Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, tomek222 napisał:

Cioteczka jak by forum czytała to by wiedziała że się co roku nie opłaca.🤭😆

929ea6d89980d411febdd2e3ba42fec7.jpg

I tak zdziwiona była że idę i produkcja zwierzęca na wygaszeniu 🤣

Opublikowano
16 minut temu, wojtal24 napisał:

wczoraj Ci wrzuciłem fajny i nie daleko Ciebieb

No widziałem ,ale Wojtek to malowane świeżo tylko patrzeć jak ruda wyjdzie

10 minut temu, Łolek napisał:

Mówię że mój mu sprzedam jak rozsieje azot to cuduje jak to Marcin 

13t azotu to blisko 26ton Mocznika na 40 ha  

@Aktywnyrolnik7245może o13 t nawozów  ci chodziło 

No nawozu azotowego w tonach nie czysty składnik 🤦

Opublikowano
16 minut temu, gregor1284 napisał:

Mówiłem Ci jak kiedyś kumpla okca wzięli do sklepu pokazać lodówki z piwem? Jak kupili piwo to zawsze i jemu dali a on im nigdy bo miotła całą kasę mu zabierała. 

Dokładnie. Co ma murzyn białego?

Murzyn białego ma się słuchać.

• Like 2
Opublikowano
20 minut temu, pawel885 napisał:

Czyli co facet kieszonkowe dostaje od takiej baby czy jak bo już nie rozumiem ?

Czy kanapki i picie do roboty i ani grosza ? 

A jak mu się sr** zachce a toaleta płatna ? 

Widziałem taką relacje u rodziny ze strony żony. Szokowało mnie to, ale to potem się okazało, że to powszechne było u nich. Pojechaliśmy kiedyś do jakiejś jej cioci, na grilla niby. W trakcie kobitka wyciągnęła pieniążki, dała odliczoną kwotę mężowi i powiedziała aby po piwie do tego grilla kupił. Masakra jakaś, ale ludzie tak robią... 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No to bierzesz mój 

Cisza spokój tylko ja walczę z gownem 

IMG_20230306_145747.jpg

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
Qwazi napisał:

2 minuty temu, stempos1980 napisał:

To się zdzwonimy ok i o tym porazmawiamy 😉

Ok

20 minut temu, Bananek napisał:

Mam 8 księży w rodzinie, gdyby znieśli celibat sam bym z chęcią został duchownym. Po zniesieniu tego zakazu ilość mężczyzn idących do seminarium wzrosłaby znacznie.

Michał, to czemu ta ósemka facetów w czerni nie wytłumaczyła Ci, że celibat to jest zakaz ożenku, a nie utrzymywania kontaktów seksualnych?

ale chyba są jeszcze śluby czystości czy jakiś tak 😆😆😆 czyli sex tylko z czystymi kobietami😆😆😆😆

• Haha 1
Opublikowano
37 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Dobrze wiesz jak to postrzegam. 

Śnieg prószy.

Wiem Piotrze i szanuję. Druga część mojego posta nie była skierowana wprost do Ciebie 

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

No to bierzesz mój 

Cisza spokój tylko ja walczę z gownem 

IMG_20230306_145747.jpg

To ile chcesz ? Już dzwonię z ogłoszeń i będe jechać coś oglądać

Opublikowano
limonka napisał:

21 godzin temu, wojtal24 napisał:

ale Darek nigdzie nie napisał że wydziela żonie kasę czy sknerzy albo jej nie ufa

Napisał, że płaci rachunki a to już o czymś świadczy dlatego zapaliła mi się lampka!

Byłam kilkakrotnie świadkiem jak przy kasie facet wyciągał portfel i płacił za zakupy. No przepraszam, ale to w mojej kulturze nie do pojęcia. U nas od pokoleń mężczyzna zarabia i oddaje wszystko swojej kobiecie i tyle się tym interesuje, czy ma interesować.

co w tym dziwnego że facet płaci za zakupy jak jest z nią to chyba dobrze świadczy o facecie. Ciężko chyba będzie Ci znaleźć takiego faceta żeby Ci oddawał kase ale życzę powodzenia. nie wiem co Ty masz za kulturę? w związku są dwa rozwiązania albo podpisujesz na początku papier i każdy sobie rzepkę skrobie, albo w małżeństwie wspólne kąta i wspólne dorabianie się.

stempos1980 napisał:

2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chyba mniej tej rzodkwi , już zapomniałem ilo mi wyszło 

Adam możesz jaśniej 🤔

A w tym twoim jest mieszadło wolno obrotowe ?

Szymek a ten co podlinkowałem ? Bo są ze trzy w okolicy i może podjadę obejrzeć

Tak powiem ci to raz i więcej nie będę powtażal.

Ty szukasz rozsiewacz a na takie hektary co ja mam a nie ty.

Co to jest dla ciebie rozsiewacz 500 l? 

Żeś się urwa uparł że do tylko do ciapka🤦 

Mój sąsiad ma zboża z qq 30 ha i też nie robi ścieżek a jak potrzeba czepia do siewki jd 5100 na najszerszej opcji ogumienia a ty tylko urwa ciapek i ciapek .

Chłopie ty masz 40 ha a nie 5.

Trzeba mieć czas dla siebie i bliskich.

To samo się dotyczy i opryskiwacza w twoim przypadku.

