Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Pafnucy12 napisał:

nie wiesz?

czego?

9 minut temu, Łolek napisał:

Ty a nie ma u was doradców z ODRu, siedzisz kminisz po co to, poszedłem 40minut sympatyczna pani Porozmawiał wytłumaczyła wypełniła i wysłała  teraz zrobi azotany i plan nawożenia  i mam święty spokój zapłacę i mogę zajmować się pracą a nie głowę sobie zaśmiecać 

😂😂😂🤣🤣🤣.

ta -dzisiaj caly dzien na af i czasu nie ma..

Opublikowano
13 minut temu, szymon09875 napisał:

Tak zrobiłem z kosiarka, najpierw że tylko do remontu, potem że gościu nie płaci i zostawiam sobie trochę dopłacę a ją sprzedam, a po sezonie uświadomiłem że dzięki temu mam więcej czasu dla niej i zadowolona w miarę jest 🤭

O matko, taka konspiracja?

Potrzebne, szukam znajduję, kupuję . Pytanie czy mogę tylko dla zachowania pozorów, a odpowiedź czy tak czy nie bez znaczenia, bo za chwilę kobita chce kwiatki do ogrodu, buty, ciuchy czy nowy telefon i robi tak samo. I jest kompromis? A no jest.

No i o to chodzi.🤣

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jacus napisał:

czego?

😂😂😂🤣🤣🤣.

ta -dzisiaj caly dzien na af i czasu nie ma..

Szkoda ci ze można i pracować i korzystać z internetu i wyobraź sobie że dobre 2 godziny przez telefon rozmawiałem z kolegami z af też pracując 

A po za tym pytałem cię o zdanie 🤔nie przypominam sobie 

2 minuty temu, Agrest napisał:

Potrzebne, szukam znajduję, kupuję . Pytanie czy mogę tylko dla zachowania pozorów, a odpowiedź czy tak czy nie bez znaczenia, bo za chwilę kobita chce kwiatki do ogrodu, buty, ciuchy czy nowy telefon i robi tak samo. I jest kompromis? A no jest.

No i o to chodzi.🤣

Zacząłem dzisiaj operację kosiarka 🤫

Edytowane przez Łolek
  • Haha 2
Opublikowano

Ja swojej na walentynki kupiłem masseya🤭 na imieniny samsunga, dziś mnie ciągnęła po rower bo starego już szkoda reanimować

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

No i o to chodzi.🤣

Nie no to wszystko tak jak mówisz bo nie robi problemów, jak coś jest potrzebne to logiczne że się kupi. Aczkolwiek według niej dużo rzeczy nie jest tak ważne🤣 ale to ja potem z tymi trupami się uzeram no więc trzeba sobie radzić 🤣

Opublikowano

nadal pada

17 minut temu, Łolek napisał:

Szkoda ci ze można i pracować i korzystać z internetu i wyobraź sobie że dobre 2 godziny przez telefon rozmawiałem z kolegami z af też pracując 

A po za tym pytałem cię o zdanie 🤔nie przypominam sobie 

Zacząłem dzisiaj operację kosiarka 🤫

tak jak pisalem-tylko klepanie w klawiature i nic wiecej....typowe. 2 godziny ??? jak baba 🤣

nieraz mowie jednemu drugiemu - zaorales mi kawalek, tu jest droga nie orz tego, to nie twoja dzialka tylko kogos innego- robisz doplaty to nie widzisz  granicy a oni na to -za glupi sa zeby sami wniosek wypelnic.

Opublikowano
Agrest napisał:

4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Rosną sąsiadowi pieniążki 👍

Właśnie dziś sobie trochę bilans nakładów na rzepak robiłem i przy plonie 4t może braknąć na pokrycie kosztów.

I jak ostatnio pisałem że nadeszła pora by uczyć się uprawy rzepaku, tak chyba ostatecznie rezygnuję.

