Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

lMożemy pomieniać, nie ma problemu. Póki co jeszcze nie wykręcony i nie wiadomo kiedy będzie. Chyba dopiero po kwitnieniu rzepaku wszystko na raz.

no ja lipowy to wiadomo kiedy. o ile pogoda pozwoli. ale jak nie moje to od znajomego wezmę, a Ci dam. czy pyłek kasztanowy czerwony? bo taki u mnie teraz noszą niektóre

Opublikowano
9 minut temu, Bananek napisał:

no ja lipowy to wiadomo kiedy. o ile pogoda pozwoli. ale jak nie moje to od znajomego wezmę, a Ci dam. czy pyłek kasztanowy czerwony? bo taki u mnie teraz noszą niektóre

Z kasztana jest mocno czerwony pyłek. W dużych ilościach trujący dla pszczół. Ale póki co nikt u nas nie zaobserwował negatywnych skutków, może dlatego, że jest też masa innego dostępnego pyłku - rzepak, mniszka jeszcze trochę, jakieś krzewy. 

Opublikowano
16 minut temu, szymon09875 napisał:

A na południu wielkopolski piękna wiosna. 18° słoneczko świeci 

16838830836897685669012968570611.jpg

W jakiej spółce redlisz ?

Opublikowano
7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No tak , też rano robiłem i wczoraj wieczorem aż  nawet by barwów szczęścia nie obejrzałem 😜

Dej pan spokój 

Czego nie obejrzałeś 🙆‍♂️🤦‍♂️

A beret z mocherowej  włóczki już masz 🤔

Kawaler młody zdrowy (choć zastanawiam się czy aby napewno) i coś takiego oglądać 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Czego nie obejrzałeś 🙆‍♂️🤦‍♂️

A beret z mocherowej  włóczki już masz 🤔

Kawaler młody zdrowy (choć zastanawiam się czy aby napewno) i coś takiego oglądać 

Marek Spieszyłem się żeby chociaż sprawę dla reportera obejrzeć 😛 i cholera nie było 

2 minuty temu, Qwazi napisał:

🙆🤦...Marcin, bo mi już Nurofenu zaczyna brakować 🤦

A na co się bierze Nurofen 🤔

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A na co się bierze Nurofen 🤔

Na to, co się wczoraj pytałeś🤷...a po tej sprawie dla reportera😱, to chyba Cię poproszę o jakieś opakowanie tego medykamentu...najlepiej ogromne 😜

K..wa musi tak wiać 😡

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

Mariusz Marek , gorszy problem mam , kuźwa coś somatyka mi poszła do góry, czyżby @Luki99 miał rację że przez rzepakową tak się dzieje b🤔

Opublikowano
28 minut temu, Qwazi napisał:

Na to, co się wczoraj pytałeś🤷...a po tej sprawie dla reportera😱, to chyba Cię poproszę o jakieś opakowanie tego medykamentu...najlepiej ogromne 😜

K..wa musi tak wiać 😡

A ja sobie obserwuję 

16838870527534871432598150194190.jpg

21 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mariusz Marek , gorszy problem mam , kuźwa coś somatyka mi poszła do góry, czyżby @Luki99 miał rację że przez rzepakową tak się dzieje b🤔

Tak na pewno przez to, 🤦‍♂️

Ogólnie się zwiększyła czy poszczególne sztuki zapalenia łapią 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Niespodziewana kontrola

16838827732982776685831960857404.jpg

Bo pewnie drzewo na dziko żeś wyciął to przyleciał zacechować. 💩

Edytowane przez pedro2
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Qwazi napisał:

Zależy, co to daleki dystans...mleko ma być transportowane w takich warunkach, aby jego temperatura nie przekroczyła 10°C, więc raczej do Chin się z nim nie pojedzie 

A śmietanę?

2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Co w nim dziwnego?

A jakiś taki delikutaśny się wydaje. Jak na ruskim traktorze 

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Się zaczyna 

24 minuty temu, Strongman napisał:

obniżasz wjazd.

Toć tak drzwi robią. Sponki mocujesz i bijesz, potem zawiasy i rozcinasz 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v