Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
41 minut temu, kizak napisał:

wczoraj jakiejś szkockiej //łyski '' zażyłem ,co to kurna jest ,wzroku ze dwie minuty dzisiaj nie moglem naprostować ,gdybym naszą sprawiedliwą się  nie naprostował,to bym jeszcze byl w 5 minucie oporządku .Ech😐

Organizm odwykł może 

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, damian303 napisał:

To nadwiślanaka. Łutówka też już u was zakwitła? 

Dąbrowicka śliwka już prawie tydzień kwitnie.

Co do mniszków, nie idzie ich obkosic, chyba że noże do ziemi. W tym roku je eksterminuje je broną aktywną.

Nie to wiśnia własnej selekcji, 3 rok od posadzenia.

Nadwiślanka w tym roku zdziesiàtkowana przez zimowy epizod około -20⁰.

Ta ma bardzo małe kwiaty.

Łutòwka wczoraj biały pąk.

Mniszek to " inteligdntna" roślina. Adaptuje się do warunków. Jeśli uda się przyciąć jej kwiaty pierwszym koszeniem, kolejne kwiaty idą po ziemi by kosiarka nie dała rady ich sięgnąć przed wydaniem nasion.

Broną potniesz korzeń i rozmnożysz go

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Nie opłaca się..... 

Padało coś u was? Bo takie huczne zapowiedzi deszczów były. 

Odwołane opady. Na przyszłą sobotę coś się rysuje

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

i tak pod kukurydzę drapią i siewniki jeżdżą.

że dzisiaj?

Opublikowano

O ja pamiętam. Że szkoły czasem się wychodziło i zauważalny był wzmożony ruch przed monopolowym🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A dlaczego nie?

bo dziś jest niedziela... nie wiedziałeś?

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Syn sąsiada miał 18 i trzeba było zabrać rzeczy które zostały więc w busa i 🔥.

Daleko nie było  ale i tak się zeszło zanim się zebrało towarzystwo😁

Te zbieranie towarzystwa najgorsze 😁. Znam to z obu stron i jako kierowca i jako % . Tylko że ze mnie się śmieli że jak siostra po mnie przyjeżdżała to długo się schodziło a z resztą to szybko w samochód i dobrze że do domu zawiozą 🤣😁

Opublikowano

Prawie albo i ,,jak,, zwierzęta . .... 🤦‍♂️

Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

bo dziś jest niedziela... nie wiedziałeś?

I co z tego, że niedziela? Toż to zwykły dzień, a że dla kogoś niezwykły to jego sprawa. 

🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

I co z tego, że niedziela? Toż to zwykły dzień, a że dla kogoś niezwykły to jego sprawa. 

Pioter to i w nazwie ma niedzieła-j. A ja zabieram rodzinkę i jadziemy do Warszawy.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał:

Nie każdy ma mało ha.

pies srał takie dużo jak i w niedzielę trzeba zapierdzielać... a zresztą, akurat Piotr nie ma dużo.

Opublikowano
Przed chwilą, PAN88 napisał:

Nie każdy ma mało ha.

To sieją "firmy" - czasem też uprawiają, czasem tylko sieją. A na kiedy Cię wpiszą to wtedy robisz albo Tobie robią. Normalka od ładnych paru lat. Tak samo jest potem z koszeniem. 

2 minuty temu, 6465 napisał:

Pioter to i w nazwie ma niedzieła-j. A ja zabieram rodzinkę i jadziemy do Warszawy.

Chcesz - świętuj. A ja idę korpusy dalej czyścić po moczeniu w sodzie - octem poprzecierać, pochować. 

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

8* lekko z północy powiewa słoneczko nieśmiało wschodzi , w nocy lekko porosilo 

@Qwaziwczoraj jeszcze 7ha rozsialem, jeszcze jutro 11  i koniec z nawozem  na jakiś czas

Młody jutro z rana będzie atakował z agregatem  to może we wtorek zasiejemy 

Ja polatałem agregatem. Zjechałem troszkę po 21, z deszczem🤷

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Mariusz jeszcze se radzi, przynajmniej tak mówi 

@Qwazi

Maniek, wszystkiego najlepszego, żebyś jeszcze długo sobie radził 

Dzięki...trzeba sobie radzić...czasami pochwalić, czasami opieprzyć, a czasami się ognać😉

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

Raczej umiejętność organizacji a w tym przypadku brak...

W tamta niedzielę siał w mojej okolicy człowiek co ma 400 bodajże ha. Przejął PGR w Janowie powiat miński

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Chcesz - świętuj. A ja idę korpusy dalej czyścić

....chcesz, nie świętuj... ale nie pleć że to zwykły dzień... rozejrzyj się.

Pioter, a pójdziesz w niedzielę np kosić kosą spalinową? tak z ciekawości

Edytowane przez Pafnucy12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v