15ha to trzeba 90tys wyłożyć nim ziarno na przyczepie wyląduje.

Dokładka pewno będzie w każdej uprawie, ale trzeba mniej zainwestować na start.

no aż 4t to nie myślę że 2.5t rzepaku to nakład

Opublikowano

..... Chłodno, mokro, a wstawać trzeba...

A i ciemno....🥱🙋‍♂️

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

I jaki efekt?

Z takim doświadczeniem to musi nowy samolot😉

Efekt. No że trzeba było teraz kupić 🤷‍♂️

Czasami zaskakuje mnie ta kobita 

8*pochmurno ale nie pada i nie wieje 

Cześć wszystkim 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dobra  posiedziałem wieczór nad wnioskiem, zróżnicowana nie przejdzie 😐 uj z tymi bezorkami , więc zostaje 30 pkt z międzyplonów , czyli wielkie g około 10 tyś mniejsze dopłaty ☹️ , ot kuźwa władza nam podwyższyła dopłaty...

Pisałem, kartka długopis i policzyć,czy 3 ha tego owsa jest warte utraty tych punktów. Przecież pisałeś, że słomę jeszcze tniesz.

6 godzin temu, Agrest napisał:

No i o to chodzi.🤣

Za 20 lat i Szymek dojdzie do takiego poziomu zaawansowania🤫

8 stopniów, zapowiada się pochmurny dzionek

Opublikowano
7 godzin temu, Łolek napisał:

Ty a nie ma u was doradców z ODRu, siedzisz kminisz po co to, poszedłem 40minut sympatyczna pani Porozmawiał wytłumaczyła wypełniła i wysłała  teraz zrobi azotany i plan nawożenia  i mam święty spokój zapłacę i mogę zajmować się pracą a nie głowę sobie zaśmiecać 

Są , ale co przecież to ja mam zrobić w polu a głupot można nawymyślać 

15 minut temu, jacor73 napisał:

Pisałem, kartka długopis i policzyć,czy 3 ha tego owsa jest warte utraty tych punktów. Przecież pisałeś, że słomę jeszcze tniesz.

Za 20 lat i Szymek dojdzie do takiego poziomu zaawansowania🤫

8 stopniów, zapowiada się pochmurny dzionek

Jacek no mogłem to zrobić przed zasiewami , ale ja zasiałem tak jak mi pasowało i co potrzebuje na pasze . Teraz mogę dopasować ekoschematy do gospodarstwa . I będzie aż jeden 

Opublikowano
15 minut temu, slawek74 napisał:

dalej pada...

A bliżej nie?

O której staniesz się posiadaczem?

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Są , ale co przecież to ja mam zrobić w polu a głupot można nawymyślać 

Pewnie że można, ja mam umowę z doradczynią i to ona od lat prowadzi całą powiedzmy papierologie agencyjną poprostu jest to dla mnie wygodne 

16 minut temu, slawek74 napisał:

6* LLU i dalej pada...

Na którą mamy zajechać na inaugurację 

Opublikowano

Cześć Pany.8* i chyba będzie pogodnie.Od rana ktoś 60tke z dwoma przyczepami zboża poganiał i mnie obudził.Pewnie na te 3tys liczy bo falę dymu ciągnął konkretną.

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

15 minut temu, slawek74 napisał:

dalej pada...

A bliżej nie?

O której staniesz się posiadaczem?

około 14 w sumie tylko odbiór bo resza załatwiona online 🤪

Łolek napisał:

przyjedziesz podoisz i możemy zaczynać 🤭😁🤣🤣🤣🤦‍♂️

na wieczór..

Opublikowano

Siemanko. 7°, słońce wyjrzało, wiatru nie stwierdza się 

7 minut temu, slawek74 napisał:

około 14 w sumie tylko odbiór bo resza załatwiona online 🤪

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Ja już garnitura uszykował. Jeszcze tylko na pastwisko skoczyć i jakich kwiatków uzbierać😉😎

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v