Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6465 napisał:

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Pewnie syn przeszkodził 

Te dzieci to są nie potrzebne 

@Łolek

I jak tam, hydraulika ok? 

Jak nie potrzebne, bardzo potrzebne są niech się uczy może kiedy starego zastąpi.

👍👍👍 jak trzeba to nie raz....

• Thanks 1
Opublikowano
Desperado napisał:

47 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Za mnie nikt nie ma się co wstydzić. Wstyd to kraść albo być takim jak ty.

Idź z ojcem podyskutuj, może nie da ci między oczy gówniarzu.

jak zepchniesz mnie z podium masz drugą flaszkę 😁

• Haha 1
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

noe daleko pada kabłko od jabłoni... 🤭😁

Kabłko? A co to takiego?

cześć 🤭 jablko 😉😁

gregor1284 napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

noe daleko pada kabłko od jabłoni... 🤭😁

Ja na Twoim miejscu był bym załamany 😁

do dziury... 😁😛

• Haha 1
Opublikowano
57 minut temu, 6465 napisał:

Jak nie potrzebne, bardzo potrzebne są niech się uczy może kiedy starego zastąpi.

Mój się nauczył, ale żeby zastąpić to...czasu nie ma. Dobrze, że chociaż chciałby. Najbardziej w sianokosy się ta pomoc przydaje. Zawsze znalazł dla ojca chwilę. Mam nadzieję, że w tym roku też znajdzie.

Bo na Karola to tak można liczyć, jak przy czyszczeniu zboża🤦🤭...później miał zarzut, że materiału siewnego mu ktoś nie dowiózł🤭😜

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ojciec ma takie samo zdanie na ten temat jak i ja panie dziadku.

No to co się dziwić, tak cię wychowali i teraz są tego skutki. Skąd ty masz wiedzieć jak robić inaczej.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

trza tak robić aby nie utrudniać życia innym i tyle ...wyjechać takim czymś ujebanym na max na drogę to tyz trza mieć nie tak pod deklem ...przecie to oblepione ze głowa boli ...

Ja ładuje wannę/Francuza  tak aby nic nie miało prawa spaść i na polu nie nawracam na trzęsionym żeby koła się nie oblepiły.... i na drodze nie ma znaku że przejechałem ...🤷‍♂️

Chyba pierwszy raz lajka Ci dałem 🤣

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

nie musisz kusić

Gregor, orientujesz się po ile na waszych Kurpiach kury? Takie 16-17 tygodniowe, inaczej mówiąc 4 miesięczne.

1 minutę temu, Desperado napisał:

No to co się dziwić, tak cię wychowali i teraz są tego skutki. Skąd ty masz wiedzieć jak robić inaczej.

Wszyscy tak wokół robili, a czasem i dalej robią nieważne kto, nieważne ile pola i jaki sprzęt. A myślisz, że u dużych czy w RSP jest lepiej? Jechałem jesienią za traktorem z pługiem jednego bambra u nas, droga cała w ziemi, no i cóż. Może sprzątał, może nie, choć prędzej to drugie.

Opublikowano (edytowane)

No lenistwo i pateractwo, bo jaki problem na polu zwalić nawet butem ziemię z odkładni, nie da się, czy d*py nie chce się ruszyć z siedzenia?

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

U mnie to norma że po ostatnim rozżutniku szufla na asfalt dwa przejazdy i czysto . Chyba pisałem tu jak wyłączyłem wałek a przez przypadek włączyłem na zależny ,i wyjeb... mi tak dwa razy po pół rozżytnika na asfalt . Uj ludziska mieli ubaw ,ale byli zdrowi jak to widzieli 😁 . Szufla na asfalt ,dwa przejazdy i błysk ,no trochu asfalt koloru nabył 😁 

• Like 3
Opublikowano
30 minut temu, Desperado napisał:

@Łolek A co to ma za znaczenie że Ty wozisz tyle czy tyle? możesz drogę zapaskudzić kilkoma rozrzutnikami, a możesz wywieźć sto i będzie czysto.  I następny się będzie wykłócał, kłóć się z Policją może, ja ci mandatu nie dam.

Ja się nie kłócę tylko jak nasyfie to grzecznie sprzątam albo tak robię żeby jak najmniej wynosić, tylko wyjazd z pola na drogę szczególnie wiosną albo po ostatnim rozrzutniku zawsze się wyniesie i nie ma z czego robić dramatu 

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

No lenistwo i pateractwo, bo jaki problem na polu zwalić nawet butem ziemię z odkładni, nie da się, czy d*py nie chce się ruszyć z siedzenia?

Niewiele mnie to obchodzi - było to było, później może sprzątnął, może pojazdy rozjeździły. Przecież nikomu przez myśl nie przeszło żeby donosić. 

Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał:

No lenistwo i pateractwo, bo jaki problem na polu zwalić nawet butem ziemię, nie da się, czy d*py nie chce się ruszyć z siedzenia?

Z opon szczególnie 38

• Like 1
Opublikowano

Mamy takiego krowiarza co zawsze droge uwali błotem bo kiszonka w innym miejscu. Jak jade do pracy to trzeba jechac 20km/h bo tak ślisko, jak byly przymrozki to jak to zetnie to masakra. Ciezko znaleźć kawalek wolnego asfaltu bo cała droga w błocie uwalona. Niby kiedys sprzątał ale jak widac jeszcze mandatu za nowe błoto nie dostał.

Kolejny przypadek u rodzicow, po sąsiedzku kupa gnoju a z niej gnojowka wycieka,błoto na droge powyciągane,a najlepsze ze mieli kopiec marchwi i po zimie przez row ta marchew popłynęła, naprzeciw domu rodzicow marchewka w rowie, pytam ostatnio co to jest?a oni ze to juz norma... k**wa i jak tacy ludzie wstydu nie mają? Ja nie z tych że po policje dzwonie bo moze kiedys losy by się odwróciły,ale gdyby cos mi sie stalo,mialbym wypadek przez to błoto albo koja zona bo tez tą drogą jezdzi do pracy,to nie darowałbym

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v