Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Bo to dobre siewniki są.

Teraz jak wymienione te gumy to inaczej się robi, ale z pszenicą w uja walił z próbą kręconą. Ale może temu, że zastany był 🤔 Teraz ładnie i jęczmień i mieszankę zasiał. Mieszanki miało iść 70kg i poszło, jęczmienia miało iść u gościa 40kg i zostało z kilo.

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Desperado napisał:

Nie trzeba było go rano tyle poić.

Nie przesadzacie? sam się przyznał co zrobił, czyli położył go na własne życzenie, wiedząc że ma tendencje do przewrócenia, najważniejsze że nikomu nic się nie stało.  Z Marcina też się podśmiewacie choć nikomu nic nie zrobił i to jego sprawa co robi i co chce czy nie chce kupować, ale że to gościu z nowym sprzętem, to już nie można źle zareagować, bo zaraz kretyn, jakby tak stary zawieszany opryskiwacz się komuś odpiął z cięgła i pierdoln*ł, to chichot że tuman nie umie zaczepić. Nie bierz sam wszystko do siebie, nic do Ciebie nie mam, napisałem ogólnie.

Co w tym śmiesznego bo nie wiem, nawet jeśli Sławek popełnił błąd  bo nie rozumiem, nie zwykłem śmiać się z czyjegoś nieszczęścia lub wypadku 

• Like 4
Opublikowano
28 minut temu, Desperado napisał:

Nie przesadzacie? sam się przyznał co zrobił, czyli położył go na własne życzenie, wiedząc że ma tendencje do przewrócenia, najważniejsze że nikomu nic się nie stało.  Z Marcina też się podśmiewacie choć nikomu nic nie zrobił i to jego sprawa co robi i co chce czy nie chce kupować, ale że to gościu z nowym sprzętem, to już nie można źle zareagować, bo zaraz kretyn.

A jakie znaczenie ma czy ten opryskiwacz nowy, czy nie? Jakie znaczenie ma to, czy to był błąd Sławka, czy nie? Myślisz, że gdyby Marcinowi się stało coś podobnego to bym zareagował uśmieszkiem? Czy to ja czy Marek czy Adam? Chodzi o fakt zdarzenia. Każdemu z nas może się coś takiego przytrafić. I w takiej sytuacji nikomu nie będzie miło, kiedy ktoś się z tego śmieje. A co do do Marcinowych zakupów, to, poprzez nawet czasami podśmiewanie, ma tutaj wskazywane wiele dobrych i złych stron tego, co potencjalnie zamierza kupić. Wystarczy wyciągnąć wnioski. Gdyby napisał "pomimo Waszych rad kupuje to czy to, bo mi pasuje do moich warunków, areału czy na taki mnie stać, doradźcie na co zwracać uwagę, co sprawdzać przy zakupie lub co szukać lepszego w takich pieniądzach" to nikt by się nie podśmiewał. Ale on robi jak robi, więc jest jak jest

• Like 4
Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Pokazuje  około 4,3

O I tak się robi. Był sobie nowy opryskiwacz.

Kurna zachodnie to na resorze i jakoś środek ciężkości inaczej umiejscowiony. 

20230323_073700.jpg

15378140647676.jpg

Rysiek już widział?

Opublikowano
34 minuty temu, Agrest napisał:

Pora trochę się odstresować.

Posadzimy truskawki ... Po 2,4 zł/szt🤭 Będą drogie przetwory, o ile robak nie wpierdoli

20230323_102429.jpg

20230323_102720.jpg

@Tomasz0611  coś o nich powiesz?

Nie znam tych odmian ;) o Murano słyszłem, że taka odmiana jest, ale nic więcej xD Ale pewnie dlatego, że to odmiany powtarzające, a ja takich nie uprawiam. U mnie tylko typowo majowo-czerwcowe odmiany ;) 

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Pierwszy we wsi

Rysiek na sołtysa😉

23 minuty temu, gregor1284 napisał:

Widzita można pomóc ludziom nie wychodząc z podwórka? Ano można. Można zarobić niechcący? Ano można. Życie jest piękne 

Lichwa🤔

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Nie przesadzacie? sam się przyznał co zrobił, czyli położył go na własne życzenie, wiedząc że ma tendencje do przewrócenia, najważniejsze że nikomu nic się nie stało.  Z Marcina też się podśmiewacie choć nikomu nic nie zrobił i to jego sprawa co robi i co chce czy nie chce kupować, ale że to gościu z nowym sprzętem, to już nie można źle zareagować, bo zaraz kretyn, jakby tak stary zawieszany opryskiwacz się komuś odpiął z cięgła i pierdoln*ł, to chichot że tuman nie umie zaczepić. Nie bierz sam wszystko do siebie, nic do Ciebie nie mam, napisałem ogólnie.

