Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a najgorsze że te dwie to prawie same córki miały 🙆‍♂️ może która do tatusia się udała 🤔 a ja chciałem zrezygnować z tej lini bo ciągną w dól z mlekiem 🤦‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Dobry wszystkim. Dzisiaj dzien wydawania pieniędzy...komunia u chrześniaczki😀 od jutra deszcz ma padać cały tydzien,ciekawe czy sie sprawdzi

I ja już w stolicy siedzę, też za ojca chrzestnego dziś robię.

Opublikowano (edytowane)

To już Was trzech ojców chrzestnych komunijnych dzisiaj...chyba że jeszcze się jakiś znajdzie.

A ja mam chrześnicę, gdzie dziecko nie ma matki chrzestnej i nie dlatego, że coś się z nią wydarzyło, tylko po prostu jej nie było. I komunia w przyszłym roku. Radziu, ile byś dał na taką komunię?

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Pamiętaj że miłość Chrześniaka bądź chrześnicy do chrzestnego jest wprost proporcjonalna do grubości koperty.Z praktyki ci to mówię.

Opublikowano
18 minut temu, slawek74 napisał:

a najgorsze że te dwie to prawie same córki miały 🙆‍♂️ może która do tatusia się udała 🤔 a ja chciałem zrezygnować z tej lini bo ciągną w dól z mlekiem 🤦‍♂️

Sprzedaj. Po co takie trzymać. U Ciebie mleko to podstawa

Opublikowano
radekz200 napisał:

ciekawe który wincyj da 😂

ale co i czego ? ja też na komunię i prezent kupiłem jako chrzestny ...

marcin19071980 napisał:

8 minut temu, Agrest napisał:

Pamiętaj że miłość Chrześniaka bądź chrześnicy do chrzestnego jest wprost proporcjonalna do grubości koperty.Z praktyki ci to mówię.

a jak nie będzie koperty 🤔

Opublikowano
6 minut temu, marcin19071980 napisał:

Teraz to mu to blikiem wyśle 😉

Opublikowano

Komunię dzieli się na dwie części . Pierwsza oficjalna suchy ryj . Po kilku rodzinach występuje ojciec i oznajmia że częśc komunijna wlaśnie się kończy ,po czym nastąpi spotkanie rodzinne ze znajomymi ,i wtedy ,,legalnie'' olele .   Dzieci już i tak przy stole dawno nie ma ,tylko śmigają po podwórku .

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

Sławek, ja w ubiegłym roku też prezent. W przyszłym zobaczymy, ale raczej też. Tylko najstarszej chrześnicy dałem kopertę...ale tak naprawdę, to prezenty bardziej cieszą dzieci niż pieniądze. Tylko trzeba trochę się do takiego prezentu przyłożyć

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

To już Wąs trzech ojców chrzestnych komunijnych dzisiaj...chyba że jeszcze się jakiś znajdzie.

A ja mam chrześnicę, gdzie dziecko nie ma matki chrzestnej i nie dlatego, że coś się z nią wydarzyło, tylko po prostu jej nie było. I komunia w przyszłym roku. Radzimy, ile byś dał na taką komunię?

Rodzice chrzestni to jedna z najgłupszych funkcji jakie można było wymyśleć.Do niczego nie służą poza dawaniem kopert.Moja córa chrzestną widziała ostatni raz na swoim chrzcie, chrzestny z niewiadomych przyczyn nie utrzymuje kontaktu..Moja chrzestna ostatni raz widziała mnie na komuni i nawet nie wiem czy żyje a mój chrzestny okradł mnie na 90 000.Moja żona od swojego chrześniaka nie dostała nawet zdjęcia z 18stki bo dala w prezencie 1tys i to pewnie za mało było.Niech żyje rodzina

Opublikowano
49 minut temu, slawek74 napisał:

jak inflacjia nie zwolni to w pryzmy będzie kładł 🤭😛

może liczy że ty od niego kupisz 🤔

Mogę na 2 piły zamienić

Jedna nowa nie odpalana i hvsqvarne

I nowa kosa nie odpalana w gratisie. 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, slawek74 napisał:

To już napisałem wyżej

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
kizak napisał:

Komunię dzieli się na dwie części . Pierwsza oficjalna suchy ryj . Po kilku rodzinach występuje ojciec i oznajmia że częśc komunijna wlaśnie się kończy ,po czym nastąpi spotkanie rodzinne ze znajomymi ,i wtedy ,,legalnie'' olele .   Dzieci już i tak przy stole dawno nie ma ,tylko śmigają po podwórku .

