Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Taaa , ty leżałes a ja zwierzęta ogarniał 

O 5³⁰ beczkę  w porzeczkach zrobiłem, 5ha, o 18 t2 w jęczmieniu 10ha, teraz beczka w porzeczce, też 5 ha. Jeszcze 2ha zostało ale w 4 kawałkach.

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

chodzi o jeden panel bez falownika ?? podlaczony jak prostownik do akumulatora ??  panele niskonapieciowe powinnny sie zegrac z 2 akumulatorami 12 V, jak to bedzie w polu sie sprawowalo ??  

sporo jest juz lamp, tablic, znakow drogowych  zasilanych pojedynczymi panelami.  

pewnie trzeba kupic odpowiedni osprzet.

Są gotowe zestawy zawieszane na ogrodzeniu, mały panel z pastuchem razem... eh ten wasz postęp...

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Pffff kolacja

Zaraz śniadanie mam

Ty i Sławek to poważne  farmery możecie sobie pozwolić na śniadanie wieczorem 😉

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

chodzi o jeden panel bez falownika ?? podlaczony jak prostownik do akumulatora ??  panele niskonapieciowe powinnny sie zegrac z 2 akumulatorami 12 V, jak to bedzie w polu sie sprawowalo ??  

sporo jest juz lamp, tablic, znakow drogowych  zasilanych pojedynczymi panelami.  

człowieczku to są gotowe zestawy ... taki panel ma wbudowany regulator który ładuje akumulator ...odłączysz panel i nie ładuje i tyle ...

Opublikowano
Agrest napisał:

Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Taaa , ty leżałes a ja zwierzęta ogarniał 

O 5³⁰ beczkę  w porzeczkach zrobiłem, 5ha, o 18 t2 w jęczmieniu 10ha, teraz beczka w porzeczce, też 5 ha. Jeszcze 2ha zostało ale w 4 kawałkach.

nalot mszycy w porzeczce ? bo słyszałem kilka dni temu w sklepie z opryskami

Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jedno mnie cieszy,syn na mnie czeka codziennie nie ważne o której skończę pracę 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Na ich miejscu to by mnie zemdlilo....

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał:

nalot mszycy w porzeczce ? bo słyszałem kilka dni temu w sklepie z opryskami

Nie zauważyłem. Ale teraz wszystko lara a długi okres bez ochrony więc lecą fungi insecty i nawozy

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

A żona tyż 🤔

Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

Łoj...chyba znowu nie chwytam...to jakaś wyższa inżynieria wypasu🤔

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Są gotowe zestawy zawieszane na ogrodzeniu, mały panel z pastuchem razem... eh ten wasz postęp...

Dokładnie. Mam problem z wandalami, którzy zniszczyli już jeden panel. Zamówiłam nowy, ale chciałabym żeby bateria była doładowywana w domu. Kłopot w tym, że to jest przystosowane do współpracy z panelem. Boję się to rozłączyć aby czegoś nie popsuć. 

Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

Nawet nie wiesz jak bardzo byłem zadowolony w tygodniu jak udało się z Merlin znaleźć chwilę czasu i zjeść razem obiad...

2 minuty temu, limonka napisał:

Dokładnie. Mam problem z wandalami, którzy zniszczyli już jeden panel. Zamówiłam nowy, ale chciałabym żeby bateria była doładowywana w domu. Kłopot w tym, że to jest przystosowane do współpracy z panelem. Boję się to rozłączyć aby czegoś nie popsuć. 

Instrukcje masz do tego?

Opublikowano (edytowane)

Mam i wszystko rozumiem chyba:). Tyle, że tam jest mowa tylko o współpracy z panelem. Te 2 kabelki od zacisku baterii są scalone. Biegną do panelu i elektryzatora. Gdyby je tak rozłączyć i zostawić połączenie tylko z elektryzatorem?

Edytowane przez limonka
Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

Nawet nie wiesz jak bardzo byłem zadowolony w tygodniu jak udało się z Merlin znaleźć chwilę czasu i zjeść razem obiad...

Takim sposobem to dynastia dziadów nie przetrwa długo...... Więcej czasu z Merlin. Więcej... 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, limonka napisał:

Mam i wszystko rozumiem chyba:). Tyle, że tam jest mowa tylko o współpracy z panelem. Te 2 kabelki od zacisku baterii są scalone. Biegną do panelu i elektryzatora. Gdyby je tak rozłączyć i zostawić połączenie tylko z elektryzatorem?

Wołaj @konteno

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Takim sposobem to dynastia dziadów nie przetrwa długo...... Więcej czasu z Merlin. Więcej... 

Ło tam, toć Merlin to nie mysz. Raz w roku wystarczy się pojawić 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

7°C

Cześć wszystkim

Ty naprawdę spać nie możesz 

Wczoraj do 22.30 popryskane 6ha  

Trzeba opuścić wyrko i iść do ogonów 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v