Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No tak🤭. Między tymi ciągnikami co wstawił Tomek, a Ty jest myślę jakieś 11-12 lat różnicy. To są zupełnie inne modele. Ten starszy jest z okolic 2008 a młodszy 2019-20. Łączy je to, że oba to Agrotrony, ale to już zupełnie coś innego

Opublikowano
3 godziny temu, witejus napisał:

Marka silnika
Weichai, słyszał kto o takiej?

silnik weichai

skrzynia wajchuj 

3 godziny temu, Karol6130 napisał:

20230501_195128.jpg

ma jeszcze tabliczkę z danymi technicznymi? 

@bratrolnika pasowałby do rometa ?

https://www.jackmotors.pl/oldtimer/silnik-simson-s80-4-barikit-5b-gaznik-21mm-ducati-energia?from=listing&campaign-id=19

4 godziny temu, DANDYS napisał:

ten fajny  w środku 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Karol6130 napisał:

Tu dopiero n2 poszło

Tak wygląda mokra, zimna, sucha wiosna 

Ziemia się zasklepiła 

Mam tak samo na kilku polach 😐

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano

Sasiad ma coś w podobie. Super traktor jeśli tylko z turem chodzi a jak inne roboty to wiecznie coś nie tak. Po roku jazdy wyłapał że felga ma większy otwór centrujący niż piasta i rzuca nim jak jedzie. Jak nie podnośnik to odpalanie i cały czas coś

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry ☺️

11°C, bez opadów, pochmurnie 

gnój powyciągany, pościelone,🐄🐄🐄sobie jedzą, zaraz będziem doić😎

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

Witam,słońce sie pokazuje,ale wiatr taki lekki ale nieprzyjemny. Cos mnie łamie w kościach ale dzisiaj w pole musze jechac. Wieczorem ma padac deszcz. Jedyne pocieszenie ze do pracy dopiero w poniedzialek😀

Opublikowano
49 minut temu, gregor1284 napisał:

Sasiad ma coś w podobie. Super traktor jeśli tylko z turem chodzi a jak inne roboty to wiecznie coś nie tak. Po roku jazdy wyłapał że felga ma większy otwór centrujący niż piasta i rzuca nim jak jedzie. Jak nie podnośnik to odpalanie i cały czas coś

Może trzeba go przejrzeć 

Opublikowano

I po suszowym🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Na radziecką

IMG_20230502_073536.jpg

Opublikowano

@szymon09875 @Agrest @soltys48 mrozu już nie ma a mi faza na skracanie żyta trineksapakiem chyba uciekła 🤔 , liść flagowy rozwinięty i kłos wyczuwalny , zaraz będzie chciał wyłazić 🤷 a ile N wytrzyma żyto bez ingerencji chemicznej ??

Opublikowano

Cóż mogę rzec- wiedziałem że tak będzie, o ile jaj sobie nie robisz.

Ostatnie żyto miałem na polu w 2008r i nic na jego temat nie wiem.

A ile wytrzyma to zależy od gęstości, odżywienia pozostałymi składnikami, odmiany i pogody.

Zimna wiosną wydaje mi się że ma swoje plusy. Wszystko rośnie dość wolno i ma czas na upakowanie składników w komórkach. Wydaje mi się że są rośliny ciut niższe, sztywniejsze.

Pozostaje Ci etefon, skróci dokłosie, a to potrafi być długie.

A ile i w jakiej fazie to nie wiem

No Rysiu jebły ceny masakrycznia, a w USA  nie dość że tanio to wczoraj jebły jeszcze bardziej.

Aby patrzeć jak w ramach współpracy Polsko amerykańskiej statki że zbożem wpłyną do naszych portów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v