Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, Qwazi napisał:

Wojsko to jest służba, nie praca. Właśnie dlatego, że Ci, którzy tam służą traktują to jak pracę, nasze siły zbrojne są słabiutkie. Nic tu nie pomoże najnowszy sprzęt, czy duże pieniądze. Jeśli żołnierz nie jest żołnierzem, to armia jest słaba 

Zajeżdża dwóch żołnierzy, prawie jak karki z jakiejs mafii tylko w mundurach. Chcieli adblue w 5 litrowych bankach bo tylko taki mają limit na flocie. Jak im powiedzialem ze mamy tylko 10 i 18 i ze normalnie biorą,to jeden z nich zaczął k**wami rzucac na ministra,rząd i dowodce ze pojebani są. Nie dziwie im sie,mieli pojechac kupic i wrocic dalej do swojej "pracy" a tak musieli jeszcze kombinowac bo paliwo tez mają rozliczane z floty i na tyle km mieli wyliczone.

17 minut temu, 6465 napisał:

Te skupy palet to tylko kupują EUR.? Dostałem dziś do zutylizowana 50szt. Palet tylko to jednorazówki jakieś.

IMG_20230316_145808.jpg

Dawaj do mnie,jak ma pojsc z dymem to pod bele wsadze zeby na ziemi nie leżały😀

Opublikowano
23 minuty temu, 6465 napisał:

Te skupy palet to tylko kupują EUR.? Dostałem dziś do zutylizowana 50szt. Palet tylko to jednorazówki jakieś.

IMG_20230316_145808.jpg

Tomek może Cię wybawić z problemu?

7 minut temu, Belaruss820 napisał:

Zajeżdża dwóch żołnierzy, prawie jak karki z jakiejs mafii tylko w mundurach. Chcieli adblue w 5 litrowych bankach bo tylko taki mają limit na flocie. Jak im powiedzialem ze mamy tylko 10 i 18 i ze normalnie biorą,to jeden z nich zaczął k**wami rzucac na ministra,rząd i dowodce ze pojebani są. Nie dziwie im sie,mieli pojechac kupic i wrocic dalej do swojej "pracy" a tak musieli jeszcze kombinowac bo paliwo tez mają rozliczane z floty i na tyle km mieli wyliczone.

Nie będę się denerwował, bo mi się fajnie orze. Wojsko to stan umysłu. Umysłu ludzi, którzy nazywają sue żołnierzami. Oczywiście są wyjątki 

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, 6465 napisał:

IMG_20230316_145808.jpg

Widzę że nowe to sobie zostaw.

Zawsze się może przydać😁 

Na ogień zdążysz puścić.

U nas gdzieś na skupie to byś sprzedał bo to typowa paleta pod karton jak na jablka 

@bratrolnika przyjmie 😁🤭

Edytowane przez stempos1980
  • Like 1
Opublikowano
26 minut temu, gregor1284 napisał:

@Qwazi sprawa z alternatorem się komplikuje bo wyszło że ten ciągnik ma jeszcze wspomaganie elektryczne. 

Pewnie też zaadoptowane z jakiegoś busa rozbitka, przebywającego na szrocie, bez homologacji i po taniości. A piniędzy nie ma🤷...i nie będzie...no ładnie się tam dzieje w tej spółdzielni na Kurpiach 🤦

Opublikowano

Scenic 2. Tak ustalili. Dobiją mnie opieszałość prezesa... "nie będę się odnosił do prywatnych zaczepek bo to proszę panów nie ten poziom. To poziom odpowiedzialny chłopców którzy chcą bawić się w piaskownicy a ja nie mam zamiaru bawić się w tej piaskownicy. Razem z moimi kolegami że spółdzielni będziemy walczyć i budować jej przyszłość...". No jak się nie zdenerwować 

Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

Tomek może Cię wybawić z problemu?

14 minut temu, stempos1980 napisał:

Widzę że nowe to sobie zostaw.

Zawsze się może przydać😁 

Na ogień zdążysz puścić.

U nas gdzieś na skupie to byś sprzedał bo to typowa paleta pod karton jak na jablka 

@bratrolnika przyjmie 😁🤭

A wrzucę pod szopę za miesiąc przywiozę kolejne 50  to będę myślał co z tym zrobić. 

• Like 1
Opublikowano

Ano. Wspominała na lunchu pani Dżaneta że planuje zmianę aranżacji to podesłałem. A co ona gorsza jak z lubelskiej wsi? Niech i jej mąż zasponsoruje odrobinę luksusu. Cieszy mnie taki wystrój bo wkoncu będzie co z białą cegłą zrobić 

Opublikowano
galan99 napisał:

4 minuty temu, Łolek napisał:

🤫

Acha to ty byś chciał 5 i pracować jako bileter w kinie 

Obora nowa, robot tylko dopilnować karmienia doju cieląt 

Cały dzień tylko ta obora i zapach gnoju , ach piękny ten świat .

proch lepiej pachnie 🤔

Opublikowano
27 minut temu, 6465 napisał:

A wrzucę pod szopę za miesiąc przywiozę kolejne 50  to będę myślał co z tym zrobić. 

Zdążysz zutylizować albo jak będziesz dowoził to się ogłosisz i sprzedasz😁

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@HF86Kotkę. Przegrała walkę z psami... byłem naocznym świadkiem i muszę przyznać że odważna była. Pierwszy raz widziałem żeby kot gryzł psa, złapała tego miejszego pazurami i dziabła go w szyję co go tylko bardziej rozjuszyło 

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
40 minut temu, gregor1284 napisał:

Scenic 2. Tak ustalili. Dobiją mnie opieszałość prezesa... "nie będę się odnosił do prywatnych zaczepek bo to proszę panów nie ten poziom. To poziom odpowiedzialny chłopców którzy chcą bawić się w piaskownicy a ja nie mam zamiaru bawić się w tej piaskownicy. Razem z moimi kolegami że spółdzielni będziemy walczyć i budować jej przyszłość...". No jak się nie zdenerwować 

Ja tam myślę, że ekspert w tej sytuacji potrzebny, bo tam się próbuje komplikować sprawę prostą. A jak nie, to...zabieraj swoje zabawki z tej piaskownicy🤷🤭

40 minut temu, 6465 napisał:

Jakbyś nie mial co z tym zrobić, to pamiętaj 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v