Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Święte słowa 

Wy po szlaku pazurami to targacie? 

Dziś piła i  siekiery w ruchu a jutro musimy wynosić już i na stosy układać.

Co blisko do drogi to ręcznie a dalej to jest plan taki że przy duktach ułoży się i ciągnik lina i będzie się wynosić.

To jest trzebiesz w młodym lesie 🙄

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

A dej spokój, jeszcze trochę rusków do zajechania w lesie jest 😁

ze wschodu nic dobrego nie przyszło. 

z upainek też się cieszyli, to teraz kolejki u lekarzy 🤭

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To jakby faktycznie był czas "na realizację" 3 miesiące to się zobaczy co czas przyniesie. Popyta, podowiaduje. 

3. zakład drobiu,
zakład hodowli zarodowej
zakład reprodukcyjny
zakład hodowli kur niosek
zakład wylęgu drobiu
zakład odchowu drobiu
zakład hodowli drobiu rzeźnego
chów przydomowy
inne

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwj1xKCBs738AhXSCRAIHUFlBk8QFnoECA4QAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.gov.pl%2Fattachment%2Fbb75cf00-86d9-4c69-b77b-d2cb687e56c1&usg=AOvVaw2bkoOJsmRGoGPAdic8Am32

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

ze wschodu nic dobrego nie przyszło. 

z upainek też się cieszyli, to teraz kolejki u lekarzy 🤭

Ano HIV i te inne podobno są. Ale z tym HIV to podobno i po czym innym 😉

7 minut temu, stempos1980 napisał:

Dziś piła i  siekiery w ruchu a jutro musimy wynosić już i na stosy układać.

Co blisko do drogi to ręcznie a dalej to jest plan taki że przy duktach ułoży się i ciągnik lina i będzie się wynosić.

To jest trzebiesz w młodym lesie 🙄

A daj spokój, jeszcze jak piszesz ze cały dzień kropił deszcz to gdzie to. 

Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał:

3. zakład drobiu,
zakład hodowli zarodowej
zakład reprodukcyjny
zakład hodowli kur niosek
zakład wylęgu drobiu
zakład odchowu drobiu
zakład hodowli drobiu rzeźnego
chów przydomowy
inne

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwj1xKCBs738AhXSCRAIHUFlBk8QFnoECA4QAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.gov.pl%2Fattachment%2Fbb75cf00-86d9-4c69-b77b-d2cb687e56c1&usg=AOvVaw2bkoOJsmRGoGPAdic8Am32

Do czego to doszło, kury trzeba będzie wybić... 

Opublikowano

27)

"zakład" oznacza wszelkie pomieszczenia, strukturę lub - w przypadku chowu lub hodowli na wolnym powietrzu - środowisko lub miejsce, w którym - tymczasowo lub stale - utrzymywane są zwierzęta lub przetrzymywany jest materiał biologiczny, z wyjątkiem:

a)

gospodarstw domowych, w których utrzymuje się zwierzęta domowe;

b)

zakładów leczniczych dla zwierząt;

Opublikowano

https://www.facebook.com/100008441920458/videos/466726672132856/

Przed chwilą, Qwazi napisał:

27)

"zakład" oznacza wszelkie pomieszczenia, strukturę lub - w przypadku chowu lub hodowli na wolnym powietrzu - środowisko lub miejsce, w którym - tymczasowo lub stale - utrzymywane są zwierzęta lub przetrzymywany jest materiał biologiczny, z wyjątkiem:

a)

gospodarstw domowych, w których utrzymuje się zwierzęta domowe;

b)

zakładów leczniczych dla zwierząt;

ja zacytowałem fragment ustawy - tam pisze, że hodowla przydomowa też

Opublikowano
57 minut temu, Bananek napisał:

Jeden kolczyk na wylot przez głowę.

Przez grzebień 

Opublikowano

Panowie dzisiaj podzwonilem trochę po sklepach za pompą hydrauliczną do traktora . Powiem wam że czasem warto jest poświęcić trochę czasu na wykonanie kilkunastu telefonów. To jakie są różnice cenowe tej samej pompy to jakaś masakra . Najtaniej znalazłem za 1200 a na szczycie stanął Zenox z kwotą 3100zł😂

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

ja zacytowałem fragment ustawy - tam pisze, że hodowla przydomowa też

I po co człowiek inwestował jak wygląda na to, że koniec bliżej niż się myślało. Teraz wprowadzą ustawę, potem kary, potem podateczek, kontrole. Krok bliżej końca i to chyba największy.

Opublikowano
14 minut temu, Łolek napisał:

Co tutaj słychać bo nasmarowalista że ło 

Też jestem ciekaw ,bo dziś mało tu zaglądam

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

I po co człowiek inwestował jak wygląda na to, że koniec bliżej niż się myślało. Teraz wprowadzą ustawę, potem kary, potem podateczek, kontrole. Krok bliżej końca i to chyba największy.

pozostaje tylko powszechne obywatelskie nieposłuszeństwo i tyle

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

mati nie lubi twojego nie opodatkowanego dochodu w żaden sposób 🤫

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

chipy po 100zł dla każdej sztuki

Jasiu w tym pojebanym świecie mogło być to prawdą 😉

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Tylko pakuły

Robiłem kiedyś tym teflonem to masakra co raz gdzieś na 10 skrenceń gdzieś coś się sonczyło a pakułami na 100 połączeń zero wycieków,chwalą tą nić bo wygoda a jak jest ze szczelnością to niewiem,bo taśma teflonową to gówno i ta nić na teflonie to pewnie to samo 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v