Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

No to musisz dołożyć trochę na długość, bo robiąc szerokość na 32m to jeśli poza to pole nie wyjdziesz, to będzie za krótka

Można ciągnąć do drogi

20230510_194757.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

No i piec mieli jeszcze starszy niż stary u mnie... Z 2002 ale jeszcze sprawny był. Ale już dawno się nim pewnie chłopy ogolili, we wrześniu go powiozłem na złom. 

Tym bardziej dobry powód 

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Można ciągnąć do drogi

20230510_194757.jpg

Ciągnij na min 60m. Tylko stropu czasem nie rób 🤦...jak u Radzia...to nie na czasie jest🤷

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

kurła blachy zabrakło 😂

IMG_4505.jpeg

Przyjeżdżaj, mam trochę takich ścinek to i już będziesz miał docięte, jak dla kolegi to 130zl za metr z autografem 😁

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał:

kurła blachy zabrakło 😂

IMG_4505.jpeg

Jakieś Ty liczył 🤣😂

We no z okapu utnij 🤭

Dlaczego widać każdy arkusz?

Teraz budynek będzie osiadał i będzie ciekło 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Jakieś Ty liczył 🤣😂

We no z okapu utnij 🤭

Dlaczego widać każdy arkusz?

Teraz budynek będzie osiadał i będzie ciekło 

komputer liczył 😂 

Opublikowano
Przed chwilą, pedro2 napisał:

Po ile tak wogole za wosk płacą? Bo ojciec odświeżył wytapiarke i też już ma towaru do topienia.

Ja wymieniam za węzę. W lutym był przelicznik bodajże 10 czy 12zł do kilograma dopłaty. Może kiedyś sam będę robił...

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, stempos1980 napisał:

Spoko.

Wszystko się rozumie.Zdrówka dla Mamy

Jednak jeszcze zostala potas słaby i do piątku zostaje. Kurde jak do poniedziałku zostanie to będzie miesiąc jak przebywa w szpitalu.

A Ty Adamie w domu 🤔

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Radku, a dawałeś Ty kratkę u spodu rury wentylacyjnej? 

a z ciekawości.... a po co?

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

a z ciekawości.... a po co?

cielaka może wciągnąć 🙆‍♂️🤦‍♂️

Karol6130 napisał:

Żeby byczka  jerseya wiatr nie zassał

🤣🤣🤣👍

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał:

Przyjeżdżaj, mam trochę takich ścinek to i już będziesz miał docięte, jak dla kolegi to 130zl za metr z autografem 😁

taki kolezka jesteś tylko was pod puściłem 😂😂

10 minut temu, Karol6130 napisał:

nie 

Opublikowano

Pany, ze względu na to, iż 15 letnie mitasy zaczynają sprawiać problemy, konieczny jest zakup nowych opon do traktura o rozmiarze 460/85 r34 i tu zaczynają się dylematy co wybrać do wyboru: Alliance(7 lat gwarancji), Petlas, BKT, Cultor, Taurus(9lat gwarancji), a może warto dołożyć trochę monet i wybrać Vredestein'y. Macie jakieś przykre doświadczenia z którąś z wymienionych marek?

Opublikowano

Żeby byczka  jerseya wiatr nie zassał

no a moim zdaniem niepotrzebne,,, sie tylko syf po dłuższym czasie zbierał będzie i zmniejszał przepływ powietrza...

Opublikowano
2 minuty temu, jacor73 napisał:

Pany, ze względu na to, iż 15 letnie mitasy zaczynają sprawiać problemy, konieczny jest zakup nowych opon do traktura o rozmiarze 460/85 r34 i tu zaczynają się dylematy co wybrać do wyboru: Alliance(7 lat gwarancji), Petlas, BKT, Cultor, Taurus(9lat gwarancji), a może warto dołożyć trochę monet i wybrać Vredestein'y. Macie jakieś przykre doświadczenia z którąś z wymienionych marek?

