Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Pany siał kto kiedyś żyto hybrydę po hybrydzie na tym samym stanowisku oczywiście pognojowalbym 

Siałem, nawet z tego materiału który zebrałem z F1. Coś tam urosło. 

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

teraz to papryka nie na czasie w środku szybko pleśnieje 🤦‍♂️

Ludzie ci obliczą ile zarobisz lub zarobiłeś zanim jeszcze pieniądze do ręki weźmiesz.Znam to z autopsji.A później pie...po wsi TEN H...TO MO WSZYSTKO

Opublikowano

Podniecanie się teraz ceną papryki to takie samo pierdolenie jak podniecanie się ceną czereśni w ubiegłym roku.

Weźmie jaki pismak głupikmądry podłapie najwyższą cenę na straganie na ulicy chmielnej w Warszawie i smaruje denne artykuły.

Produkcja gdzieś minimalna i sprzedaż również w tych cenach leży i kwiczy.

Ale dobrze się liczy wirtualne miliony rolnikowi

Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Ludzie ci obliczą ile zarobisz lub zarobiłeś zanim jeszcze pieniądze do ręki weźmiesz.Znam to z autopsji.A później pie...po wsi TEN H...TO MO WSZYSTKO

niech se gadają , jak lubią.

robić swoje, a się przyzwyczają.

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Ano Ty liczysz Adama pieniądze za paprykę to ja chce policzyć Twoje aa malinę 

Niby czemu liczę , tylko złote czasy na warzywa , na malinę przeminęły .

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dla mnie jest miła a dla innych? Obydwoje jesteśmy niemili jak ktoś podpadnie 

To ty człowiek do rany przyłóż, że nigdy nie podpadasz 😇 ;) 

Opublikowano

Gallan, weź no zrób w Polsce paprykę na marzec .

Podziel się wrażeniami... z poniesionych kosztów.

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

To zacznij uprawiać i ty, jeśli takie czasy złote ;) 

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

To ty człowiek do rany przyłóż, że nigdy nie podpadasz 😇 ;) 

Musiałbyś się rozeznać wśród ludzi którzy mnie otaczają. Zawsze jak coś obiecam to tego dotrzymuję i na to samo liczę. Jak się czegoś wymaga od kogoś to trzeba i sobą coś reprezentować. Kto mi podpadł to wie że nie ma po co do mnie przychodzić bo mu nie pomogę a i takich wkolo jest dużo ale przykładów nie będę wymieniał bo wtedy by wyszło że ja naprawdę jak ten Tracz. Temu petowi zadzwoniłem po karetkę ale czekam na konfrontacje. Kazał Merlin żeby mi podziękowała ale mnie te jego podziękowania...

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, gregor1284 napisał:

No już się chyba tam naprzebywala. A ojciec jak?

Bez 10 dni 3msc... 

Ojca bolą ręce strasznie, kręci się dłubie jakieś pierdołki. O robocie na razie nie ma mowy. Chciałem ich wysłać oboje do ośrodka na rehabilitację na miesiąc, ale nie chcą.

Teraz czeka nas rzeź z ubezpieczalnią. Ale oddaję sprawę prawnikom bo zdechnę już z tym wszystkim.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

niech se gadają , jak lubią.

robić swoje, a się przyzwyczają.

Aaaa tam,jak tylko pamiętam to to pier.... się nigdy nie kończy.W 2006 był piękny maj i wszyscy odkryli ziemniaki z pod wluknin a mnie się jakoś nie chciało odkryje w poniedziałek.W nocy z soboty na niedzielę przyszedł taki mróz że te poodkrywane ziemniaki w piz... poszły.To prawie o czary mnie oskarżyli.

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

teraz to papryka nie na czasie w środku szybko pleśnieje 🤦‍♂️

to normalne nie widzą kosztów tylko zysk 🤦‍♂️

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

W każdym sektorze jest super tylko akurat nie w tym w którym siedzimy. W każdej pracy jest super tylko nie w tej w której akurat pracujemy. Każdy kraj jest super tylko nie ten w którym akurat mieszkamy. "Wszędzie dobrze gdzie nas..."

• Like 5
Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Bez 10 dni 3msc... 

Ojca bolą ręce strasznie, kręci się dłubie jakieś pierdołki. O robocie na razie nie ma mowy. Chciałem ich wysłać oboje do ośrodka na rehabilitację na miesiąc, ale nie chcą.

Teraz czeka nas rzeź z ubezpieczalnią. Ale oddaję sprawę prawnikom bo zdechnę już z tym wszystkim.

Teraz coś miało być w tv o tym wypadku na starym myszyncu. 4 lata gość walczy o odszkodowanie. Czyja wina w tej kolizji wkoncu była? Tego chlopaka czy ciotki?

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chwilowo nic , znaczy wałek przegubowo teleskopowy zakupiony i jutro ma kurier przywieść 🤷

Ale co wam powiem , dziś Raucha przetestowałem , kuźwa dlaczego w Polsce nie robiliśmy takich rozsiewaczy  ćwierć wieku temu 😐 rolnictwo było by przyjemniejsze 

Jeszcze się do maseya albo fendta przekonasz tylko czasu potrzebujesz 

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Podniecanie się teraz ceną papryki to takie samo pierdolenie jak podniecanie się ceną czereśni w ubiegłym roku.

Weźmie jaki pismak głupikmądry podłapie najwyższą cenę na straganie na ulicy chmielnej w Warszawie i smaruje denne artykuły.

Produkcja gdzieś minimalna i sprzedaż również w tych cenach leży i kwiczy.

Ale dobrze się liczy wirtualne miliony rolnikowi

Już Tusk na Twitterze podłapał temat porównań cen warzyw za jego rządów i obecnych 🤦‍♂️ xD

Opublikowano
19 minut temu, gregor1284 napisał:

No już się chyba tam naprzebywala. A ojciec jak?

Bez 10 dni 3msc... 

Opublikowano
20 minut temu, marcin19071980 napisał:

Prawdę gadosz Bimberku ci dać 😁 

Ale tak niestety  jest tak jak mówisz🙄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v