Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

pacze w telefonie. a tam i tak sie samo przestawia...na innych se dodać ...i policzyć mozna...

W telefonie praktycznie nie używam. Stary bateryjny na rękę, bo nakręcanych to szkoda, tylko wyjściowo jeśli już. 

Pafnucy, podsumowałem ile nawozów ręce wysiały - wapno 500kg, saletra 90kg, saletrzak - 75kg, Polifoska - 150kg, sól potasowa - ze 20kg. Został worek saletry na trawę po pokosach posypać. 

tyle trucizny 🙆‍♂️🤪

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

podsumowałem ile nawozów ręce wysiały - wapno 500kg, saletra 90kg, saletrzak - 75kg, Polifoska - 150kg, sól potasowa - ze 20kg. Został worek saletry na trawę po pokosach posypać.

tyle oki, ale tyle co się podejmowałeś, to jednak spora różnica.

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

tylko uważaj na tubylców podobno do obcych z dzidami i łukami witają 🤭

Eee, to już nie prawda. Pandemia zakazywała zgromadzeń i stadne polowania na obcych przeszły do historii.

Teraz tylko spojrzeniem rzucają 🤣

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, slawek74 napisał:

taaa ze szczałami 🤦‍♂️

Szczałami w łuk brwiowy. 😉 Będzie do kompletu do zajęczej wargi. 😉 (mam nadzieję, że się Mariusz nie obrazi) 

Edytowane przez Bananek
  • Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

@Qwazi, na Łomża - Augustów nie byłoby szybciej? Teraz tam fajne drogi porobili. 

Nie wiem. Tak mi nawigacja wybrała. 8 km od domu wjechałem na A2 i tak cały czas sobie lecę ok 100 km/h. Droga bez zarzutu. Może na powrocie spróbuję tamtędy. Trzeba też trochę pozwiedzać przy okazji😉

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, slawek74 napisał:

tyle trucizny 🙆‍♂️🤪

Ty dopiero walisz, jak pszenica na koniec lipca jeszcze zielona. Pod mieszankę na 40a 80kg Polifoski, 50kg saletrzaku i sól, pod ziemniaki na 30a 30kg Polifoski, 40kg Polifoski z saletrą na trawę, na pszenicę na 25a w dwóch dawkach 50kg saletry i 25kg saletrzaku i wsio. 

4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Troszkę więcej się też siewało ale teraz nie ma komu... Jeszcze 25kg kizerytu było, ale umknęło...

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Agrest napisał:

7 minut temu, slawek74 napisał:

tylko uważaj na tubylców podobno do obcych z dzidami i łukami witają 🤭

Eee, to już nie prawda. Pandemia zakazywała zgromadzeń i stadne polowania na obcych przeszły do historii.

Teraz tylko spojrzeniem rzucają 🤣

https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fpaczaizm.pl%2Fcontent%2Fwp-content%2Fuploads%2Fsamolot-po-przelocie-nad-podlasiem-caly-w-strzalach-z-luku.jpg&tbnid=vMegLGfKD-l1yM&vet=1&imgrefurl=https%3A%2F%2Fpaczaizm.pl%2Fsamolot-po-przelocie-nad-podlasiem-caly-w-strzalach-z-luku%2F&docid=CPlr-ddHv6wK6M&w=735&h=475&hl=pl-PL&source=sh%2Fx%2Fim🙆‍♂️🤪

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

A Ty ile domów pobudował? 😂😂

Przypuszczam że niedługo ci dorównam w tym temacie. Ciekaw jestem kiedy ty dorównasz mi w tym o co pytałem 

25 minut temu, Qwazi napisał:

Jak mały??

IMG_20230326_074959_104.jpg

Uważaj z szybkością dziś 

19 minut temu, Łolek napisał:

Brak treningu 😉

Z młodym lepiej 🤔

Wiem 

Ale nie powiem 🤷‍♂️

Tyż wiem 🤭

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

tyle trucizny 🙆‍♂️🤪

Ty dopiero walisz, jak pszenica na koniec lipca jeszcze zielona. Pod mieszankę na 40a 80kg Polifoski, 50kg saletrzaku i sól, pod ziemniaki na 30a 30kg Polifoski, 40kg Polifoski z saletrą na trawę, na pszenicę na 25a w dwóch dawkach 50kg saletry i 25kg saletrzaku i wsio. 

3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Troszkę więcej się też siewało ale teraz nie ma komu... 

nie sieję pszenicy ....

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Przypuszczam że niedługo ci dorównam w tym temacie. Ciekaw jestem kiedy ty dorównasz mi w tym o co pytałem 

Uważaj z szybkością dziś 

Tyż wiem 🤭

Wszyscy wiedzą a Pan Pafnucy nie wie 🤭 Panie Kwasi jak do tego doszło 🤔

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

nie sieję pszenicy ....

A kto twierdził ze dwa lata temu, że koniec lipca czy początek sierpnia a zboże jeszcze zielone i ziarko miękkie?

weż dobrze sprawdź ....

Opublikowano (edytowane)

oj sie bawita w kalambury...

Pioter to pszenżyto było....

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, soltys48 napisał:

Uważaj z szybkością dziś 

Na bocznych nie stoją. 😉 Tutaj 120 legalnie można. A mój focus niedawno 170 tu wypluł. 

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
20 minut temu, slawek74 napisał:

oby łogarek nie wyskoczył z widłami z krzaczorów 🙆‍♂️😱🤯

By podał adres to bym go odwiedził, a tak...🤷

15 minut temu, szymon09875 napisał:

To wcześnie ruszyłes ;)

Coś po 5

Opublikowano
10 minut temu, szymon09875 napisał:

Wszyscy wiedzą a Pan Pafnucy nie wie 🤭 Panie Kwasi jak do tego doszło 🤔

🤷..to ja też...nie wiem🤭

1 minutę temu, Bananek napisał:

@Qwazi jak wjedziesz do Tykocina to po lewej za stacją paliw (przy drodze) stoi zgrabiarka v-rake. Może wejdzie na cycepkę. 😉 

Zobaczymy😉

1 minutę temu, Bananek napisał:

Ale którego czasu. 😉 

Nowego

Opublikowano
Bananek napisał:

12 minut temu, soltys48 napisał:

Uważaj z szybkością dziś 

Na bocznych nie stoją. 😉 Tutaj 120 legalnie można. A mój focus niedawno 170, tu wypluł. 

z przyczepką 🤔🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v