Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
gregor1284 napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

to nie słyszałeś o takie profesji 🤔

Babcia mi kiedyś opowiadała ze jakieś słoiki i coś tam jeszcze skupowali 

tak było pamiętam jechał koniem i darł japę .... a centum to w kałuszynie było...

słoiki i garnki to raczej sprzedawali i wiadra a skupowali szmaty przez to ,,szmaciaż,, profesjia...

Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Dzień Dobry  

-6.3 🤔🙄 

Ciepełko co nie😁😱 

C+E to z automatu jest T wbite ale B+C to pierwsze słyszę 

💐💐💐💐dla Żonki 😁

2 godziny temu, Łolek napisał:

To stara ruła już, zostaw pora na zmiany, z drugiej strony która by cię chciała 😉

Oczywiście żartowałem, ukłony i pozdrowienia dla pani Anety 

Dzięki wielkie. Przekażę☺️

2 godziny temu, Baks00 napisał:

Chociaż stuknoles jakiś prezent 🤔 😉

Panie, co ja musiałem nastukać w ramach prezentu, w ciągu ostatnich dwóch nocy🙆. Małżonka wolne ma od wczoraj od udoju, a ja już nie mam energii🤦. Jak wszystkie te "stare" tak mają jak moja żona, to niech się młode od nich uczą 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ty możesz lepiej pamiętać ja tylko z opowiadania. T

po prostu, mobilny skup surowców wtórnych... często zamiast pieniędzy dawali jakieś towary... wtedy ciężko było w sklepie coś kupić.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko zapomniałeś skopiować fragmentu gdzie przy B+E jest, że ta kategoria zezwala prowadzić zespół pojazdów złożony z ciągnika rolniczego z przyczepą (przyczepami) lub pojazd wolnobieżny z przyczepą (przyczepami), niżej ci cytuję, a teraz przeproś, że nie miałeś racji ;) 

To jest przepis ogólny, a ten, który cytowałem szczególny. Jeśli takie istnieją stosuje się szczególny. To po pierwsze. Po drugie ta sama ustawa określa, kto może być kierującym pojazdem i nie jest to osoba, która jest uprawniona, tylko osoba która posiada dokument stwierdzający uprawnienie. Dlatego mamy obowiązek posiadania przy sobie prawa jazdy

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

@szymon09875 @Agrest @soltys48 i inni , mam 1ha pszenicy ostrogi koło domu i na tym kawałku kalibruje rozsiewacz , wcześniej poszło 220 kg saletry a dziś ustawiłem na 20 skale i saletrzaku wyszło jakieś 400 kg 🙄😐 , jebnie ta pszenica ? Czym skutecznie to usztywnić ? Standard 1lccc + 0,2 Modus , czy coś lepszego jest 🤔. Radźcie co tylko bez nerwów 

Opublikowano
2 godziny temu, wojtal24 napisał:

ja mam C+E i mi T nie wbili w PL to zależy w jakich latach się zdawało i jakie były przepisy wtedy B+E w Polsce chonoruja że można jechać traktorem a np w Niemczech musisz mieć T żeby jeździć bo B+E nie uznaja

W Polsce też T lub C, E. Tylko u nas kuleje stosowanie przepisów i jest za dużo tych, którzy je interpretują nie tak jak one brzmią, tylko jak im pasuje 

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

po prostu, mobilny skup surowców wtórnych... często zamiast pieniędzy dawali jakieś towary... wtedy ciężko było w sklepie coś kupić.

Jak ładnie to ubrałeś w słowa 🥰

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

🥰

eeee, bez takich...

Opublikowano
27 minut temu, mf362 napisał:

Myślałem że ten nowy Deutz coś się okazało przy silniku .

Chyba że na przód tak optymistycznie wyglądasz w razie w .

jak tego cieknącego elektrozaworu szukałem po internecie to mi wpadło przypadkiem takie ogłoszenie, i zapamiętałem

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

Dzięki wielkie. Przekażę☺️

Panie, co ja musiałem nastukać w ramach prezentu, w ciągu ostatnich dwóch nocy🙆. Małżonka wolne ma od wczoraj od udoju, a ja już nie mam energii🤦. Jak wszystkie te "stare" tak mają jak moja żona, to niech się młode od nich uczą

I nie wiem czy współczuć czy zazdrościć 🤔

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Może pomóc koledze trzeba 

Te gacie pewno musiał założyć co uwierają w bolących miejscach 

Oj Mieciu, że się posłużę Twoim tekstem "niedobra spominać"🤦

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v