Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Rano 7 c  ja tez dziele qq na sekcje.

Ale rzepaku to u nas ludzie nie kupują co rok nowego tylko sieją swoim dwu letnim albo biorą 50kg od sąsiada jak ma coś nowszego,myslałem ze kupują te porcje ale oszczędne.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
8 godzin temu, Karol6130 napisał:

Może wtryski 

Nie pamiętam 

Chłopaki go robili 

Ja wtedy nie miałem czasu 

Teraz też go miał nie będę, a gorsze że oni to samo

Masz tyle zagranicznych furgusonuf to po co Ci polski, wstaw na częsci na olx.

Opublikowano

Znów przymrozek ,,jak zaprawiasz kukurydzę smakołykami dla dzików ,to też worki trza otworzyć . Tą ,,szuflą'' to można poziomy pod zalewanie robić ,;) ,widać był dobry traktor i ,,dobro'' przed traktorem ;) ,i tak  jej wyszło .    Czy może z cienia na słońce Wystawileś i pofalowało ?;)😐

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, stempos1980 napisał:

U mnie nie było z tego co mi moją powiedziała przez tel.

Bronisze?

Edit sorry że tak krótko ale na 11 muszę mamę z szpitala odebrać

Edytowane przez PAN88
Opublikowano

Agregat talerzowy 3m grano 1600kg(z walem daszkowym)do belarusa 84KM,podnosnik monoblok. Mysle czy nie wypróbować go w celu wyrownania orki przed siewem,nie zamierzam gleboko robic,aby tylko rowno sie na polu zrobilo🤔

• Like 1
Opublikowano

Dzień dobry. 8°, słonecznie i trochę wieje. Jak już teraz nie będzie ciepło to opier...lę tego, co mi wczoraj zasiał qq, bo liczyłem, że się pojawi na koniec tygodnia

Opublikowano
4 minuty temu, kizak napisał:

Na tej ostrej skibie posypalem jeszcze obornika w połowie dawki ,bo mi zbywało ,  talerzówka i siew

Ja na zime zaoralem,a ze bylo sporo samosiewów owsa i perzu to orka nie wygladala na idealną. Teraz na 2/3 pola poszedl obornik,przerobilem scierniskowym i gdyby nie ten perz to jeszcze raz bym scierniskowym zrobil i mozna byloby siac w to. Ale zaoralem(nawet ladnie sie zaoralo). W orke nie chcą siac dyni a kultywatorem z walkiem nie wyrownam za bardzo bo mam porownanie do zeszlego roku, scierniskowym wyciagnalbym wiecej perzu(kultywatorem tez) tylko a talerzowka aby poglaskac z wierzchu😀

Opublikowano

Jak ją pogłaszczerz ten perz 😁

2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Ja na zime zaoralem,a ze bylo sporo samosiewów owsa i perzu to orka nie wygladala na idealną. Teraz na 2/3 pola poszedl obornik,przerobilem scierniskowym i gdyby nie ten perz to jeszcze raz bym scierniskowym zrobil i mozna byloby siac w to. Ale zaoralem(nawet ladnie sie zaoralo). W orke nie chcą siac dyni a kultywatorem z walkiem nie wyrownam za bardzo bo mam porownanie do zeszlego roku, scierniskowym wyciagnalbym wiecej perzu(kultywatorem tez) tylko a talerzowka aby poglaskac z wierzchu😀

Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Mogłeś halveikiem opryskać ten perz 

Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał:

Jak ją pogłaszczerz ten perz 😁

No perz tez bede glaskal😂

1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Mogłeś halveikiem opryskać ten perz 

No akurat tej dzialki nie moge

Opublikowano
45 minut temu, Strongman napisał:

Rano 7 c  ja tez dziele qq na sekcje.

Ale rzepaku to u nas ludzie nie kupują co rok nowego tylko sieją swoim dwu letnim albo biorą 50kg od sąsiada jak ma coś nowszego,myslałem ze kupują te porcje ale oszczędne.

O której rani? 

O 5²⁰ było 3⁰ LRA. 

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

No perz tez bede glaskal😂

No akurat tej dzialki nie moge

Dzierżawa i dziadek by cię z pola wygnał 🤣

Opublikowano

Leśni pracownicy mówią że,, jedyneczkę'' ,nie wiadomo gdzie zrobić ,nie mówiąc o ,,dwójeczce'' , Tyle tych fotopułapek jest nawystawiano nie wiadomo gdzie  . Tak że droga młodzieży ostrzegam przed tym nooooo ,bo jeszcze przyjdzie fotka z ,,fotoradaru''😁😔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v