Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Weź To rozwiń?

Chyba znowu będzie się z czego pośmiać.....

masz ciezkie ily ?? uprawiane na mokro pod siew bo na sucho to sobie mozesz poglaskac ??? na piaskiu to po os wchodzi..

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

TO TY się mnie pytasz co nieprawdziwego napisałeś?🤔

Typowy sklerotyk. 🤦‍♂️

udowodnij co z tego co napisalem jest nieprawda.. to takie trudne ????

1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Dziecko i  zwierzaki na mojej głowie. Po 30-tce to już nie to życie. 

a co bedzie po 50 ??  kiedys gdy wracalem z wesela o 5 to od razu szedlem do pracy a teraz ide spac do poludnia😂,

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Przykro mi, ale za to masz problem z rozumieniem tekstu pisanego i jego wymowy. Gdybyś go nie miał zrozumiałbyś co ja oraz koledzy wczoraj wieczorem napisaliśmy. Obawiam się, że ten problem może dotyczyć wszystkiego, co czytasz

Niestety taka jest fizjologia ludzkiego organizmu, że musi przyjmować płyn, bo się odwodni. Myślałem, że akurat to rozumiesz...

czekam od paru dni na to ze ktos udowodni ze myle sie w tym co pisalem o nawozeniu mocznikiem kukurydzy  -myslem ze sa tu tacy co potrafia to zrobic a tu widze ze wszyscy maja problem ze zrozumieniem tekstu pisanego i jego wymowy..

472-pszczoly-nie-traca-czasu-na-tlumaczenie-muchom-ze-miod-jest.jpg

43 minuty temu, jacor73 napisał:

Kurna następny się znalazł, przecież on obrabia 40 ha, z tego pewnie z 25 GO i Ty mu proponujesz starą talerzówkę?

ja mam wiecej do obrobienia i robie stara- 16 lat ma- talerzowka bometa , talerze i lozyska wymieniam .gdy zajdzie potrzeba. bo co innego moze sie zepsuc , spawy i malowanie porzadne wiec wiekszosc tego obecnego rzemiosla stodolowego przezyje.

8 minut temu, Łolek napisał:

Z tą talerzowką toś dowalił ją mam 3m sąsiad 4m i idą jak należy tylko nie pizdryki po 600 czy 800 kilo, stosunek masy do szerokości i co ważne długości maszyny jest istotny 

Kolega @PRIMOwidział moją i kupił podobną nie ma opcji że nie wchodzi czy nie równo idzie

Znowu bajki gdzieś przeczytałeś niestety 

masz ciezkie ily czy mady  ??? z gorkami i dolinami,na stokach ??

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

masz ciezkie ily ?? uprawiane na mokro pod siew bo na sucho to sobie mozesz poglaskac ??? na piaskiu to po os wchodzi..

Ale nie krzywo bo szeroka.

Napierdzielisz grzbietów to później porównać nie potrafisz

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

ja mam wiecej do obrobienia i robie stara- 16 lat ma- talerzowka bometa , talerze i lozyska wymieniam .gdy zajdzie potrzeba. bo co innego moze sie zepsuc , spawy i malowanie porzadne wiec wiekszosc tego obecnego rzemiosla stodolowego przezyje.

16 lat to nie taka stara. Bomet i malowanie porządne, toć na placu już farba wyblakła i pełno rdzy.

• Like 2
Opublikowano
jacor73 napisał:

2 minuty temu, jacus napisał:

16 lat to nie taka stara. Bomet i malowanie porządne, toć na placu już farba wyblakła i pełno rdzy.

porządnego malowania nie widział to pierdzieli.... 😁

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jacor73 napisał:

Daj fotkę .

Nie tego cytowałem 

Edytować się nie da całkiem 

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
23 minuty temu, Baks00 napisał:

Jak by dorzucił wieprzowego to bym pojechał,a drób to nie me klimaty

Jakie mięso...o samych pyrach była mowa🤷🤭

Opublikowano
Qwazi napisał:

23 minuty temu, Baks00 napisał:

Jak by dorzucił wieprzowego to bym pojechał,a drób to nie me klimaty

Jakie mięso...o samych pyrach była mowa🤷🤭

kartofle z ziemniakami 🤔😁

Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał:

czekam od paru dni na to ze ktos udowodni ze myle sie w tym co pisalem o nawozeniu mocznikiem kukurydzy  -myslem ze sa tu tacy co potrafia to zrobic a tu widze ze wszyscy maja problem ze zrozumieniem tekstu pisanego i jego wymowy..

No przecież Ci pisałem, że mocznika nie stosuję i prosiłem, zebyś mi to wyjaśnił. A Ty odsyłasz do google, zdjęcia nie pokażesz i jeszcze namawiasz, żebym się odwodnił. To, kto tutaj nie rozumie tekstu pisanego??? Nie tak postępuje autorytet Jacuś🤷

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Qwazi napisał:

No przecież Ci pisałem, że mocznika nie stosuję i prosiłem, zebyś mi to wyjaśnił. A Ty odsyłasz do google, zdjęcia nie pokażesz i jeszcze namawiasz, żebym się odwodnił. To, kto tutaj nie rozumie tekstu pisanego??? Nie tak postępuje autorytet Jacuś🤷

Pytałem o plon z ha to też odpowiedzi nie było np 6kl piach 13 ton przy np 200kg mocznika i 200 npk atu pytanie na pytanie, albo że ziemia nie taka a to woda itp, daj spokój  tak samo jak bomet porządne maszyny robił 🤔😂

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Marek, ja tam Bometa nigdy nie miałem i nie zamierzam. Ale mam takiego sąsiada, trochę starszy chłop i już od tego roku nie gospodarzy. U niego za stodołą można zobaczyć 3 pługi Bometa, każdy trzyskibowy i każdego kupił nowego...i żaden nie orze jak należy. A każdy ma inną wadę. On taki fan Bometa, jak Jacuś🤷

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

to i zaraz będziesz odcedzać 

Już dawno zjedzone. Resztę króliki dojedzą. Bo jak to dawniej się gotowało duży gar, to połowa ludziom, połowa kurom, tak i teraz u mnie, połowa garnka albo i lepiej królikom.

1 minutę temu, 6465 napisał:

I co do tych pyrów? Pozowało by z kawałek świni 🤔

Gdzie świnia 🤮 Rosół. I wkładka z połówki udka z kuraka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v