Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Qwazi napisał:

20 minut temu, Bananek napisał:

O, pod qq. Może i mi już trzeba wspomnieć usługodawcy niech rozwiezie tegoroczną niemałą kupkę łobornika.

U mnie też jeszcze troszkę zostało do wywiezienia

IMG_20230322_165821_734.jpg

Ja się tak zastanawiam którego uslugowadawcę w tym roku wziąć. Ponoć jeden po 300zl wozi, a tam więcej jak 6 rozrzutników (jego) nie będzie. 300 z załadunkiem. A drugi (w tamtym roku mi woził) za zatankowanie plus jesienią jeden dzień mu transport swoim ciągnikiem ogarniam.

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Ja się tak zastanawiam którego uslugowadawcę w tym roku wziąć. Ponoć jeden po 300zl wozi, a tam więcej jak 6 rozrzutników (jego) nie będzie. 300 z załadunkiem. A drugi (w tamtym roku mi woził) za zatankowanie plus jesienią jeden dzień mu transport swoim ciągnikiem ogarniam.

Wolałbym tego co 300 bierze. Zapłacone i spokój. Bo jak ten drugi wybierze taki dzień że nie będzie Ci pasował to lipton

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, PAN88 napisał:

Qwazi szkoda że daleko mam bo pomóglbym nieodpłatnie pozbyć się tej kupy obornika. Moje pole pod pyrki by lajka dało 😁

Jakoś będę musiał sobie z tym poradzić🤷. Sporo już wytargałem, ale jeszcze jest tego. Mam do zaaplikowania 3,5ha. Pod pyrę i qq. I trochę też sprzedałem. Ale to ilość niewielka, bo na działki. Trzeba było parę km latać. Ale za to pieniądze fajne

Opublikowano
16 minut temu, Bananek napisał:

Kurcze, ja też mógłbym sobie poprosić o taką usługę i z tym nie byłoby problemu. Kłopot jest taki, że żaden duży rozrzutnik mi nie dojedzie do tej pryzmy. Trzeba przejechać szykaną pomiędzy budynkami i sześciotonowy tandem przechodzi na milimetry🥴

Opublikowano
PAN88 napisał:

Wolałbym tego co 300 bierze. Zapłacone i spokój. Bo jak ten drugi wybierze taki dzień że nie będzie Ci pasował to lipton

No i rozrzutnik sporo większy.

Qwazi napisał:

Kurcze, ja też mógłbym sobie poprosić o taką usługę i z tym nie byłoby problemu. Kłopot jest taki, że żaden duży rozrzutnik mi nie dojedzie do tej pryzmy. Trzeba przejechać szykaną pomiędzy budynkami i sześciotonowy tandem przechodzi na milimetry🥴

Moja pryzma na polu leży.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, DANDYS napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

O, pod qq. Może i mi już trzeba wspomnieć usługodawcy niech rozwiezie tegoroczną niemałą kupkę łobornika.

którego siejemy?

Na pewno nie w kwietniu. Koło 10 maja pewnie. Jak zwykle. W tym roku może usługę siewu pstrykne. Jakoś mi się nie chce latać c328 w te i we w te. 

Edytowane przez Bananek
Opublikowano

Kurna.

10 tysięcy kilometrów zrobił przez rok samochodem...🙆‍♂️

Opublikowano
radekz200 napisał:

Takiego grata to wstyd byłoby postawić na podworku 😛 ps nie pasowalby mi do dizajnu

A jaki problem przystosować podwórko i całą resztę pod tego grata? Wtedy będzie pasować 🤭🤭🤭🤭🤭

• Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, gregor1284 napisał:

Ototo. Od nowego roku podniesiemy pani pensje, a może i chłopakom. Zasługują na te 2100 ale nie chce ich zbytnio rozpuszczać 

Najniższa krajowa więcej 

11 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

a czemu? też podmokłe tereny jak u Ryśka?

Ja takiego jeziora nie mam ale za mokro jest jeszcze

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Se cza jechać przegląd zrobić.

Co Ci panie dolega?🤭

Opublikowano
21 minut temu, gregor1284 napisał:

I to ja uchodzę za chciwego....

Pjoter zoba jaki towarek. 

16801594023224709228453732914437.jpg

Ostatni kojec 

Te rybie fiuty krokodyla nie zabezpieczyli...

@Pafnucy12 to rowerem chciałeś jechać ten gnój wyrzucać? Dobrze że powietrze zeszło.

Opublikowano

Autowi zrobiłem przegląd.

Się termin ważności mu kończył....

1 minutę temu, PRIMO napisał:

Co Ci panie dolega?🤭

Opublikowano
32 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

I się trafiają tacy co tyle płacą? U nas jak jeden powiedział 300 to nikt nie bierze... Wcześniej po 150 płacili bez wahania.

Sami zaproponowali tyle, bo nie chciałem wozić.  Mietek jeździłbyś za mniej 10 km w jedną stronę? Cały dzień musisz się dobrze sprężać, żeby zrobić 5 kursów. No i latałem siuntką bo jest bardziej manewrowa na tych działkach...

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Autowi zrobiłem przegląd.

Się termin ważności mu kończył....

Przecież wiem że o auto chodzi. 

Ta się trochę zgrywałem. 

Ja wczoraj u mechanika za serwis olejowo-filtrowy i parę dupereli zostawiłem 1200 zeta za foczkę. 🚗😪

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

@Pafnucy12 to rowerem chciałeś jechać ten gnój wyrzucać? Dobrze że powietrze zeszło.

Bardzo dobrze...

Przed chwilą, PRIMO napisał:

Przecież wiem że o auto chodzi. 

Ta się trochę zgrywałem. 

Ja wczoraj u mechanika za serwis olejowo-filtrowy i parę dupereli zostawiłem 1200 zeta za foczkę. 🚗😪

No nie domyśliłem się....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v