Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

O drugiej -3, czwartej -4, pół godziny temu -5.

Prognozy nadają ostre słońce.

Koniec tygodnia ostry deszcz

O 4 wstałem do pieca to też było -4.

No pokazuję sobota niedziela deszcz🤔

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Kolego a z kim ten ‚‚najmądrzejszy'' nie ma 🤔 -4 fajnie tak

No że mną nie ma i jeszcze kilku by się znalazło 

Każdy jest jakiś i czy to powód żeby się ciągle żreć 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Się marcujo...

Kurna, ale ziąb, aż mi lewy palec u prawej ręki zmarzł...

-5 stopni....i komu to potrzebne?

Opublikowano
24 minuty temu, Łolek napisał:

A co ty w nocy stałe zapalić wychodzisz 🤔 masz kondycję aż zazdraszczam 😉

A weź daj spokój. Zawód kierownika budowy jest przejebany.  Źle zdrowiu służy stanie na tym mrozie🤣

Wyjadam zapas tabletki z apteczki😁

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

A weź daj spokój. Zawód kierownika budowy jest przejebany.  Źle zdrowiu służy stanie na tym mrozie🤣

Wyjadam zapas tabletki z apteczki😁

Aaa to o to chodzi, a już myślałem  że ten tego 

5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Się marcujo...

Kurna, ale ziąb, aż mi lewy palec u prawej ręki zmarzł...

-5 stopni....i komu to potrzebne?

Szkoda zdrowia panie Zbyszku 

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Szkoda zdrowia panie Zbyszku 

Znaczy na co panie Marku?

Opublikowano
Agrest napisał:

Stoisz i wqrwiasz majstrów? Oni wiedzą co robić, zajmij się swoją robotą.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Łolek napisał:

Na takie darcie kotów jak tu co niektóre osobniki uprawiają 

taka natura kota...

sam tak od czasu do czasu mam...

ale przyznam rację . to bez sensu...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
19 godzin temu, HF86 napisał:

warta i dwóch, tylko nielegalna mocno. 

Można nawozić i zrobić to legalnie. Zwłaszcza jeśli w okolicy jest budowa drogi która i tak mocno zmienia stosunki cieku wodnego. U nas teraz wielu z tego korzysta przy okazji budowy s19. Drugi przykład to sąsiad który nawiózł ziemi 5 lat temu żeby obejść przepis o ciekach wodnych wykopał rów który odprowadza wodę. 

Opublikowano
52 minuty temu, kizak napisał:

Teoretycznie możliwe jeśli jego kury są super niośne Kura potrafi jajko wytworzyć w 23 godziny .Przy jakimś tam zrządzeniu przypadków ,jesli w odpowiedni sposób to się stalo ,to kura zniosla jajko zaraz po tym jak on zbieral ,i wypluła następne na chwilę przed nowym zbiorem .🤷‍♀️   [gdy zbiera raz na dobę🤦‍♂️] Nie wiem co Ty Pafnucy masz za zielononóżki ,ale zielononóżki znoszą takie kremowe jaja ,takie jakby z cieliste . Zielonkawe jaja znoszą inne kury ,lecz rasy nie pamiętam . A może z zielonymi nogami jest więcej  ras🤷‍♀️ ,te zielonojajoproduktywne u mnie miały nogi o zwyklym kolorze . Acha żeby w agencji arimr zarejestrować kury ,pomimo braku chęci brania na nie kasy ,potrzebne jest błogosławieńctwo weterynaii ,numer stada ,numer konta ,i ksiązeczka zdrowia . Więcej grzechów nie pamiętam ,gdyż z reguły żona tym się zajmuje .😐

No czasem się zdarzy, że rano gdzieś w chlewku leży bo "nie wytrzymała". Przeważnie rano jak wypadną to najpierw do żarcia a które bardzo gniecie to już do skrzynek. Zielone jajka to araukany chyba niosły. Takie dziwaki, przeważnie bez ogonów. 

-5 było, słonecznie.

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

a ty z kim nie masz? podobnie jak tracz lubisz do kogoś się przypier..ć bez powodu...

Miałeś nie komentować moich postów. Bez odbioru

Opublikowano
11 godzin temu, Agrest napisał:

Jestem dinozaurem i bronię się przed ewolucją 😁

Najbezpieczniejszą formą płatności jest blik. Płaci się nie omal tak jak gotówką. 

