Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

W grudniu wymieniałem olej w passacie i jeszcze 2 tys i wymiana następna 😁 

Bierz się za robotę a nie tylko będziesz dyrygował.

Gdyby nie Merlin to ty byś leżał i kwiczał😁🤭

Niekoniecznie. No Bierz się za robotę jak tu trzeba planować, nadzorować i uzgadniac szczegóły. Odprawiłem delegatów z grupy azoty, teraz czekam na przedstawiciela ubojni a jeszcze gość ma po rarytasy przyjechać to z 500zł od niego wpadnie. Na ten kieliszek chleba to sobie upracuje bez nadwyrężania się. Z tego miejsca pragnę podziękować za pomoc koledze @radekz200 . Właśnie po to jest forum żeby sobie czasami pomóc, coś podpowiedzieć itp. Tego Radka nie lubicie a to człowiek o wielkim sercu... jeszcze raz dziękuję za pomoc kolego Radosławie. 

20230330_091323.jpg

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Niekoniecznie. No Bierz się za robotę jak tu trzeba planować, nadzorować i uzgadniac szczegóły. Odprawiłem delegatów z grupy azoty, teraz czekam na przedstawiciela ubojni a jeszcze gość ma po rarytasy przyjechać to z 500zł od niego wpadnie. Na ten kieliszek chleba to sobie upracuje bez nadwyrężania się. Z tego miejsca pragnę podziękować za pomoc koledze @radekz200 . Właśnie po to jest forum żeby sobie czasami pomóc, coś podpowiedzieć itp. Tego Radka nie lubicie a to człowiek o wielkim sercu... jeszcze raz dziękuję za pomoc kolego Radosławie. 

20230330_091323.jpg

Ale o co chodzi?

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, gregor1284 napisał:

20230330_091323.jpg

Bajkopisarz 😁

Opublikowano

Tyle robot a Ha W dime siedze I dzieciaka bawię.  @Belarus820 a ty co porabiasz? 

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

O i nadodatek skromny. Radek na prezydenta! 

Czemu?

Prędzej bym się tam spodziewał sołtysa atlasem niż Radka 😂

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, 6465 napisał:

Tyle robot a Ha W dime siedze I dzieciaka bawię.  @Belarus820 a ty co porabiasz?  

Widłuję npk od cielaków bo nie wjade ładowarką. Jedyne miejsce w oborze. Jeszcze 2 kursy i po sprawie. Dzisiaj żona z dziecmi, mlody 3 dni pochodzil i znowu temperatura

Edytowane przez Belaruss820
Dodanie
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

U nas niektórzy to brali jak mieli na przykład z 20 kur i jednego świniaka a pola z pół hektara. Teraz ze względu na ceny to zamarło, każdy od siebie wywozi ile tam nazbiera.

Tam nikt nic nie hoduje. To są typowi działkowicze, a działki po 500m2 i wszystkie ogrodzone. Dobre jest w tym tylko to, że tych działek na które sprzedaję ten gnój jest chyba z 15 i są tak porobione ogrodzenia, że między poszczególnymi działkami jest coś na kształt bramy i oni to otwierają, więc można w miarę jakoś sensownie tym rozrzutnikiem pojeździć, chociaż i tak kręcenia dużo. Gdyby nie te bramy, to nawet za 1000 zł bym nie zawiózł. A wokoło sami grubsi gospodarze i nikt nie ma małego rozrzutnika. Kiedyś tam pracowałem i jeden z właścicieli tych działek mnie wynękał o ten gnój dla siebie i dwóch sąsiednich działek. Potem z roku na rok przybywało kolejnych chętnych. Tam każdy ma jakąś redlinkę ziemniaka, ogórka, pomidora, marchewki, rzodkiewki i innych takich, dla własnego wykorzystania

51 minut temu, gregor1284 napisał:

20230330_091323.jpg

Oj Mietek figlarzu🤭

Opublikowano
3 godziny temu, marulekk napisał:

O dziwo umaszczenie ma HF ale on w brąz popada trochę i powiem ci że grubej kości jest także to nie jest jakiś mleczak typowy 

Wiem...posiadam😉. Co prawda łeb inny, ale...

