Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Baks00 napisał:

Jak by to była twoja córka,to bym powiedział

,,Najlepsze byly 4 dni po narodzinach%%%%%%%,potem żonę wypisali ze szpitala''😉

Zanim matka Merlin wróciła ze szpitala z nią to już pet z sąsiadami wodke na chrzciny wychlali 

Opublikowano

kukurydza zasiana. znajomy juz jedn aprzesiewal-dziki zrobily sobie rajd.

14 godzin temu, Łolek napisał:

Czekam na  cyfry żeby zweryfikować czy Twoja teoria lepsza od mojej, wtedy każdy porówna i zobaczymy czyją racja czy tylko puste gadanie 

Dajesz jacus

a jaka byla twoja i czemu jest bledna ??

13 godzin temu, Qwazi napisał:

No przecież pisałem, że nie stosuję i prosiłem, żebyś mi wyjaśnił, to wyjaśnij. A Ty mnie pytasz

jesli nie stosujesz to po ci ci ta wiedza ??

13 godzin temu, Łolek napisał:

@Qwazipoczekaj kolega musi doczytać

@jacusdawaj te liczby, klasa ziemi nawożenie, plon z ha, bo chce wiedzieć jakie ma przełożenie twoja teoria na praktykę 

przelozenie ma proste 1:1 

13 godzin temu, slawek74 napisał:

chłodno to by zmarzła ... 😁

ciężkie ty masz życie i do szkoły było pod górkę....

za to z wiatrem..

13 godzin temu, Qwazi napisał:

Poczekam poczekam...widzę, że czegoś się można dowiedzieć...

wiedza kosztuje- albo czas zeby znalezc wiargodne informacje albo pieniadze zeby dostac je na tacy...

11 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

No ile baranku ,następne max 10 dni ...Czyli przy optymalnych  warunkach od  14 /16 dnia azot jest dostępny ....w jekiej fazie jest wtedy kuku i po co jest azot w polidapie w formie amonowej  dawany w podsiewacz ...😜

kiedy ten mocznik działa po kilku miesiącach jak kuki już nie ma na polu ...czlowieczku ty się zastanów co ty wypisujesz bo zielonego pojęcia nie masz o rolnictwie .

wiele lat daje mocznik i polidap w podsiewacz i kuku rośnie jak wściekła ... 

pochwal się to swoją kuka bo owies to wiemy że 2 tony z ha masz 🤣🤣🤣🤣

ponoć na 2 i 3 klasie ziemi 😋

opisz nam te swoją kosmiczna agrotechnike tym połamanym zetorem ,bronami i drapaczem 🤭 

ponoć taki wysoki poziom u ciebie 🤣🤣🤣🤣🤣

podobno często pytasz jaka agrotechnika i nawożenie u innych ...To napisz czym ty robisz i poka te połamane graty najlepiej ...to się wyda jaki poziom reprezentujesz 😜 

Toć reprezentujesz elitę rolnictwa 2/3 ha .🤭🤣🤣🤣🤣🤣

a w domu wszyscy zdrowi ??

11 godzin temu, marcin19071980 napisał:

Właśnie wyprzedziło mnie Maserati na Ukraińskich numerach z trójką młodych byków w środku.Tak zap..... że chyba na wojne im się spieszyło

i w maserati widziales ilu ludzi siedzi ??

10 godzin temu, soltys48 napisał:

Ogar mocznik w podsiewacz 🤔

Jak go mieszasz z fosforanem?

konarem 😂.to jedyna okazja zeby w czyms   wilgotnym sie zaglebil

9 godzin temu, Zizou napisał:

Dlatego dzisiaj nagrodą za wyrównanie lub pobicie mojego dzisiejszego rekordu będzie ..

Pamiętajmy gramy do 22.00 i podpisujemy nickiem z agrofoto.Wczoraj próbę podjął tylko @jacus ale trochę zabrakło. 

https://milionerzy.9l.pl/

1481206517.9997.jpg

milion poszedl za 1 podejsciem , wczoraj mialem duzo roboty i rozne zalatwienia..

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Zanim matka Merlin wróciła ze szpitala z nią to już pet z sąsiadami wodke na chrzciny wychlali 

Więc uważaj na siebie,bo Merlin od małego dobrze ochrzczona,więc jej sił może nie zbraknac 

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

I cały czas masz to na myśli. To jest wydarzenie ...wkręcony jesteś i to nic dziwnego

Ototo. Kiedyś też tak miałem jak Merlinowa siostra rodziła. Ryby tak brały ze zapomniałem ją na porodówkę zawieźć 

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

I cały czas masz to na myśli. To jest wydarzenie ...wkręcony jesteś i to nic dziwnego

Cały czas to ja o pszenżycie myślę 

Dziś nie dałem rady kukurydzy opryskać, wiało za dużo 

Zrobiłem tylko 1.40 ha

Wczoraj 1,5 ha

Może jutro rano zrobię 1,5 ha

Deski, stal i psy musiałem przemeldować

Gratów przeprowadzić 

Jutro jeszcze roboty

I po niedzieli walczymy z krzakami 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

A Merlin to wogule kobieta jest 🤔 bo mi się kojarzy z tym czarownikiem 

Opublikowano
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jakie dawki protio i azoksy?