Opublikowano

Z wodą to pewnie Wody Polskie też muszą udzielić swego błogoslawieństwa ,{Augustów] ,ale kto tam pyta  ,przy stawianiu budynku trwa to 2 tygodnie . ,ale podwyższyl się teren i wszelkie mapki z wysokością ,na całym świecie w komputerach u geodetów psu w d*pę ,a i ,,Bajkonur'' o tym nic nie wie ,może to zafalszować ruskim odleglości od rakiety 😐,.          To jest samowolka😡😁 U nas swego czasu postawili antenę telefoniczną ,popularny maszt  . I podczas rozmowy ojca ze znajomym ,znajomy pyta jak u was teraz z samolorami szkoleniowymi itd  [Tak z 15 km do lotniska w Suwalkach] Ojciec mówi ,normalnie ,ale jeden leciał chyba na pamięć i w ostatniej chwili  gdyby nie zapetał skrzydłami to by w ten maszt przyłożył ,a tak to się wzbił i odleciał do Suwałk  ,noooo ,    pokiwał znajomy ze ,, zrozumieniem''😐

Opublikowano
12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

. Zielone jajka to araukany chyba niosły. Takie dziwaki, przeważnie bez ogonów. 

Pewnie jest kilka ras ,ale te u nas niczym nadzwyczajnym nie wyróżnialy się w upierzeniu ,normalna pstrokaka taka jakaś  ,bez tam jakichś fryzur ,szyii ,czy ta jakchś gołych kloak .

Opublikowano
14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

No czasem się zdarzy, że rano gdzieś w chlewku leży bo "nie wytrzymała". Przeważnie rano jak wypadną to najpierw do żarcia a które bardzo gniecie to już do skrzynek. Zielone jajka to araukany chyba niosły. Takie dziwaki, przeważnie bez ogonów. 

-5 było, słonecznie.

Widzę że muszę pokazać ...moje jajka...

IMG_20230329_080307.jpg

Opublikowano
PAN88 napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

a ty z kim nie masz? podobnie jak tracz lubisz do kogoś się przypier..ć bez powodu...

Miałeś nie komentować moich postów. Bez odbioru

A ty z kim nie masz na pieńku? z takimi jak ...

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

Teoretycznie możliwe jeśli jego kury są super niośne Kura potrafi jajko wytworzyć w 23 godziny .Przy jakimś tam zrządzeniu przypadków ,jesli w odpowiedni sposób to się stalo ,to kura zniosla jajko zaraz po tym jak on zbieral ,i wypluła następne na chwilę przed nowym zbiorem .🤷‍♀️   [gdy zbiera raz na dobę🤦‍♂️] Nie wiem co Ty Pafnucy masz za zielononóżki ,ale zielononóżki znoszą takie kremowe jaja ,takie jakby z cieliste . Zielonkawe jaja znoszą inne kury ,lecz rasy nie pamiętam . A może z zielonymi nogami jest więcej  ras🤷‍♀️ ,te zielonojajoproduktywne u mnie miały nogi o zwyklym kolorze . Acha żeby w agencji arimr zarejestrować kury ,pomimo braku chęci brania na nie kasy ,potrzebne jest błogosławieńctwo weterynaii ,numer stada ,numer konta ,i ksiązeczka zdrowia . Więcej grzechów nie pamiętam ,gdyż z reguły żona tym się zajmuje .😐

Ze dwa razy chyba zbierane albo i 3. Wisi wiadereczko i tam się kurzęce jajka wkłada. Wieczorem się z wiadereczka zabiera 

Opublikowano
2 minuty temu, kizak napisał:

Z wodą to pewnie Wody Polskie też muszą udzielić swego błogoslawieństwa

Nic z tych rzeczy. 

Naruszenie stosunków wodnych na gruncie – konsekwencje prawne (prawo.pl) 

Jak sąsiedzi zgodni to lepiej np w granicy rów wykopać. Miałem taka wodnicę w poprzek pola pod koniec jej egzystencji była tylko u mnie na polu bo żaden z sąsiadów jej nie odnawiał powodowało to powstawanie jeziora na polu sąsiada. 

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Za mały mróz

Wszędzie koleiny i po ścieżkach co 2x jesienią jechane

A czym bliżej morza zapadł się

Jutro ręcznie jak będzie przymrozek morze trzeba obsiać

IMG_20230329_065843.jpg

Ale byś się śmiał jak bym to tak ja np tak rył pole.....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v