IMG_20230322_071651_385.jpg

Opublikowano
5 godzin temu, PAN88 napisał:

@Qwazi szkoda że daleko mam bo pomóglbym nieodpłatnie pozbyć się tej kupy obornika. Moje pole pod pyrki by lajka dało 😁

@Agrest na 3-4 klasie gliniastej jest już w miarę ok i pytanie siać jara pszenicę jak na sobotę i niedzielę deszcz 🤔 boję się żeby się nie zasklepilo później i braki w obsadzie.

Dzisiaj bez mrozu i słonecznie nawet

Nie ma na co czekać. Ja na twoim miejscu już w lutym miałbym posiane gdyby warunki pozwalały.

Będziesz miał obawy o skorupę to polecisz broną.

Ale u Ciebie wilgoci i opadów pewno nie braknie to sobie poradzi

No i ulało się majstrom.🤭

Pierwsza ekipa 6 lat temu a dzisiejsza to noc a dzień. Aż miło patrzeć jak robią.

I 110m² posadzki zalali w innym garażu👍

20230330_125019.jpg

3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Matko jedyna. I tak coś ostatnio mam wysuszoną skórę na dłoniach 

Dobra palcóweczka powinna na chwilę zaradzić.

Opublikowano
19 minut temu, Agrest napisał:

Nie ma na co czekać. Ja na twoim miejscu już w lutym miałbym posiane gdyby warunki pozwalały.

Będziesz miał obawy o skorupę to polecisz broną.

Ale u Ciebie wilgoci i opadów pewno nie braknie to sobie poradzi

No i ulało się majstrom.🤭

Pierwsza ekipa 6 lat temu a dzisiejsza to noc a dzień. Aż miło patrzeć jak robią.

I 110m² posadzki zalali w innym garażu👍

20230330_125019.jpg

Dobra palcóweczka powinna na chwilę zaradzić.

Do 1 marca rś mnie trzymał. 

Opublikowano
47 minut temu, gregor1284 napisał:

Jak tak możesz pisać o tak dobrym człowieku.....

A czy jak coś źle o nim napisałem🤔

36 minut temu, Belaruss820 napisał:

Widłuję npk od cielaków bo nie wjade ładowarką. Jedyne miejsce w oborze. Jeszcze 2 kursy i po sprawie. Dzisiaj żona z dziecmi, mlody 3 dni pochodzil i znowu temperatura

Moja córka już chodzi 2 tydzień. Mam nadzieję że do świąt wytrzyma. 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

20230330_091323.jpg

Toż to nie Radka dojcyk 

Te cwaniak dziada rżniesz  a nowego traktora masz oj się zgłosi odpowiednim organom 

12 minut temu, Agrest napisał:

Dobry operator każdą dziurę zaliczy🤣

20230330_105427.jpg

Pewno oczy zamknął żeby po ciemku było 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Tam nikt nic nie hoduje. To są typowi działkowicze, a działki po 500m2 i wszystkie ogrodzone. Dobre jest w tym tylko to, że tych działek na które sprzedaję ten gnój jest chyba z 15 i są tak porobione ogrodzenia, że między poszczególnymi działkami jest coś na kształt bramy i oni to otwierają, więc można w miarę jakoś sensownie tym rozrzutnikiem pojeździć, chociaż i tak kręcenia dużo. Gdyby nie te bramy, to nawet za 1000 zł bym nie zawiózł. A wokoło sami grubsi gospodarze i nikt nie ma małego rozrzutnika. Kiedyś tam pracowałem i jeden z właścicieli tych działek mnie wynękał o ten gnój dla siebie i dwóch sąsiednich działek. Potem z roku na rok przybywało kolejnych chętnych. Tam każdy ma jakąś redlinkę ziemniaka, ogórka, pomidora, marchewki, rzodkiewki i innych takich, dla własnego wykorzystania

Tacy też się u nas zdarzają ale raczej obornika nie kupują, jakiś tam kompost z trawy i resztek robią i to wywożą. Ale prędzej pola w dzierżawie, za pole trochę zboża, jakieś kury i spod tego wywożą na te parę metrów pod warzywa.

Całkiem nieźle na zewnątrz, dziś włochate owady na tapecie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v