Jak się będzie kołosić można pryskać?

Tak, jak kwitnie to się nie wjeżdża. Takie jest moje zdanie, ale niektórzy jadą. 

150g protio i 200 azoksy

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Więc uważaj na siebie,bo Merlin od małego dobrze ochrzczona,więc jej sił może nie zbraknac 

No zaraz sprawdzę czy z sił nie opadła.wiesz chyba że kobieta to silniejsza od konia  

3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Sprawdzałem dogłębnie i jakby nie sprawdzać zawsze wychodzi ze to kobieta.

Opublikowano

i taka uwaga ogolna -od tamtego roku nie wolno wysiewac mocznika bez enzymu ureazy..

5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

image.jpeg.df80849663fc065f986507f3b056a2f3.jpeg

Opublikowano
54 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Widzisz Rysiek, przyszedł do mnie wczoraj znajomy co ma nierejestrowanego Zetora 25 i chciał na dziś rano pożyczyć C-330 bo zarejestrowana a chce się kopnąć po jakieś kamienie 10km od chałupy. Rano zabrał, popołudniu oddał, zabrał z może 10 litrami w baku a oddał z zalanym pod korek. Można zapomnieć o tankowaniu aż do podorywek 😁

Ciepło, słonecznie, w ziemniakach pogrzebane, zaczynają wyłazić te ręcznie sadzone, mieszanka na ziele psiknięta. 

dobra cena za wypożyczenie , ja też znajomemu kiedyś traktor do owijarki samozaładowczej pożyczałem bo u niego pompa padła 

po co aż tyle po kamienie jechać ? chore ludzie 

Opublikowano
34 minuty temu, gregor1284 napisał:

Żaden podejrzany towar, normalny żuk skrzynia. Zgaszę a nie będzie chciał odpalić to wrzatku mu do układu i zaraz lżej kręcić ma 

Kombinator. Weźmiemy odpalimy trzydziestkę na kolbę(bo akumulator szlak trafił), ukręcimy postronek ze  sznurków od prasy, i tego żuka odpalimy na holu. ;)    

Opublikowano
26 minut temu, szymon09875 napisał:

Tak, jak kwitnie to się nie wjeżdża. Takie jest moje zdanie, ale niektórzy jadą. 

150g protio i 200 azoksy

Szymon bogato 🙂 azoksy to 125 by starczyło . Ale ja się nie znam

Opublikowano
28 minut temu, jacus napisał:

w maserati widziales ilu ludzi siedzi ??

11 godzin temu

Qatroporte jest na tyle dobrze przeszklone że widziałem.

Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Kombinator. Weźmiemy odpalimy trzydziestkę na kolbę(bo akumulator szlak trafił), ukręcimy postronek ze  sznurków od prasy, i tego żuka odpalimy na holu. ;)    

Opony łyse na ciągnącej mam to może nie przewalić ☺️

Opublikowano

@Agrest  Szymon i @soltys48 trzecią dawkę N w pszenżycie jest sens dawać 🤔 bo coś takie blade a fajne gęste to corado mi wyszło

Opublikowano

Szymon bogato 🙂 azoksy to 125 by starczyło . Ale ja się nie znam

Koszt tych 75g nie duży w porównaniu do reszty nakładów, a jak ma potem parametrów nie mieć to lepiej wcale nie pryskać, 125 chyba w zeszłym roku dałem i średnio byłem zadowolony. 

Ciekawy jestem jak ze sporyszem w tym roku będzie. 

@Agrest  Szymon i @soltys48 trzecią dawkę N w pszenżycie jest sens dawać 🤔 bo coś takie blade a fajne gęste to corado mi wyszło

Na psimzycie się nie znam 🤷

Opublikowano
45 minut temu, jacus napisał:

i taka uwaga ogolna -od tamtego roku nie wolno wysiewac mocznika bez enzymu ureazy..

wedle twojej pustej głowy  to jeszcze działa z tamtego roku ...To po co siać ?🤣🤣🤣🤣

i co z tego jak ludzie z litwy zamawiali zwykły tirami 🤔

Opublikowano
8 godzin temu, bratrolnika napisał:

E, zakup z zeszłego roku jeszcze

Dwa czy trzy dni po traktorze przyjechała

Raczej tylko na chwilę wpadłem 

Działko to tylko jeden element, do tego trzeba jeszcze mieć coś na drugim końcu węża

IMG_20230502_171002_073~2.jpg

Toć wim

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v