Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Qwazi napisał:

30 minut temu, wojtal24 napisał:

przy prawym najazdzie z lawety widać rozdzielacz łanów jakiegoś JD

Tak. Myślałem, że o tej zmijce Tomek pisał 

też później doczytałem.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, malaczarna napisał:

Fuj już w podstawówce 

No ja nie o tym wtedy,   :D kolega teraz by chciał chodzić, a teraz to różnie mogło by być.   :P

W szkole podobała mi się cholernie taka Krysia, ciemne długie do pasa włosy miała, w pasie jak młoda brzózka była,  wtedy nieśmiały byłem :), dzisiaj bym sobie z nią poradził bez problemu,   xD  ale mówię że Pan Bóg wie co robi, wiedział że na co mi trzy takie Krysie teraz w jednej.   :P

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Ja nie, wolę ich pamiętać jak byli młodzi, nie tak dawno jedną widziałem po latach, myślałem że na miotle przyleciała. 

Kto ze szpetną niewiastą grzeszy zarazem pokutę odprawia 

• Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

"Parę nowych koleżanek
Brakuje kolegów starych
Ciut inaczej dzisiaj już patrzę, przyznaję
Na bawienie się z dziewczynami"

😁

Przyjmijmy że wyrosłeś 

14 minut temu, Qwazi napisał:

A chyba, że tak...no i tutaj rodzi się pytanie w jaki sposób te zbiorniki stoją🤔🤭

Nie czepiajmy się szczegółów,😉

Opublikowano
Łolek napisał:

Brygada w akcji bez względu na pogodę 

IMG_20230321_072631.jpg

ładny garaż tylko czy się tak wydaje na zdjęciu że niskie wjazdy pewnie robione pod c330 c360 na jednym zdjęciu widziałem że masz alarm zdaję egzamin ta elektronika w zimę w nieogrzewanybh pomieszczeniach? bo ja chciałem założyć u siebie pod wiata to mi odradzili że na mrozie bedzie wariować elektrotechnika i namawiali na monitoring

malaczarna napisał:

32 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

A Ty na czym latasz?🤭

Stary zbereźnik...🤦‍♂️

Jeszcze na zimowkach

to są letnie i zimowe Durexy?😆😆😆

Opublikowano
34 minuty temu, wojtal24 napisał:

zdaję egzamin ta elektronika w zimę w nieogrzewanybh pomieszczeniach? bo ja chciałem założyć u siebie pod wiata to mi odradzili że na mrozie bedzie wariować elektrotechnika i namawiali na monitoring

Raczej to wszystko działa w niskich temperaturach. Pewnie są urządzenia lepsze i gorsze pod tym względem. Jeśli chcesz, to mogę podpytać syna jak to jest dokładniej i jakie urządzenia on montuje

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

A nie masz chęci poznać tych okolic? 🤔

Ani trochę. W Wilamowicach to byłem z dwa razy w życiu i to tylko przejazdem w zasadzie. No i kosy stamtąd są. Ostatnio najdalej to się zapuściłem do Kleczy, czyli 25km od chałupy i w inną stronę. Jeszcze chętniej byłoby aby wszystko we wsi było i już nigdzie by nie trzeba było jeździć. A co Ciebie tam sprowadza?

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

Nie używam to nie wiem

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Kto ze szpetną niewiastą grzeszy zarazem pokutę odprawia 

Czy to dziala w drugą stronę?

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

ładny garaż tylko czy się tak wydaje na zdjęciu że niskie wjazdy pewnie robione pod c330 c360 na jednym zdjęciu widziałem że masz alarm zdaję egzamin ta elektronika w zimę w nieogrzewanybh pomieszczeniach? bo ja chciałem założyć u siebie pod wiata to mi odradzili że na mrozie bedzie wariować elektrotechnika i namawiali na monitoring

No te trzy wrota to niskawe choć 309 wchodzi na styk 

A co do alarmu zakładał mi kolega 17 lat temu, to póki mysz nie wj***e gdzieś kabla to śmiga, a że serwis mam powiedzmy kawowo flaszkowy to nie narzekam, samo to że jest to już działa na ludzi 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Łolek napisał:

Marek jakiś haczyk ,a zresztą jakby nawet był w takiej cenie to 5 min i handlarze go mają

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano

toc to sam silnik wystawiony. 

witam Panie i Panów  w ten wiosenny dzień 🙃

Opublikowano

Wszystko idzie w dobrym kierunku i będą wielkie zmiany , szykować się .

Unijna dyrektywa wymiecie piece na gaz i węgiel. Oto zasady i terminy

Pompa ciepła zamiast pieca na węgiel czy gaz, fotowoltaika na dachu, efektywne ocieplenie. Tak w praktyce powinny wyglądać za trzy lata wszystkie nowe zeroemisyjne budynki publiczne, a za pięć inne. Rewolucja nie ominie też już tych wybudowanych. Mają przejść remont i stać się energooszczędne. Takie zmiany szykuje Unia. Będą się wywiązać z wydatkami, ale czy oznaczają wywłaszczenie?

Unia pracuje nad przepisami, które mają sprawić, że nowe i stare budynki będą zużywać mniej energii

Eksperci nie mają wątpliwości, że efektem dyrektywy będzie wzrost kosztów budowy metra kwadratowego nowych budynków oraz konieczność sfinansowania termomodernizacji starych

Część kosztów ma być jednak pokryta z unijnych programów wartych miliardy euro. Jeśli będą dobrze wydane, wywłaszczenie nikomu nie grozi

Po drugiej stronie będą zaś zyski w postaci niższych kosztów eksploatacji budynków, zmniejszenie zanieczyszczeń i poprawa zdrowia mieszkańców .

https://www.onet.pl/informacje/businessinsider/unijna-dyrektywa-szybko-wymiecie-piece-na-gaz-i-wegiel-jakie-sa-terminy/9ychllx,211f4564

Pogoda piękna padało całą noc i nad ranem , ciepło wszystko rośnie + 12 .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v