Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Strongman napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Tylko pakuły

Robiłem kiedyś tym teflonem to masakra co raz gdzieś na 10 skrenceń gdzieś coś się sonczyło a pakułami na 100 połączeń zero wycieków,chwalą tą nić bo wygoda a jak jest ze szczelnością to niewiem,bo taśma teflonową to gówno i ta nić na teflonie to pewnie to samo 

Teflon to gówno. Pakuły da się nawet ciut odpuścić w razie potrzeby. Teflon po odkreceniu choćby po pół ćwiartki, zaczyna cieknąć.

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Żeby doprecyzować ja wrzuciłem art. 4 pkt 28 rozporządzenia unijnego, na które powołuje się ustawa w art. 2

jak widać, nasi zawsze wymyślą coś durniejszego niż Unia

• Like 1
Opublikowano

prawdziwe hydrauliki ostatnio byli i dalej pakuły z pastą. 

jakieś mało rozwojowe, ale 5 lat gwarancji dają 🤫

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

No pakuły  dają największą szczelność niby dłużej się robi ale raz i zapominasz nie poprawiasz. 

ja robie teflonem, tylko nie trzeba paprać i nacinać dobre gwinty, a stare rury na pakuły i farbę

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Z tym, że śliną po całym dniu hydraulicznej roboty to się można odwodnić. 😉

Pasta daje to że łatwo rozkrencić po latach, kiedyś farbą robili ale to już aby nie rozkrencać 

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Pasta daje to że łatwo rozkrencić po latach, kiedyś farbą robili ale to już aby nie rozkrencać 

nie ma problemu z rozkręceniem farby, wystarczy nie pchac kilograma pakuł na złącze

Opublikowano
jahooo napisał:

pakuły i farba albo pasta to najtańsze rozwiązanie, teflon z kolei lekko się rozkręca

teraz nawymyślali nowych systemów, co nowszy, to droższe narzędzia i złączki

Zgrzewane te mi się podobają. Szybka robota.

• Confused 1
Opublikowano
19 minut temu, desant napisał:

Panowie dzisiaj podzwonilem trochę po sklepach za pompą hydrauliczną do traktora . Powiem wam że czasem warto jest poświęcić trochę czasu na wykonanie kilkunastu telefonów. To jakie są różnice cenowe tej samej pompy to jakaś masakra . Najtaniej znalazłem za 1200 a na szczycie stanął Zenox z kwotą 3100zł😂

W czym Ci siadła?

Ja do mf 174 szukałem pi sklepach w świecie. Bodaj od 600 w górę, a pojechałem do naszego Greene i leżaka z półki za 400 wziąłem

Opublikowano

Ja też tych plastików nie lubię zgrzewanych bo w nich mały przepływ jest gruba rurka a w środku dziurka mała ale już te niebieskie na uszczelki to spoko,

Deszcz kropi cały dzień,pogoda butelkowa.

Opublikowano
jahooo napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

Zgrzewane te mi się podobają. Szybka robota.

dopóki nie trzeba coś przerobić - i trzeba ciąć, i wyrzucać złączki

Te złączki groszowe sprawy. Ale fakt, tu już jedynie cięcie. Z tym, że do 25mm cicha robota bo nożycami tniesz.

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Te złączki groszowe sprawy. Ale fakt, tu już jedynie cięcie. Z tym, że do 25mm cicha robota bo nożycami tniesz.

Ta 25 to w środku dużo cieńsza niż 1/2 stalowa, niewiem czy i 32 nie jest cieńsza ta zgrzewana ale fakt robota zgrzewania dobra i szczelna 

Opublikowano

@Agrest jeszcze nie siadła ale jak jest olej rozgrzany i zapne jakąś cięższa maszynę to już muszę gazu dodać ,żeby podniósł . Mam teraz czas to chyba się zbiorę zamówię i wymienię . Bo jak się zesra w trakcie sezonu to będzie płacz . A traktor to MF 3350 GE , pompa Bosch , zamienniki połowę tego co oryginał . Faktycznie Grene miało jedną z najtańszych ofert więc ceny chyba mają dobre

Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

Uwierz mi, że i to da się spindolić. W oborze ostatnio za mało dogrzalem i sikało jak ta lala. 

Ja ciepło wodę podłonczyłem plastikiem kawałek od solara a dalej pod płytkami jest stal i bendę musiał to przerobić na stal bo mnie wkurza że za wolno woda do wanny nalatuje,plastik 25 blokuję przepływ,zgrzane dobrze bo jak mówisz da się spier w dwie strony jak zamocno podgrzejesz dociśniesz to się wyciska i też może blokować przepływ.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v