Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Piotr, nie chcę urazić.. ale chciał bym poznać prawdę...

@Jacus, to tak wygląda to bogactwo w Małopolsce? tak jak Piotr opisuje?

U bambrów sprzęt nie odstępuje tylko działkowców relatywnie dużo w porównaniu z innymi rejonami kraju. 

Opublikowano

czyli Jacus pierdzieli bzdury... bo z tego co sam nawet napisał do tej pory, to też taki trochę większy działkowiec...

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

a prawda. zapomniałem. też lubił się uj***ć na tej łące.. a łąka pare kilometrów od domu...

Somsiad mi opowiadał ze kiedys takimi kosili. U dziadka Bronka jeszcze taka kosiarka stoi ale kilka lat nieużywana już. 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

jeszcze taka kosiarka stoi ale kilka lat nieużywana już. 

ukraińce kiedyś wszystko zabierali. wiele nie płacili, ale na złomie taniej było.

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

czyli Jacus pierdzieli bzdury... bo z tego co sam nawet napisał do tej pory, to też taki trochę większy działkowiec...

Wiesz, i fynd we wsi jest, i Valtry chyba dwie, JD kilka... Nawet jakaś Renault się coś ostatnio kręci. Steyrów kilka. 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

I inwalida 

no tak. dlatego staram się wyrozumiały być ...

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

I bez zajęcia kraju zawieszają flagi na budynkach państwowych...

Dla mnie to jest zdrada. Kiedyś władza się zmieni i wyciągnię z tego konsekwencje 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

No to tym bardziej przecież konstrukcja tego pługa jest taka że ciężko tam wierzę dorobić logicznie. 

To tylko podorywkę tym robi, na może 25a. Somsiad jak miał jeszcze sama to ciągał taki pług na stalowej lince... Jeszcze w 2011, w 2012 C-330 już miał. Nawet zdjęcia się gdzieś pałętają...

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Wiesz, i fynd we wsi jest, i Valtry chyba dwie, JD kilka... Nawet jakaś Renault się coś ostatnio kręci. Steyrów kilka. 

a jakoś nie wspominasz. zawsze o tych kilku arowych rolnikach.    to tak też trochę przekręcasz obraz.

no ale jednak u nas takich działkowców raczej nie ma. no ja nie znam.

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

a jakoś nie wspominasz. zawsze o tych kilku arowych rolnikach.    to tak też trochę przekręcasz obraz.

A bo te bambry to mnie mało obchodzą... Więcej u nas takich do 2ha niż takich co mają więcej niż 20ha.

Opublikowano
19 minut temu, konteno napisał:

No , wiesz że wydawało mi się że to nawet przez chwilę działało na koleżanke z pracy . Ale 8lat różnicy trochę mnie zniechęciło pomimo że mogłem patrzeć na nią bez końca. Dalej ją gdzieniegdzie podpatruję w necie i  trochę się w niej podkochuję wiedząc że to nie moja bajka.

to chyba był przed tą Niczyporuk za której kadencji tam się męczyłem

Konteno . Też jesteś prawiczkiem? Osiem lat młodsza czy starsza?

Opublikowano
19 minut temu, konteno napisał:

No , wiesz że wydawało mi się że to nawet przez chwilę działało na koleżanke z pracy . Ale 8lat różnicy trochę mnie zniechęciło pomimo że mogłem patrzeć na nią bez końca. Dalej ją gdzieniegdzie podpatruję w necie i  trochę się w niej podkochuję wiedząc że to nie moja bajka.

Znałem małżeństwa z większą różnicą wieku kobiety, 8 lat to jeszcze nie dużo.

Opublikowano

czemu mnie nie słuchasz? napisz do @nosferatu13

1 minutę temu, ippon napisał:

Pafnucy jak kobiety z wami wytrzymują jak Wy tylko o targańcach?

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

U mnie całkiem sporo gospodarstw do 5ha jednak takie cuda jak u Pietra się nie dzieją. 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

U mnie całkiem sporo gospodarstw do 5ha jednak takie cuda jak u Pietra się nie dzieją. 

Gdzie tu widzisz cuda? Byś przyjechał tak jeszcze z 10 lat temu to by koncerty silników Andorii tylko słyszał wiosną albo jesienią... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v