Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie nasadzenia na konto likwidacji. Praktycznie większość mam w wieku lub stanie do wymiany.

Największą robotę robi pryszczarka, a skala zniszczeń uwidacznia się w trakcie i po kwitnieniu

Opublikowano
grys napisał:

Węgiel dostałem 😎

To już Ci biegunka nie straszna. 😉

HF86 napisał:

ekipa przyszła na koszenie kukuruszki, ja do zamrażarki, a tam dwa krupniki zamarzły 🙉

Kto to widział zupę mrozić 🙉

• Haha 2
Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

U mnie 561mm za cały 2022r.

No cóż, różne rejony, różne ziemie. Niektórzy się czasem dziwią jak narzekamy, że za mokro. Choć niewiele dalej od nas już ziemie dużo gorsze, w stronę Śląska, za Wisłą - rejony Trzebini itd to już mniej opadów, ziemie dużo słabsze. Zresztą daleko szukać, niby kawałek drogi, w linii prostej może z 12km, jeszcze po "naszej" stronie Wisły znajomy nie sieje zbytnio pszenicy ani rzepaku tylko zamiast tego grykę, pszenżyto i owies bo ziemia już od 4 klasy w dół a pod spodem już coś bardziej podobnego do piasku niż do gliny. Pewnie by rzepak urósł i pszenica ale jak sam mówi po co ma walić nakłady jak owies sprzedaje na stadninę, pszenżyto spasa świniami. Gryki trochę na poplony rozkupią, trochę świniom zmieli, resztę u siebie wsieje. Gdyby nie zgnilec to co roku by u niego pszczoły stały bo multum lip, jego gryka a pszczół prawie wcale.

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

No cóż, różne rejony, różne ziemie. Niektórzy się czasem dziwią jak narzekamy, że za mokro. Choć niewiele dalej od nas już ziemie dużo gorsze, w stronę Śląska, za Wisłą - rejony Trzebini itd to już mniej opadów, ziemie dużo słabsze. Zresztą daleko szukać, niby kawałek drogi, w linii prostej może z 12km, jeszcze po "naszej" stronie Wisły znajomy nie sieje zbytnio pszenicy ani rzepaku tylko zamiast tego grykę, pszenżyto i owies bo ziemia już od 4 klasy w dół a pod spodem już coś bardziej podobnego do piasku niż do gliny. Pewnie by rzepak urósł i pszenica ale jak sam mówi po co ma walić nakłady jak owies sprzedaje na stadninę, pszenżyto spasa świniami. Gryki trochę na poplony rozkupią, trochę świniom zmieli, resztę u siebie wsieje. Gdyby nie zgnilec to co roku by u niego pszczoły stały bo multum lip, jego gryka a pszczół prawie wcale.

Z tych  u praw  da się wyżyć i opłaty porobić ?.

Opublikowano
4 minuty temu, Baks00 napisał:

coraz więcej tych kartek. 

najwieksza lokalna firma 4 tą zmianę do maja wygasza. 

z 300 osób do zwolnienia. 

Opublikowano

Ile wyniosą podwyżki dla pracowników skarbowych w 2023, 2024 i 2025 r. – wyjaśniło Ministerstwo Finansów w odpowiedzi na pytania Business Insider

Wskazujemy też, gdzie są wyższe wynagrodzenia – w skarbówce czy w innych urzędach administracji publicznej

Wyjaśniamy, kto zarobi więcej – urzędnik Krajowej Administracji Skarbowej, policjant, księgowy czy doradca podatkowy?

W 2023 r. będą kontynuowane również inne programy modernizacyjne, m.in. policji i Straży Granicznej — poinformowało nas Centrum Informacyjne Rządu .

Będą żyli w dostatku .

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Od kogo?

To koliga przysłał gdzieś znalazł, od pracodawcy pewnie

10 minut temu, HF86 napisał:

coraz więcej tych kartek. 

najwieksza lokalna firma 4 tą zmianę do maja wygasza. 

z 300 osób do zwolnienia. 

Młody jeszcze robotę znajdzie,aby się chciało mu robić.Gorzej że starszymi

Edytowane przez Baks00
Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Gdyby nie zgnilec to co roku by u niego pszczoły stały bo multum lip, jego gryka a pszczół prawie wcale.

Zajmujesz się pszczołami hobbystycznie, ale gdybym miał pszczoły jako źródło dochodu to w pupie bym miał te tabliczki o zagrożeniu zgnilcem. To są ustalenia urzędnicze a nie stan faktyczny.

Wierzysz że po szeregu lat u nich jest teren zagrożony a u Was nie?

Uzasadnienie dla funkcjonowania urzędnika. Tak samo jak strefy asf czy ptasia grypa.

Edytowane przez Agrest
ż
Opublikowano
Agrest napisał:

gdybym miał pszczoły jako źródło dochodu to w pupie bym miał te tabliczki

Sławek, uważaj na takie życzenia. Te tabliczki nie są małe. I mają ostre narożniki.

Opublikowano
8 minut temu, Bananek napisał:

Sławek, uważaj na takie życzenia. Te tabliczki nie są małe. I mają ostre narożniki.

Miałem napisać że w pupie miałbym zgnilca, ale widząc Twoją obecność na forum profilaktycznie zrezygnowałem z tego jakże prowokującego do riposty tekstu🤣🤣🤣

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Dalej pada pier🔨olony deszccz

Woda POdchodzi trzeba kartofle wyciągac z piwnicy.

Trochę światła, trochę ciepła i niech Ci rosną.  Wejdziesz wcześniej z młodym na rynek.

Niech u mnie pada a u ciebie leje.  Każdemu według zasług i potrzeb🤭.

Opublikowano
1 godzinę temu, grys napisał:

Węgiel dostałem 😎 za który zapłaciłem w pażdzierniku 🤣 

Ten "państwowy"? 

Opublikowano
17 minut temu, DANDYS napisał:

Agrest ale akpila mogę odkupić

A którego i po co Ci?

Mix 40 musi być teraz wystawiony pod chmurkę. Chyba że na przyczepie jeszcze go upchnąć obok kosiarki

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Trochę światła, trochę ciepła i niech Ci rosną.  Wejdziesz wcześniej z młodym na rynek.

Niech u mnie pada a u ciebie leje.  Każdemu według zasług i potrzeb🤭.

Nie ma kupców na rynku

Wczoraj paru miało nawet nikt nie podchodzi, a co dopiero kupić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v