Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, gregor1284 napisał:

Nikt u was tego nie prowadzi?

Nie

9 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

👍

A co to takie zboże kiepskiej jakości 🤔

Poplon wygryziony przez mamki

IMG20230413174610.jpg

IMG20230413174725.jpg

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

Nie

Poplon wygryziony przez mamki

IMG20230413174610.jpg

IMG20230413174725.jpg

I co tu będzie teraz rosło , kukurydza 🤔

Opublikowano
11 minut temu, Leszy napisał:

https://www.o2.pl/informacje/gigantyczny-pozar-na-farmie-splonelo-18-tysiecy-krow-6887003983195072a

18 tyś krów padło w jednym pożarze. Wszystko trzymali razem obok siebie?? 

Aaaa tam,wierzysz w cuda.Mam znajomego w Kanadzie,w zeszłym roku był tu na wakacjach to opowiadał że zarąbiste dopłaty są do ograniczenia lub zaprzestania produkcji rolnej.Placa na przykład za nie koszenie przenicy czy kukurydzy więcej niż jest ona warta.H.....wie co tam się stało ale chyba zbiornik z benzyną by musiał stać na środku farmy aby 18tys krów jednocześnie zabić.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@Łolek @Qwazi ile za niego wołać 🤔

IMG_20230406_133839_195_HDR.jpg

Siewnik oczywiście

Nie do mnie pytanie ale wystaw za 3,5 i zobaczysz co się będzie działo.Opuscic zawsze zdążysz.Wystawisz za 3 bendą chcieli za 2,5 a tak to chociaż jakieś pole manewru zostaje

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
16 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nie do mnie pytanie ale wystaw za 3,5 i zobaczysz co się będzie działo.Opuscic zawsze zdążysz.Wystawisz za 3 bendą chcieli za 2,5 a tak to chociaż jakieś pole manewru zostaje

Zastanawia mnie powód sprzedaży bo po to żeby zmienić skrzynkę na olejową tylko, bo kupi tak samo wyebany jak jego, dołożyć parę stów założyć dłuższe  tylne redliczki nowe kółka i denka i będzie biegał, zasyp też się da poprawić małym kosztem 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Zastanawia mnie powód sprzedaży bo po to żeby zmienić skrzynkę na olejową tylko, bo kupi tak samo wyebany jak jego, dołożyć parę stów założyć dłuższe  tylne redliczki nowe kółka i denka i będzie biegał, zasyp też się da poprawić małym kosztem 

Nie ma co kogoś rozumu uczyć bo później będzie BO ŻEŚ MI TAK DORADZIŁ I JEST H......O.Chce sprzedawać niech sprzedaje.

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Saletrzak to szczynami czuć pozniej

Raczej po moczniku taki efekt jest.

Tak samo jak nieraz kupi się młode ziemniaki to smród niemiłosierny 🙄 

Tu masz nawozy od króla kalarepa w naszych stronach .

@soltys48 poczekaj jak jeszcze podrośnie czempion to dopiero w kość będzie dawał😁

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, DANDYS napisał:

Ciężko się buja...ale fajnie wygląda

IMG_20230413_184659.jpg

30stki tak mają 🤪

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Raczej po moczniku taki efekt jest.

Tak samo jak nieraz kupi się młode ziemniaki to smród niemiłosierny 🙄 

Tu masz nawozy od króla kalarepa w naszych stronach .

@soltys48 poczekaj jak jeszcze podrośnie czempion to dopiero w kość będzie dawał😁

Tak przypuszczam

Mam już zastrzeżone że wszystkie wywiadówki moje

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nie ma co kogoś rozumu uczyć bo później będzie BO ŻEŚ MI TAK DORADZIŁ I JEST H......O.Chce sprzedawać niech sprzedaje.

Amen 

Tak już było...

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Tak przypuszczam

Mam już zastrzeżone że wszystkie wywiadówki moje

Jak Ty i Grześ go podszkolicie to Magda ma rację że Ciebie na wywiadówki wysyła 😃😃

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, PAN88 napisał:

3m zestaw 🤔

Tak,3m

5 godzin temu, radekz200 napisał:

Kurła u mnie dzisiaj już widzę ze wyłazi po 3 tygodniach 😂

3 tygodnie temu to tez bym mial posiane,ale jedno wielkie bagno mialem na polu i co chwile dolewało

5 godzin temu, Leszy napisał:

Gdzie osłony boczne zgubiłeś? 

Prawą mam,lewa leży w stodole pękniętą w miejscu stykania z błotnikiem przednim. Nie mam czasu to zawiezc zeby pospawali. A ktoregos roku sie grzal to miałem obie zdjęte to smiesznie wyglądało jak tylko góra i przód tylko był. Z tej strony wymienialem wizjer zbiornika oleju hydraulicznego i bez boczka jest dojscie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v