Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

To jak w zuku 

Chrysler imperial 1958 roku 6 elektrycznych szyb elektryczna kanapa przednia, radio, automatyczna klimatyzacja, wspomaganie kierownicy, automatyczna skrzynia biegów, 5,4l 300KM. Faktycznie jak w Żuku. Prowadzi się dobrze do prędkości około 90mil. Po za tym wielkość fury sprawia trudności na Europejskich drogach. 

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie ten rozum u kierowców to po pierwsze

Oto właśnie chodzi.Jezdzilem Ładami Żukami Lublinami Starami Mercedesami Iveco Renault Volvami i nigdy nie miałem dzwona no może poza tym jak dziadka przejechała przyczepa ciągnięta za Starem niestety na miejscu.Ludzie nie myślą i to jest problem

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

No i gitara 🤗🤝

Jak już będę na emeryturze to za ten pierwszy dodatek stawiam wszystkim kolejkę 

Mietek, Mietek na prezydenta tylko Ty 👏👏👏

E to 3600 to na wąsko torowke nam nie starczy 

5 minut temu, Karol6130 napisał:

Bo to auto do prawego człowieka 

Dla mnie to te wszystkie angliki warte tyle co ważą 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

U mnie woda w piwnicy już ze dwa miesiące i nikt afery z tego nie robi. Dwie pompy są i jak się nazbiera to jadą z koksem.

To już z wyglądu ten Żuk czy Polonez ładniejszy niż to...

A kto robi afere 🤔

Opublikowano
52 minuty temu, hubertb napisał:

Nie, po prostu nie wspieram windowania cen złomu do góry. Cena np. 125p jest wyższa niż włoskiego fiata. To jest jawna spekulacja. Po prostu nie chce w tym uczestniczyć. 

Miałem okazję użytkować 125p że 2 tygodnie ostatnie roczniki okrągłe zegary chyba 1,6 i kolor kość słoniowa fotele czarne,, lotnicze,, 

Dostałem od klienta na dwa tygodnie bo po wymianie świec przewodów i wszystkiego co można auto i tak nie jechało, a że znałem sp Kazimierza który na 5ce 60 jeździł mówię daj mi Pan ten wóz musi chodzić po dwóch tygodniach użytkowania przeze mnie Kazimierz jak wyjeżdżał na ulicę to gumy piszczały i bokiem szedł tak się wypalił nagar 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Wymyje z wierzchu w strefę korzeni.

Jeszcze na 2t masz szansę😁

A stoją codziennie pod sklepem i zbierają na chore dzieci.

Dobre i 2 tony , chociaż za nawozy się zwróci

Opublikowano
19 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie ten rozum u kierowców to po pierwsze

Ja widze drastyczną różnicę w mocy samochodów. Jakie ty mogłeś kupić auto jako pierwsze, jakie twój ojciec a jakie będą mogły kupić dzieci. Mój tato miał swój pierwszy samochód w wieku 26 lat i to był dwudziesto konny maluch(prędkość maksymalna 140km/h), ja miałem jako pierwsze 75KM jette w wieku lat 20(prędkość maksymalna 180km/h), moja córka będzie mogła kupić spokojnie furę która ma ponad 150KM i rozpędza się do dwóch pak. Nikt mi nie powie że 18-20 letni chłopak kawaler jest takim samym kierowcą jak człowiek który już np. te 25lat skończył. Głowa się nie zmieniła zmieniły się samochody. Dalej młody szczaw jest głupi i brawurowy za kierownicą. 

• Like 4
Opublikowano

Fajnie się tym jeździ

Już drugi anglik

Wcześniejszy miał stłuczkę 

z naprzeciwka zakręt ścinał, cały lewy bok w hondzie szlak trafił 

lewe koła Hondy stały prawie na poboczu 

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

E to 3600 to na wąsko torowke nam nie starczy 

Dla mnie to te wszystkie angliki warte tyle co ważą 

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Miałem okazję użytkować 125p że 2 tygodnie ostatnie roczniki okrągłe zegary chyba 1,6 i kolor kość słoniowa fotele czarne,, lotnicze,, 

Dostałem od klienta na dwa tygodnie bo po wymianie świec przewodów i wszystkiego co można auto i tak nie jechało, a że znałem sp Kazimierza który na 5ce 60 jeździł mówię daj mi Pan ten wóz musi chodzić po dwóch tygodniach użytkowania przeze mnie Kazimierz jak wyjeżdżał na ulicę to gumy piszczały i bokiem szedł tak się wypalił nagar 

W Polskiej motoryzacji doceniam niektóre samochody np. wspomnianego wyżej kanta. Z końcówki FSO wymienił bym jeszcze Lanosa.

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Wyglądasz na gościa z poczuciem humoru, więc tak wydedukowałem 

Jeśli obraziłem, to sorki

Nie. Tak tylko się zastanawiałem.

Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Kantyna nie miała foteli na bajerze. To te same co w Borkach były chyba że od łady miał wrzucone albo jakieś inter Słomczyn 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

A mi po Warszawie to się najlepiej jeździło komunikacją miejską. Jak sobie przypomnę szukanie miejsca parkingowego w stolicy i te dziurawe drogi ;/ 

Chyba w Łodzi nie byłeś 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

Ja widze drastyczną różnicę w mocy samochodów. Jakie ty mogłeś kupić auto jako pierwsze, jakie twój ojciec a jakie będą mogły kupić dzieci. Mój tato miał swój pierwszy samochód w wieku 26 lat i to był dwudziesto konny maluch(prędkość maksymalna 140km/h), ja miałem jako pierwsze 75KM jette w wieku lat 20(prędkość maksymalna 180km/h), moja córka będzie mogła kupić spokojnie furę która ma ponad 150KM i rozpędza się do dwóch pak. Nikt mi nie powie że 18-20 letni chłopak kawaler jest takim samym kierowcą jak człowiek który już np. te 25lat skończył. Głowa się nie zmieniła zmieniły się samochody. Dalej młody szczaw jest głupi i brawurowy za kierownicą. 

Kiedyś ilu ludzi po wsiach miało prawojazdy a teraz w niejednym domu więcej kierowców niż kiedyś we wsi

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

A mi po Warszawie to się najlepiej jeździło komunikacją miejską. Jak sobie przypomnę szukanie miejsca parkingowego w stolicy i te dziurawe drogi ;/ 

Dlatego najlepiej pod Warszawą przesiąść się w miejską 

Jest szybciej, i taniej 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v