Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

Przecież napisałem że pożyteczne.

nieprawda. napisałeś poRZyteczne

marcin19071980 napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

"dzień dobry, poproszę kilogram trzmieli. zapakować czy na miejscu?"

W Opatówku są do kupienia w pudełkach.Taki mini ul.25zl za 100sztuk.

oj śmieję się.

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

nieprawda. napisałeś poRZyteczne

Zaraz dojadę do domu to bendę się bawił w profesora Miodka.Jade to nie patrzę a jak raz źle napisze to słowa same wskakują.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, gregor1284 napisał:

Czemu odpuściłeś tunele?

W masówkę przeszłem.Tunele były dobre póki miałem zbyt na szpitale w Sieradzu.Pozniej zaczęli robić przetargi na dostawę i skończyło się eldorado.40-50 skrzynek 15kg na tydzień szło i z 200-250kg ogórka dlugiego,rzodkiewka,fasola.Nie było terminów płatności tylko kwit od magazyniera i do sekretariatu po kase.W szczytowym momencie 14 tuneli było.Przyznaje że na tym się odbiłem ale roboty było mase.Jak przyszedł sezon to dwie kobiety były co dzień.Eh wspomnienia

4 minuty temu, witejus napisał:

Jak się jedzie to się patrzy drogi i kierownicy, nie telefonu.

No przecie paczałem😁

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

🤔🤔

Nie, nie takie jak myślisz.

Opublikowano
6 minut temu, marcin19071980 napisał:

W masówkę przeszłem.Tunele były dobre póki miałem zbyt na szpitale w Sieradzu.Pozniej zaczęli robić przetargi na dostawę i skończyło się eldorado.40-50 skrzynek 15kg na tydzień szło i z 200-250kg ogurka dlugiego,rzodkiewka,fasola.Nie było terminów płatności tylko kwit od magazyniera i do sekretariatu po kase.W szczytowym momencie 14 tuneli było.Przyznaje że na tym się odbiłem ale roboty było mase.Jak przyszedł sezon to dwie kobiety były co dzień.Eh wspomnienia

W detalu to jeszcze jakoś wychodzi 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, gregor1284 napisał:

W detalu to jeszcze jakoś wychodzi 

Teraz na pomidory to trzeba mieć z hektar minimum  pod szkłem aby wyjść na swoje.Wies dalej dwa lata temu już jeden na 0,80ha pod szkłem popłynął.Ryneczki to nie dla mnie.Zaladujesz auto towaru to jest zupełnie inna kasa.Ryneczki są dobre tak na 5ha ale tak jak dla mnie to Ja sam bym na taki Sieradz wystarczył a gdzie reszta.Teraz niestety hurt jest opanowany przez markety i chcesz nie chcesz trzeba z nimi trzymać a tam jak masz trochę to nikt z tobą rozmawiać nie będzie.Co prawda to też idzie przez pośrednika ale u niego też potrzeba minimum te 22tony jednolitego towaru.To nie jest wszystko takie proste jak się wielu wydaje.Wez tylko te ziemniaki po przykryciem.Teraz cena jest Ok ale już jest Rumun za 4zl zanim ja zacznę kopać to dobrze jak 1zl będzie i wyjdziesz tylko na masowej skali.Ktos mi tu kiedyś zarzucał że taki towar nie ma smaku.Mnie klient za smak nie płaci tylko za ilość i wygląd.I powiem szczerze wali mnie to jak to smakuje

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Właśnie dziś sobie trochę bilans nakładów na rzepak robiłem i przy plonie 4t może braknąć na pokrycie kosztów.

I jak ostatnio pisałem że nadeszła pora by uczyć się uprawy rzepaku, tak chyba ostatecznie rezygnuję.

15ha to trzeba 90tys wyłożyć nim ziarno na przyczepie wyląduje.

Dokładka pewno będzie w każdej uprawie, ale trzeba mniej zainwestować na start.

Tyle dobrego że jeden jak i drugi wyprodukował na "tanich nawozach"

Tak jak Ty miał zapas 

Ale jak wszyscy  czekał ze sprzedażą i sprzedał za 2000 gdzie realnie we żniwa 3200 by dostał 

Pewnie będzie, oby było z czego i max przez sezon 

Na drugi rok przy tych cenach będzie sporo likwidacji, i oby tylko likwidacji a nie bankructw 

Opublikowano
5 godzin temu, szymon09875 napisał:

Taki powód którego byś nie pojął bo o tym w internecie nie przeczytasz 🤭

ja informacje czerpie z wiocha.pl a ty ??

