Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

że chyba byśmy się bardziej zmęczyli niż wypoczęli

też nigdy chyba nie zrozumiem, co ludzi na wypoczynek ciągnie  w tłum i zgiełk.

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

W życiu nie byłem na urlopie na jakimkolwiek wyjeździe i szczerze nawet nie chcę widzieć na przykład morza. Jakoś chęci nie ma. Czasem gdzieś zapraszali ale brakowało chęci aby się ruszyć poza bramę.

Nie obraź się, ale mógłbyś reklamować np Dom Pogrzebowy Hades z transparentem  -" Życie jest przereklamowane "

😜🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

mógłbyś reklamować np Dom Pogrzebowy Hades z transparentem

system czuje się zaorany... 😄

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Nie obraź się, ale mógłbyś reklamować np Dom Pogrzebowy Hades z transparentem  -" Życie jest przereklamowane "

😜🤭

Bo jest przereklamowane... Jechać w obce środowisko, pełne ludzi to nie dla mnie. A podziwianie chociażby infrastruktury na mnie nie działa. Byłem w gimnazjum w Budapeszcie, Warszawie i ani jedno ani drugie mnie nie zachwyciło. Starczy jeżdżenia. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Starczy jeżdżenia. 

oj bo chyba jeszcze nie wjechałeś tam gdzie trzeba... przez to zachwytu brak.. ;)

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano

A mnie szwagier wziął do Szwecji. Uwielbiam przyrodę.  A tam Te fiordy, skały roślinność,  widoki

No z pampersem  trzeba chodzić tak pięknie

Opublikowano
50 minut temu, Agrest napisał:

No i zalana forma.

Teraz czekać na założenie czapki.

20230523_165842.jpg

forma zalana ?? to tylko czekac  na narodziny🤣

tak u nas na poczecie sie mowi..

22 minuty temu, Agrest napisał:

I powiem Ci ze zmień to.

Wiesz kto pokazał mi co to urlop?

Diler mccormick  dorzucając wczasy do ciągnika.

Uj że 4 dni, ale zobaczyłem że da się.

Ciężko mi wyjechać po za powiat, ale staram się choć raz w roku wyjechać choćby nad morze

ja mieszkam na styku 3 powiatow no i miasta na prawach powiatu 🤣

15 minut temu, Qwazi napisał:

Co roku. W zeszłym Stegna, poprzedni Darłowo, w tym roku Gdańsk. Czasem jak nie ma możliwości latem, to zimą w góry. Tak jak już kiedyś pisałem nie żyje żeby pracować, tylko pracuje żeby żyć 

a wiedziales ze darlowo nie lezy nad morzem ?? tez tak sie wykolegowalem. na szczescie bylem tylko przejazadem . do tego ci kolonisci, matko ulicami darlowka nie dalo sie przejsc.

gor nie lubie-chodzic  dlugo nie moge , mam lek wysokosci i przejazd kolejka to mega atrakcja..

12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

W życiu nie byłem na urlopie na jakimkolwiek wyjeździe i szczerze nawet nie chcę widzieć na przykład morza. Jakoś chęci nie ma. Czasem gdzieś zapraszali ale brakowało chęci aby się ruszyć poza bramę.

a w oswiecimiu byles ??

9 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nad morzem to co drugi miesiąc jestem żaden bajer.W zasadzie doszliśmy w domu do wniosku że chyba byśmy się bardziej zmęczyli niż wypoczęli 😁

ja ze 2 razy w roku.

4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

też nigdy chyba nie zrozumiem, co ludzi na wypoczynek ciągnie  w tłum i zgiełk.

pojedziesz to zobaczysz ..