Mam bkt na fyncie i dla mnie są dobre, firma która wozi qq też widzę na bkt kolega na Renatę kupił Alliance 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jacor73 napisał:

Mam Cultor na dwóch. Jedne 7 lat, drugie 10. Nie mam zastrzeżeń 

Edytowane przez Qwazi
  • Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, jacor73 napisał:

Alliance bym wybrał,na pewno nie Petlasa

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

A mi uchodzi powietrze 

Pewnie taka dętka 

Moje bezdętkowe- były. Jedna łata, druga i włożenie dętki z tym, że to rozwiązanie tymczasowe. Jedna naprawa 1 maja a druga opona 4 maja, opony pękają na bokach i nie chcę  czekać, bo znając życie to rozdupcą się najbardziej nieodpowiednim momencie i trzeba będzie brać co jest na miejscu a oferta nie jest atrakcyjna.

• Like 1
Opublikowano
50 minut temu, Qwazi napisał:

Jacuś ile masz paneli?

12 -5,2 kw

50 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Na dachu ale pompy ciepła kopane. Jak widziałem ten syf to się załamać idzie... Jeszcze wodę musieli dowozić bo jakieś płukania, cuda wianki, pozostawiali kupy takiego szlamu... 

Wolę z głodu zdechnąć niż jakąś w domu mieć... Bojlera elektrycznego to nigdy nie było... Lodówka, dwie zamrażarki idą na okrągło ale piekarnik też ciągle. 

pompy kopane lepsze i pewniejsze niz powietrzne -tyle ze duzo drozsze bo kopac trzeba i trzeba miec gdzie.

nawet przy -25 powinny dzialac, te powietrze niekoniecznie..

45 minut temu, Pafnucy12 napisał:

pewno tyle co gmina dawała...

gmina dawala szwajcarskie pieniadze , gdy nawet o tym nie myslalem , a jak to w polsce bywa zalapali sie krewni i znajomi urzednikow. 

za 4,6 kw placili -6 tysiecy..reszte fundusz norweski doplacal 

44 minuty temu, pedro2 napisał:

No wiesz, zacofany wschód w końcu. Na ognisku gotujemy, lampy naftowe, świeczki 🙄

u nas takie zacofanie ze nawet lamp naftowych ani swieczek nie ma, a ogniska to tylko wtedy gdy piorun uderzy i zapali..

42 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Z tego to się nie ma co śmiać, sam niedługo będę robił... Całe małe wiaderko ścinek z węzy, z nadbudów się zebrało. 

znajoma sprzata w wierzynku w krakowie i przynosila swieczki po romantycznych kolacjach, jej brat caly dom mial nimi ustrojony i swiecil, kazdy gadal ze mu w glowe sie zrobilo 🤣

Opublikowano
58 minut temu, jacus napisał:

skad wiesz mlody jestes-zglos sie do kawalerow do wziecia  🤣

najwiecej to zre bojler-lodowka ,zamrazarka, bo chodzi prawie na okraglo, pralka,zmywarka czy ekspres tez pare kwh zbiora 

ja mam panele i mam nadwyzke.

Zgadza się. 

Oszczędności są z pv, tym bardziej jak na starych zasadach jest rozliczenie. U mnie zeszła kuchna gazową na rzecz indukcji i to kolejna oszczędność i to nie mała, butla 1 na miesiąc minimum. 

Opublikowano
12 minut temu, jacor73 napisał:

Moje bezdętkowe- były. Jedna łata, druga i włożenie dętki z tym, że to rozwiązanie tymczasowe. Jedna naprawa 1 maja a druga opona 4 maja, opony pękają na bokach i nie chcę  czekać, bo znając życie to rozdupcą się najbardziej nieodpowiednim momencie i trzeba będzie brać co jest na miejscu a oferta nie jest atrakcyjna.

Moje też są bez

Ale w starych były dętki to i do tych założyłem 

Dętka Kabat i pewnie z tego

Robią się dziury po 5 cm nawet

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v