5 godzin temu, superfarmer02 napisał:

Jak by jeszcze dodali że podana cena jest za że z z 1 zdjecia 

Tak samo miałem z kosiarka i rozdrabniaczem. Jedno skosiło 5 ha i decyzja o likwidacji a druga maszyna zrobiona 20 lat temu. Zrobiła może 10ha ale żal było sprzedawać i tak stała 

Widziałeś taki agregat z rozwalonym wałkiem po 4 latach? 

na moich ziemiach pewnie by szybciej padl..

5 godzin temu, Łolek napisał:

A to znasz Łukasza i wiesz dlaczego i za ile sprzedał ten agregat, tu mnie zaskoczyłeś, a czy za śmieszne pieniądze 🤔, dla mnie ta kwota nie jest śmieszna co innego dla ciebie światowca 

A o moją głowę się nie martw, bo jest to kilku ludzi którzy mnie znają osobiście i wiedzą że nie muszę się dowartościowywać opiniami takich ludzi jak ty i nie muszę tu nikogo udawać i kreować się na bogatszego lepszego i mądrzejszego od innych 

na madrzejszego to nie masz warunkow- dobrze ze choc tego masz swiadomosc

5 godzin temu, slawek74 napisał:

jacus chyba wali sake do lustra 😁🤭🤪

to ze ty tak robisz nie znaczy ze inni tez. akurat ja z tych niepijacych

5 godzin temu, PRIMO napisał:

Święte słowa Panie Marku. 

Daj se spokój z tym małym zawistnikiem.

Szkoda czasu na tego typa. 

w domu wszyscy zdrowi ??

4 godziny temu, Łolek napisał:

Nie wiem ale moje też lubili 

Nie rusza mnie taki ktoś, ale w sumie forszaja CZYŚCIŁ to wiedzę ma 🤭

Czyszcząc forszaja nabył wiedzę o konskillde, cały jacus i jego logika 🤷‍♂️

no takie dobre robili ze zbankrutowalii i fiat ich kupil

3 godziny temu, Łolek napisał:

Ale forszaja nie czyściłeś a jacus tak 

niejedno w zyciu robilem 

3 godziny temu, Łolek napisał:

Bo to to tylko barwach nh 

wlosi czyli fiat czyli nh ich wykupili 

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

To brutto wyjdzie mniej niż 7500, jak Szymon pisał. I to jeszcze jakoś ulgowo 

w tamtym roku 600/12 z dwoma zbiornikami , fermio 5  -7,8 placilem.

dalej nie zrobili odbojnikow lanc- ta stabilizacja to parodia jest i na nierownym  terenie to czesto lanca idzie  w ziemie, i kolejna dysza do smietnika..

https://www.warzywa.pl/rynek/katastrofalne-powodzie-w-europie/?fbclid=IwAR0mDrSMRhTYS3gKQEf2dtbAWaZr_OBGhbM_HEdKsKvdVAhc44OKH9xExw4

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

bo???

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Bo pogoda zmienną jest...

W piątek trzeba zrobić rozruch, w sobotę koszenie i przewracanie, w poniedziałek grabienie, we wtorek zbiór 

Miało padać tylko dziś, ale i jutro też pokazują, no i w niedzielę też coś ma być 

Aby przyczepą po polu pojechał to jakoś to będzie 

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Bo on by go użytkował to wystarczający powód, już pisałem daj kij to złamie itd 

a to może być...

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, jacus napisał:

ja informacje czerpie z wiocha.pl a ty ??

na madrzejszego to nie masz warunkow- dobrze ze choc tego masz swiadomosc

to ze ty tak robisz nie znaczy ze inni tez. akurat ja z tych niepijacych

w domu wszyscy zdrowi ??

no takie dobre robili ze zbankrutowalii i fiat ich kupil

niejedno w zyciu robilem 

wlosi czyli fiat czyli nh ich wykupili 

w tamtym roku 600/12 z dwoma zbiornikami , fermio 5  -7,8 placilem.

dalej nie zrobili odbojnikow lanc- ta stabilizacja to parodia jest i na nierownym  terenie to czesto lanca idzie  w ziemie, i kolejna dysza do smietnika..

https://www.warzywa.pl/rynek/katastrofalne-powodzie-w-europie/?fbclid=IwAR0mDrSMRhTYS3gKQEf2dtbAWaZr_OBGhbM_HEdKsKvdVAhc44OKH9xExw4

No przecież nikt nie karze ci takiego kupować a opinie takich szpecy jak ty to mnie akurat średnio interesują 

A tak na przyszłość żebym ja i inni nie popełnili błędu z zakupem to wstaw proszę zdjęcie swojego agregatu 

Edytowane przez Łolek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v