4 minuty temu, Agrest napisał:

😜🤭

zaklad pogrzebowy bytom -ma blizej🤣

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Agrest napisał:

A mnie szwagier wziął do Szwecji. Uwielbiam przyrodę.  A tam Te fiordy, skały roślinność,  widoki

No z pampersem  trzeba chodzić tak pięknie

W Rumunii jest ładnie tylko ludzie hu.....e.Za to Węgrzy są Ok,i jedzenia jest przepyszne.Niby baraniny masa we wszystkim ale tak zrobione że jest lux.Teraz Jacusia wku....bo Rosjanie z Kaliningradzie też są w porządku goście i wcale nie prawda że wódkę do śniadania piją i w walonkach chodzą.Bylem w jednym domu u dziadka klienta to pełna kultura.Dziadek pyszna kiełbasę robił,przypraw, czosnku poprostu super.Herbatka oczywiście z samowaru.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

forma zalana ?? to tylko czekac  na narodziny🤣

tak u nas na poczecie sie mowi..

ja mieszkam na styku 3 powiatow no i miasta na prawach powiatu 🤣

a wiedziales ze darlowo nie lezy nad morzem ?? tez tak sie wykolegowalem. na szczescie bylem tylko przejazadem . do tego ci kolonisci, matko ulicami darlowka nie dalo sie przejsc.

gor nie lubie-chodzic  dlugo nie moge , mam lek wysokosci i przejazd kolejka to mega atrakcja..

a w oswiecimiu byles ??

ja ze 2 razy w roku.

zaklad pogrzebowy bytom -ma blizej🤣

Byłem nie raz ani nie dwa, w technikum byłem aktywnym członkiem TOnO.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jacus napisał:

a przestań.

w tłum, moim skromnym zdaniem, to tylko dla... jak by to.. no dla podbudowania ego itp.. wypoczywa się w ciszy i spokoju, a nie wśród tłumu, gwaru i rozpuszczonych małych Brajanków i Dżesjków..

ale co ja tam wiem...

5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

W życiu z własnej woli dalej niż 25km od chałupy... Najdalej do młyna i sklepu pszczelarskiego.

a to ja dzisiaj dalej se byłem... i to motorem...

kurna ale mam frajde! z tego motora!

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

wiedziales ze darlowo nie lezy nad morzem ?? tez tak sie wykolegowalem. na szczescie bylem tylko przejazadem . do tego ci kolonisci, matko ulicami darlowka nie dalo sie przejsc.

W Darłowie mam kolegę i u niego kwaterę - całą kondygnacje domku jednorodzinnego. Byliśmy tam już trzy razy. Pierwszy, kiedy moja starsza córka była mała. Ten dystans na plażę nie jest jakoś mocno uciążliwy, tym bardziej, że jest dobra komunikacja. Ale wtedy to raz nam się zebrało na spacer. Co ja w tyłek dostałem z tym wózkiem 🙆

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Co ja w tyłek dostałem z tym wózkiem 🙆

wspomnienia... bezcenne...🤭

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

W Darłowie mam kolegę i u niego kwaterę - całą kondygnacje domku jednorodzinnego. Byliśmy tam już trzy razy. Pierwszy, kiedy moja starsza córka była mała. Ten dystans na plażę nie jest jakoś mocno uciążliwy, tym bardziej, że jest dobra komunikacja. Ale wtedy to raz nam się zebrało na spacer. Co ja w tyłek dostałem z tym wózkiem 🙆

A ja w Jantarze  3x i 3x ten sam pokój. Tłum mi nie przeszkadza.

Większość jest na tyle głupia że koczuje przy głównym zejście i przy barach.

Idziemy 300m dalej luz i cisza. A łażenie po kurorciew zgielku zupełnie mnie nie interesuje.

Muszę kiedyś zimą pojechać

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

wspomnienia... bezcenne...🤭

Najlepsze wspomnienia z kategorii hardcor to mam jak jeszcze przed Schengen samochody i maszyny lawetą sprowadzałem.Co ja zdrowia z celnikami straciłem to moje ale życia mnie te przygody nauczyły.A ile na łapówki poszło.Stresu nie mieli cennik każdy znał.

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Muszę kiedyś zimą pojechać

...podobno autokarem niezapomniane wrażenia... tylko reklamówki weź.. 😄

Opublikowano

oj tam, oj tam... jeden tu sobie chwali taki system wypoczynku... 😄

. tylko kto mu w to uwierzy??🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

oj tam, oj tam... jeden tu sobie chwali taki system wypoczynku... 😄

. tylko kto mu w to uwierzy??🤭

Zawsze to taniej bo nocleg  w autobusie.🤭

Córka dziś tu nocuje.

Nazwa daje do myślenia😋😋😋

Resized_Snapchat-1713004010.jpeg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v