Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

A bo jest takie coś jak lepszy poznaniak?😁 

Mało jest siewników🤔 

Tylko jest mały problem bo dużo ludzi posiada poznaniaka to brało sprzęt pod niego a teraz dopasować ciężko siewnik normalny pod 2.7 bo raczej nie masz 3 m🤔

Lepszy znaczy mniej wyeksponowany, nowszy rocznik itp 

Przecież poznaniak na mechanicznej skrzyni wcale źle nie sieje 

I jaki to jest normalny siewnik 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ja tam z mojego teraz jestem bardzo zadowolony :D

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Zwykła skrzynia , ale po co mam przerabiać 🤔 

Skoro nie wiesz po co to znaczy że lepiej zostań przy tym siewniku. Chociaż jsteś chyba jedyną znaną mi osobą która nie zauważa wad tego siewnika. Nie jest zły ale wkurza jego zacofanie przy siewie. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

no pół cm więcej... 🤔

dobra żarcik... łatwo te parę mm skrócić.. zreszta mojego całkiem nie skręci. gwinty na śrubach dłuższe.

Chyba będzie trzeba wyciągnąć z garażu i szczepić razem żeby zmierzyć bo te łączniki na allegro co parę centymetrów są na allegro 

Opublikowano

I jaki to jest normalny siewnik

taki co się nie zapycha z byle powodu i trzyma normę wysiewu... no i jak ma ścieżki... taki to jest normalny.

Opublikowano
mf362 napisał:

Ja to się dziwię że w Anglii można jeździć na ,, Europejskich prawo jazdy,, jak to wszystko odwrotnie , ronda dziwne skrzyżowania itp. 

idzie się przyzwyczaić

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Spodziewałem się takiej odpowiedzi😁

Opublikowano

Chyba będzie trzeba wyciągnąć z garażu i szczepić razem żeby zmierzyć bo te łączniki na allegro co parę centymetrów są na allegro 

ja bm wolał w sklepie. łatwiej wymienić. przez aledrogo też się da, ale czasami długo to trwa. znaczy zwrot.

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tak nie sieje źle, do największych wad należy nietypowy wymiar siewnika. Zbyt mały odstęp między redlicami. W przypadku mechanicznej skrzyni ciężki wysiew roślin wymagających drobnego i dokładnego wysiewu, słabo też działa zaganiacz ale z tym wszystkie stare siewniki mają problem.  Sam w sobie układ siewu nie jest zły i da się tym równo i "ładnie" posiać zboże. 

Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Sprzedałeś ?

8 minut temu, szymon09875 napisał:

Sprzedałeś ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

I kolejny poranek ze śniegiem. A nu jeho

Normalnie jak celebryta po tych podwyżkach i premiach.

Ale żeby narkomanię propagować na publicznym forum?

Opublikowano
2 minuty temu, DANDYS napisał:

ta i ta skrzynia , wpada worek i ch*j się męczysz bo zaczepia

Jak położysz na połowę to idzie wysypac ;)

Sprzedałeś ?

Sprzedałeś ?

No gdzie, zrobiłem tak że z Poznaniaka została skrzynia i aparat wysiewający. Cały dół inny 

Opublikowano
9 minut temu, hubertb napisał:

Skoro nie wiesz po co to znaczy że lepiej zostań przy tym siewniku. Chociaż jsteś chyba jedyną znaną mi osobą która nie zauważa wad tego siewnika. Nie jest zły ale wkurza jego zacofanie przy siewie. 

A jakie jest nie zacofanie przy innych 🤔

W sumie to ja nie mam wymagań

Opublikowano

Marcin, takie łączniki centralne w każdym Greene znajdziesz, na targu pewno jeszcze też, a już nie wspomnę że na wyposażeniu agregatu być powinien.

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

że na wyposażeniu agregatu być powinien.

janpol dziaduje i nie dodaje, tez dokupiłem.

jakie jest nie zacofanie przy innych

napisałem tam wyżej...

znowu zaczynasz wydziwiać?

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A jakie jest nie zacofanie przy innych 🤔

W sumie to ja nie mam wymagań

Może ktoś na wsi ma np. SR300 weź pożycz zobacz co to znaczy nowocześniejszy siewnik. 

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Tak nie sieje źle, do największych wad należy nietypowy wymiar siewnika. Zbyt mały odstęp między redlicami. W przypadku mechanicznej skrzyni ciężki wysiew roślin wymagających drobnego i dokładnego wysiewu, słabo też działa zaganiacz ale z tym wszystkie stare siewniki mają problem.  Sam w sobie układ siewu nie jest zły i da się tym równo i "ładnie" posiać zboże. 

Ja mam zrobiony zgarniacz nowy typ , i rozstaw redlic jak ktoś lubi gęsty siew może być 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Dziekan miał w standardzie

cena była atrakcyjna, to nie patrzyłem na detal.

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Co Ty gadasz🙆. A to nie Ty doiłeś na tempo czasem🤔. Ona to by mogła co najwyżej Cię wkurzać, żebyś miał lepszą wydajność w robocie i ruchy ze trzy razy szybsze😜

My jesteśmy na etapie trzymania się za ręce 

Jeszcze te 3 nie rozdojone, cielaki też piją 

• Haha 1
Opublikowano
DANDYS napisał:

ta i ta skrzynia , wpada worek i chuj się męczysz bo zaczepia

Po to masz dwie klapy z góry żeby na jednej położyć worek i wsypać go do drugiej przegrody. Ja tak robiłem i nie miałem problemu z zaczepianiem.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v