Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Qwazi napisał:

20 minut temu, Bananek napisał:

O, pod qq. Może i mi już trzeba wspomnieć usługodawcy niech rozwiezie tegoroczną niemałą kupkę łobornika.

U mnie też jeszcze troszkę zostało do wywiezienia

IMG_20230322_165821_734.jpg

Ja się tak zastanawiam którego uslugowadawcę w tym roku wziąć. Ponoć jeden po 300zl wozi, a tam więcej jak 6 rozrzutników (jego) nie będzie. 300 z załadunkiem. A drugi (w tamtym roku mi woził) za zatankowanie plus jesienią jeden dzień mu transport swoim ciągnikiem ogarniam.

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Ja się tak zastanawiam którego uslugowadawcę w tym roku wziąć. Ponoć jeden po 300zl wozi, a tam więcej jak 6 rozrzutników (jego) nie będzie. 300 z załadunkiem. A drugi (w tamtym roku mi woził) za zatankowanie plus jesienią jeden dzień mu transport swoim ciągnikiem ogarniam.

Wolałbym tego co 300 bierze. Zapłacone i spokój. Bo jak ten drugi wybierze taki dzień że nie będzie Ci pasował to lipton

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, PAN88 napisał:

Qwazi szkoda że daleko mam bo pomóglbym nieodpłatnie pozbyć się tej kupy obornika. Moje pole pod pyrki by lajka dało 😁

Jakoś będę musiał sobie z tym poradzić🤷. Sporo już wytargałem, ale jeszcze jest tego. Mam do zaaplikowania 3,5ha. Pod pyrę i qq. I trochę też sprzedałem. Ale to ilość niewielka, bo na działki. Trzeba było parę km latać. Ale za to pieniądze fajne

Opublikowano
16 minut temu, Bananek napisał:

Kurcze, ja też mógłbym sobie poprosić o taką usługę i z tym nie byłoby problemu. Kłopot jest taki, że żaden duży rozrzutnik mi nie dojedzie do tej pryzmy. Trzeba przejechać szykaną pomiędzy budynkami i sześciotonowy tandem przechodzi na milimetry🥴

Opublikowano
PAN88 napisał:

Wolałbym tego co 300 bierze. Zapłacone i spokój. Bo jak ten drugi wybierze taki dzień że nie będzie Ci pasował to lipton

No i rozrzutnik sporo większy.

Qwazi napisał:

Kurcze, ja też mógłbym sobie poprosić o taką usługę i z tym nie byłoby problemu. Kłopot jest taki, że żaden duży rozrzutnik mi nie dojedzie do tej pryzmy. Trzeba przejechać szykaną pomiędzy budynkami i sześciotonowy tandem przechodzi na milimetry🥴

Moja pryzma na polu leży.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, DANDYS napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

O, pod qq. Może i mi już trzeba wspomnieć usługodawcy niech rozwiezie tegoroczną niemałą kupkę łobornika.

którego siejemy?

Na pewno nie w kwietniu. Koło 10 maja pewnie. Jak zwykle. W tym roku może usługę siewu pstrykne. Jakoś mi się nie chce latać c328 w te i we w te. 

Edytowane przez Bananek
Opublikowano

Kurna.

10 tysięcy kilometrów zrobił przez rok samochodem...🙆‍♂️

Opublikowano
radekz200 napisał:

Takiego grata to wstyd byłoby postawić na podworku 😛 ps nie pasowalby mi do dizajnu

A jaki problem przystosować podwórko i całą resztę pod tego grata? Wtedy będzie pasować 🤭🤭🤭🤭🤭

• Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, gregor1284 napisał:

Ototo. Od nowego roku podniesiemy pani pensje, a może i chłopakom. Zasługują na te 2100 ale nie chce ich zbytnio rozpuszczać 

Najniższa krajowa więcej 

11 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

a czemu? też podmokłe tereny jak u Ryśka?

Ja takiego jeziora nie mam ale za mokro jest jeszcze

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Se cza jechać przegląd zrobić.

Co Ci panie dolega?🤭

Opublikowano
21 minut temu, gregor1284 napisał:

I to ja uchodzę za chciwego....

Pjoter zoba jaki towarek. 

16801594023224709228453732914437.jpg

Ostatni kojec 

Te rybie fiuty krokodyla nie zabezpieczyli...

@Pafnucy12 to rowerem chciałeś jechać ten gnój wyrzucać? Dobrze że powietrze zeszło.

Opublikowano

Autowi zrobiłem przegląd.

Się termin ważności mu kończył....

1 minutę temu, PRIMO napisał:

Co Ci panie dolega?🤭

Opublikowano
32 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

I się trafiają tacy co tyle płacą? U nas jak jeden powiedział 300 to nikt nie bierze... Wcześniej po 150 płacili bez wahania.

Sami zaproponowali tyle, bo nie chciałem wozić.  Mietek jeździłbyś za mniej 10 km w jedną stronę? Cały dzień musisz się dobrze sprężać, żeby zrobić 5 kursów. No i latałem siuntką bo jest bardziej manewrowa na tych działkach...

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Autowi zrobiłem przegląd.

Się termin ważności mu kończył....

Przecież wiem że o auto chodzi. 

Ta się trochę zgrywałem. 

Ja wczoraj u mechanika za serwis olejowo-filtrowy i parę dupereli zostawiłem 1200 zeta za foczkę. 🚗😪

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

@Pafnucy12 to rowerem chciałeś jechać ten gnój wyrzucać? Dobrze że powietrze zeszło.

Bardzo dobrze...

Przed chwilą, PRIMO napisał:

Przecież wiem że o auto chodzi. 

Ta się trochę zgrywałem. 

Ja wczoraj u mechanika za serwis olejowo-filtrowy i parę dupereli zostawiłem 1200 zeta za foczkę. 🚗😪

No nie domyśliłem się....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v