Weź się ogarnij i zacznij myśleć po swojemu a nie ktoś za ciebie myślli

Chcesz to się obrażaj bo mi to koło nosa lata ale taka jest prawda.

Zdrowie jest najważniejsze !

widac że dobry rocznik 1980 dobrze napisałeś 😆😆😆😆😆😆

• Like 2
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jak ktoś bogaty i go stać to wali nawozów ,to i sprzęt potrzebny

kilka dni temu pisałeś że chcesz podnieść wydajność w polu ale to już chyba zapomniałeś

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Jesteś w błędzie kolego. 

Celibat – forma życia polegająca na dobrowolnej wstrzemięźliwości seksualnej oraz zrezygnowaniu z wchodzenia w związek małżeński. Ma charakter religijny i jest praktykowany przez kapłanów Kościoła rzymskokatolickiego oraz mnichów wszystkich Kościołów chrześcijańskich. 

100zl mi wręczysz za naukę przy najbliższej okazji

@yacenty masz tam może w budżecie uwzględnione jakieś pieniądze na edukację tych użytkowników? Ja się tu produkuje ale niestety nonprofit. Może byśmy coś wydębili od czarnka?

A w czynię społecznym to nie łaska🤔😁

Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał:

kilka dni temu pisałeś że chcesz podnieść wydajność w polu ale to już chyba zapomniałeś

To też dziś na te okoliczność domówiłem odrobinę nawozu . 

6 minut temu, Łolek napisał:

Przecież napisałem 

No tak 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

To jaka tu mowa o kulturze to prostytucja 

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍😆😆😆

Opublikowano
19 minut temu, wojtal24 napisał:

co w tym dziwnego że facet płaci za zakupy jak jest z nią to chyba dobrze świadczy o facecie. Ciężko chyba będzie Ci znaleźć takiego faceta żeby Ci oddawał kase ale życzę powodzenia. nie wiem co Ty masz za kulturę? w związku są dwa rozwiązania albo podpisujesz na początku papier i każdy sobie rzepkę skrobie, albo w małżeństwie wspólne kąta i wspólne dorabianie się.

Najliczniejszy i najlepszy rocznik😁

Opublikowano

Przed chwilą, pawel885 napisał:

No ale bez przesady 

40 ha i kilka worków nawozu...

Równia pochyla w dół ....

Już nie jeden oszczędzał 

Tu twierdzą że nie mam tyle ha a i nawozów też wcale nie daje 

dwie strony wcześniej sam to napisałeś myślę że masz chorobę dwubiegunowa bo sam nie wiesz co piszesz do poludnia jedno po południu drugie

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

I tak zdziwiona była że idę i produkcja zwierzęca na wygaszeniu 🤣

Powiedz jej że spurkowej się nasluchałeś i dobrze gada 🤣🤣🤣

Dzisiaj się dowiedziałem że mój kolega ma nową ksywkę-hołownia. Podobno jak on dojdzie do władzy to kraj będzie mlekiem i miodem płynął. Zrównoważony nigdy nie był ale teraz to już przesadził

14 minut temu, stempos1980 napisał:

A w czynię społecznym to nie łaska🤔😁

Nie laska ale nie mniej niż 500 🤣

• Haha 1
Opublikowano
Łolek napisał:

41 minut temu, limonka napisał:

Czytam Wasze komentarze i nie dowierzam. Także już nic nie napiszę, bo znowu będzie.. Ehh.. szkoda.

A klapnąć z liścia mężowi też lubisz jak kasy by nie chciał oddać 

U mnie wszystko wspólne pieniądze, dom dzieci też, więc jakie ma znaczenie kto za coś płacił, wiadomo że ja nie kupuje firan czy zasłon a żona nawozu czy maszyn ale oboje wiemy co się dzieje vw kasie 

poprostu jesteś w normalnym zwiazku👍👍👍👍

1 minutę temu, soltys48 napisał:

Marcinek 

Nie chcę Cię obrażać ale coś mi śmierdzi. Liczyć potrafię i nie chce mi się wierzyć w niektóre rzeczy co tu piszesz

A mało?

No co śmierdzi , opisałem cała wiosna na rozsianie nawozów , żeby tylko kasa była na nie to kosem rozrzuce

a to Ty jeszcze nie masz tych 13 ton nie pogrążaj się już dziś 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

Opublikowano
bratrolnika napisał:

4 godziny temu, limonka napisał:

Byłam kilkakrotnie świadkiem jak przy kasie facet wyciągał portfel i płacił za zakupy.

A co ja mam powiedzieć jak na zakupy nie jeżdżę??? Tyle co rano po bułki 

od jutra po bułki żona jeździ 😁😁😁😁😁

16 minut temu, wojtal24 napisał:

wczoraj Ci wrzuciłem fajny i nie daleko Ciebieb

10 minut temu, Łolek napisał:

Mówię że mój mu sprzedam jak rozsieje azot to cuduje jak to Marcin 

13t azotu to blisko 26ton Mocznika na 40 ha  

@Aktywnyrolnik7245może o13 t nawozów  ci chodziło 

to weź ten od @łolka

stempos1980 napisał:

19 minut temu, wojtal24 napisał:

Najliczniejszy i najlepszy rocznik😁

najlepszy 😁😁😁👍👍👍

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v