czyżby 🤔 nie wszędzie...🙋‍♂️ a co bez % to już nie można 🤔🤦‍♂️

Qwazi napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

Sławek, ja w ubiegłym roku też prezent. W przyszłym zobaczymy, ale raczej też. Tylko najstarszej chrześnicy dałem kopertę...ale tak naprawdę, to prezenty bardziej cieszą dzieci niż pieniądze. Tylko trzeba trochę się do takiego prezentu przyłożyć

w zeszłym to chrześniak się żenił 🙆‍♂️🤦‍♂️

Rolnik1973 napisał:

49 minut temu, slawek74 napisał:

jak inflacjia nie zwolni to w pryzmy będzie kładł 🤭😛

może liczy że ty od niego kupisz 🤔

Mogę na 2 piły zamienić

Jedna nowa nie odpalana i hvsqvarne

I nowa kosa nie odpalana w gratisie. 

ale ty chojny 🙆‍♂️😁🤣🤣🤣

marcin19071980 napisał:

9 minut temu, slawek74 napisał:

To już napisałem wyżej

ja swoją chrześnicę i chrześniaka bardzo często widzę ...

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, marcin19071980 napisał:

Rodzice chrzestni to jedna z najgłupszych funkcji jakie można było wymyśleć.Do niczego nie służą poza dawaniem kopert.Moja córa chrzestną widziała ostatni raz na swoim chrzcie, chrzestny z niewiadomych przyczyn nie utrzymuje kontaktu..Moja chrzestna ostatni raz widziała mnie na komuni i nawet nie wiem czy żyje a mój chrzestny okradł mnie na 90 000.Moja żona od swojego chrześniaka nie dostała nawet zdjęcia z 18stki bo dala w prezencie 1tys i to pewnie za mało było.Niech żyje rodzina

Nic tylko współczuć. Ja z chrzestnym mam bardzo dobry kontakt choć nie jest spokrewniony w żaden sposób.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
6 minut temu, marcin19071980 napisał:

Rodzice chrzestni to jedna z najgłupszych funkcji . Nie, tylko sami ludzie to zepsuli bo pchają mamonę , byle o nich mówiono , tyle dał a tamten tyle . to jest durnota .

Opublikowano

To faktycznie masz przykre doświadczenia Marcin. I to jeszcze takie spotęgowane. A ja Ci powiem, że mój chrzestny np potrafił mnie wysłać na kolonie ze swoimi synami, czyli moimi kuzynami. Potrafił też poprosić, żebym razem z jednym jego synem zawiózł go do szpitala i wiedział, że nie odmówię ani nie będę miał z tym problemu. Zawsze go odwiedzam w dniu jego urodzin. Mój brat nagonił mojemu synowi (który jest jego chrześniakiem) sporo zleceń, a w drugą stronę, jak bratu dom się zawalił, to mój syn chyba z miesiąc praktycznie każdego dnia był do pomocy. Zresztą pomagała wtedy cała rodzina, ale on był pierwszy i najwięcej. Moja córka potrafiła opiekować się dziećmi mojego najmłodszego brata, czyli swojego chrzestnego, kiedy bratowa była w szpitalu. Tak, że to wszystko zależy od ludzi. Jak we wszystkim zresztą. Jeśli jest wzajemny szacunek i jakaś, powiedzmy, przyzwoitość, to zawsze będzie dobrze

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 6465 napisał:

Nic tylko współczuć. 

Samo życie.

2 minuty temu, Qwazi napisał:

To faktycznie masz przykre doświadczenia Marcin. I to jeszcze takie spotęgowane. A ja Ci powiem, że mój chrzestny np potrafił mnie wysłać na kolonie ze swoimi synami, czyli moimi kuzynami. Potrafił też poprosić, żebym razem z jednym jego synem zawiózł go do szpitala i wiedział, że nie odmówię ani nie będę miał z tym problemu. Zawsze go odwiedzam w dniu jego urodzin. Mój brat nagonił mojemu synowi (który jest jego chrześniakiem) sporo zleceń, a w drugą stronę, jak bratu dom się zawalił, to mój syn chyba z miesiąc praktycznie każdego dnia był do pomocy. Zresztą pomagała wtedy cała rodzina, ale on był pierwszy i najwięcej. Moja córka potrafiła opiekować się dziećmi mojego najmłodszego brata, czyli swojego chrzestnego, kiedy bratowa była w szpitalu. Tak, że to wszystko zależy od ludzi. Jak we wszystkim zresztą. Jeśli jest wzajemny szacunek i jakaś, powiedzmy, przyzwoitość, to zawsze będzie dobrze

Co cię nie zabije to cię wzmocni.Ale przyjąłem zasadę rodzina wypi.....ć

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

przy jednym chrześniaku to te prezenty to nic . ale mając po kilka sztuk, to się robią niezłe sumki...

no ale cóż . tak się utarło, takie zwyczaje i tak robimy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v