Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mrozik fajnie osusza , jutro ma byc ciepło na jadę na cięższe ziemię co przeryc. 

Tylko wyki nie mam muszę czekać aż gość mi zorganizuję. 

Po ile w waszych stronach wyka jest ? Mi zaproponował 3.5 zł /kg 

Opublikowano

Tomek znam to dobrze... będę siał, orał, kosił czy coś jeszcze innego albo jak wrócę z etatu, albo zanim pójdę na etat, albo jak będę miał wolne, albo jak będę miał urlop, niektórzy jeszcze na L4 chodzili ( ja tego nie robiłem )...ładny kawałek czasu się człowiek tak przebujał...w zadek to daje...wszystko z zegarkiem w ręku...najbardziej mnie szarpało jak pogoda wymarzona na sianokosy a człowiek nie na łące...po nocach też się nabujałem w polu...ehh noc to jest do spania a nie...

• Like 3
Opublikowano
10 godzin temu, soltys48 napisał:

Las sadzisz 🤔

Sołtys jeszcze zostało mi tyle lasu ze jeszcze na wymianę twoich wszystkich dachów by starczyło 

1 minutę temu, 6465 napisał:

Ja zlikwidowałem hodowlę, wszystkie trawy zaorane, połowa zboże połowa kukurydza na ziarno i tyle. 

Weźmie się unia za takich oj weźmie 

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, radekz200 napisał:

Sołtys jeszcze zostało mi tyle lasu ze jeszcze na wymianę twoich wszystkich dachów by starczyło 

Weźmie się unia za takich oj weźmie 

Przecież to ty produkujesz nie opłacalne mleko i gaz cieplarniany. Dla timermansa jesteś złem wcielonym 

Opublikowano
8 godzin temu, Agrest napisał:

Pora zapomnieć o łyżce wody. Ta jest w latach posuchy zbyt cenna by jeszcze sąsiad się w niej pławił🤣

Jeszcze się ludzie nie nauczyli o nią dbać... 

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

🤝🙋‍♂️

-2°,☀️

Po zabiegu

IMG_20230317_054058.jpg

Czy to jest Władimirec ? Pro rosyjski sprzęt jak tak można PO co wspierać byle ZSRR 

W środku cicho ciepło w porównaniu do c330 

Opublikowano
10 minut temu, hubertb napisał:

Przecież to ty produkujesz nie opłacalne mleko i gaz cieplarniany. Dla timermansa jesteś złem wcielonym 

Od przyszłego roku na zachodzie mają być w oborach maty pochłaniające CO2 i każdy rolnik będzie musiał w zależności od ilości posiadanych zwierząt posadzić ileś tam drzew na swoich gruntach.Ciekawe kiedy u nas.

Opublikowano
2 minuty temu, mf362 napisał:

Czy to jest Władimirec ? Pro rosyjski sprzęt jak tak można PO co wspierać byle ZSRR 

W środku cicho ciepło w porównaniu do c330 

Nie jest ciepło bo to polska kabina dokupowywana

Ma 43 lata i nie jednego nowego dżondyra przeżyje. 

To takowy zakup jak ja miał 7 lat. 

On ma dożywocie u nie nawet jakby 5 germańców tusek dał za wygrane wybory 

• Like 1
Opublikowano

Przynajmniej wody nie trzeba wlewać czy też na płynie że problem palić. 

Rzec można Deutz made in ZSRR. Gościu co regenerował mi pompę wtryskowa,wspominał coś ze ruscy skradli patent na te silniki chłodzone powietrzem od Niemców. A czy to prawda . 

A jak ci pali w mrozy ?

Opublikowano
10 godzin temu, marulekk napisał:

nie płakusiaj, też chciałbym wjechac w pole ale takie błoto że mus czekać i żadne -4 tutaj niepomoże tylko że ja rsm leje a nie granule 

Udało się pszenica zasilona

Nawet jak stanieje to mniej stracę bo tam 2 tyg słońca żeby wejść

Opublikowano
40 minut temu, radekz200 napisał:

Dziękuj przodkom że tak bogate gospodarstwo ci zostawili 

Opublikowano
3 minuty temu, mf362 napisał:

Przynajmniej wody nie trzeba wlewać czy też na płynie że problem palić. 

Rzec można Deutz made in ZSRR. Gościu co regenerował mi pompę wtryskowa,wspominał coś ze ruscy skradli patent na te silniki chłodzone powietrzem od Niemców. A czy to prawda . 

A jak ci pali w mrozy ?

Od strzała tylko rozrusznik szybki

Świeca odpreżnik i zapala od razu. 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, marcin19071980 napisał:

Od przyszłego roku na zachodzie mają być w oborach maty pochłaniające CO2

Oby piekło pochłonęło tych idiotów co wymyślają te głupoty.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v