍

Spuścił wszystko u siebie z chmur a do mnie kilka kropel doleciało tylko :o

IMG_20230523_201959.jpg

na kolegòw z af to zawsze możesz liczyć 🤪🤭😁

Opublikowano
31 minut temu, Bananek napisał:

co ciekawe, ta miejscowość to nie jest ta sama, w której byłeś. ta jest 13km ode mnie. tamta co byłeś- 50km.

Kaziu wspominał o tym. W moim powiecie jest kilka miejscowości podwójnych. W jednym przypadku jest tak, że miejscowości o tej samej nazwie Piaski są oddalone od siebie o kilka km, ale leżą w innych gminach. W pozostałych przypadkach te odległości są większe. Nazwy miejscowości się powtarzają w gminach 

Opublikowano

wczoraj wyjechalem poprysać ,zbiornik wypryskal ,zza plotu wychodzi kolega ,i mówi mam kawalerskie bo w sobotę ślub , no to co ,odmówisz .  echhhhhhhh.

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, kizak napisał:

wczoraj wyjechalem poprysać ,zbiornik wypryskal ,zza plotu wychodzi kolega ,i mówi mam kawalerskie bo w sobotę ślub , no to co ,odmówisz .  echhhhhhhh.

Jedzenie, picie palenie tytoniu podczas pracy wzbronione 🤭 taka naklejka na skotarku była 

Opublikowano
51 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A co im się stanie? Jedzą mieszankę ze żniw 2021, kukurydzę z 2021 jeszcze. Jedynie pszenica zeszłoroczna.

Mam w piwnicy dwie pompy, poradzę se.

10mm popadało, 87mm w maju. Teraz ciemno z każdej strony, znów pewnie będzie padać. 

do mnie chyba tyle nie doszlo-dopiero przed 11 zaczelo padac. 

32 minuty temu, Qwazi napisał:

Kaziu wspominał o tym. W moim powiecie jest kilka miejscowości podwójnych. W jednym przypadku jest tak, że miejscowości o tej samej nazwie Piaski są oddalone od siebie o kilka km, ale leżą w innych gminach. W pozostałych przypadkach te odległości są większe. Nazwy miejscowości się powtarzają w gminach 

ja zawsze dodaje kod pocztowy- gdy slysze gorali spod zywca, to od razu mowie - a popatrzyl pan na lokalizacje czy tylko nazwe wsi ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v