Pewnie jak by się to Radkowi stało to by nie mieli z tym uśmieszkiem problemu.🙃 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)

@Rolnik1973 Rysiek Ty masz 50 lat i życie Cię chyba niewiele nauczyło. Też się śmiejesz, że Sławkowi się opryskiwacz przewrócił. Jakby Twój ursus albo kacap tak leżał byłoby Ci do śmiechu? Albo jakby Ci wszystkie socjale kazali zwrócić? Nie podoba mi się ta Twoja reakcja, jeszcze bardziej niż Marcinowa, bo Ty starszy. Ale widać starszy nie znaczy mądrzejszy

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
Przed chwilą, tomek222 napisał:

Pewnie jak by się to Radkowi stało to by nie mieli z tym uśmieszkiem problemu.🙃 

A miałbym z tym problem. Taki sam jak w przypadku Ryśka, czy Bogusia lub kogokolwiek innego

Opublikowano
3 godziny temu, szymon09875 napisał:

Nic nie mów... 

Oczywiście 

3 godziny temu, Łolek napisał:

@Aktywnyrolnik7245co cię tak k**wa śmieszy, czyjeś nieszczęście?

Trzeba chyba być kretynem żeby taką reakcję wstawić 

A zaraz mnie wyzywać 😐🙄 . Z tragedii się nie śmieje tylko z opisu ... 

3 godziny temu, Qwazi napisał:

Miejmy nadzieję, że nic zbyt wiele się nie pouszkadzało...

@Aktywnyrolnik7245 Marcin Ty to normalny jesteś??? Chłopakowi się nowy opryskiwacz położył, a ten się cieszy. Maskara, normalnie jak ten typ człowieka, co tylko czeka, żeby sąsiadowi krowa zdechła. A jakby tak Tobie ta przysłowiowa krowa zdechła też byś się cieszył? Każdemu się może coś przytrafić. Tobie również. Nie śmiej się dziadku... 

Ale co...to teraz będziemy mieli wszyscy żałobę na AF 🤔. Mnie rozbawił opis samego autora 

Opublikowano
4 godziny temu, gregor1284 napisał:

Uciekaj bo Ci głowa pęknie. Masz czapkę z foli aluminiowej?

podpiętą pod piorunochron ?🤔

3 godziny temu, Agrest napisał:

Pokazuje  około 4,3

O I tak się robi. Był sobie nowy opryskiwacz.

Kurna zachodnie to na resorze i jakoś środek ciężkości inaczej umiejscowiony. 

20230323_073700.jpg

wiatr tylko w jedną stronę był włączony ? 

1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Świeża dostawa 👍

79607F6D-1B8F-4590-A8E2-822C99E4CA86.jpeg

czemu tylko pół palety ? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Do prezydenta niech napiszą może zarządzi opuścić flagi do połowy masztów 🤭

Opublikowano
21 minut temu, Qwazi napisał:

Coś pohandlował?

A to słomy jednemu sąsiadowi, a to siana, żelastwo. No i wpadło jeszcze prawie 300 za dary natury z zeszłego roku. 

10 minut temu, konteno napisał:

podpiętą pod piorunochron ?🤔

wiatr tylko w jedną stronę był włączony ? 

czemu tylko pół palety ? 

A to ta antenka nie wystarcza? 

Opublikowano

Kurła ,nie zauważyłem, że przestawiła mi się podziałka na rozsiewaczu i zanim się skapnąłem to na jednym kawałku wysiałem z 200 kg mocznika pod owies... Jak myślicie, wykorzysta to czy raczej cenne złotówki wysiane na darmo ? 🥴

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v