Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, PAN88 napisał:

Jak czytała po forach internetowych w marcu lub kwietniu niektóre wpisy w cenach pszenicy i mleka to możliwe

tam się wiecznie opłaca. 

tu ciotka tylko nie uwzględnia swojej emeryturki ponad 3 i tego że już ja 35 lat pobiera 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Mam nadzieje ze ta kobieta nie ma już wstępu do twego domu i że nic wyprodukowanego przez rolnikow już nie będzie używać 

ona z mojej obecnie gospodarki pochodzi 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Bawta się Pnie i Panowie. Żona mnie namówiła na wyjazd marketowy, chociaż nie bardzo mi się to uśmiecha 

@limonka czyli jak mnie poprosi, żebym zapłacił że wspólnego konta, to mam tego nie robić wg Ciebie?...nic z tego 🤷

O wędka by Ci obeschla 

• Haha 1
Opublikowano
49 minut temu, Pafnucy12 napisał:

ciekawe czy tylko ja w to nie wierzę? 🤔

Coś mi tu nie pasuje, jakby nawet liczyć w miarę "na bogato" to na przynajmniej 25ha. Jak skromniej to na ponad 30... Przynajmniej tak z mojego liczenia wynika...

Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

tam się wiecznie opłaca. 

tu ciotka tylko nie uwzględnia swojej emeryturki ponad 3 i tego że już ja 35 lat pobiera 🤣

Co ty piszesz dawali 1400 za pszenicę to się 2 marzyło. I tańsza nie może być bo koszty wyprodukowania drogie.

To gdzie ciotka pracowała że już tyle lat na emeryturze? Czy taka stara.

@gregor1284 dobrze pisał nie dawaj jej nic co wyprodukowałes i poznaj z domu

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

W czystym składniku?

No tak napisał.

A nieważne.

Może i tyle wysiewa

Opublikowano
3 godziny temu, limonka napisał:

Napisał, że płaci rachunki a to już o czymś świadczy dlatego zapaliła mi się lampka!

Byłam kilkakrotnie świadkiem jak przy kasie facet wyciągał portfel i płacił za zakupy. No przepraszam, ale to w mojej kulturze nie do pojęcia. U nas od pokoleń mężczyzna zarabia i oddaje wszystko swojej kobiecie i tyle się tym interesuje, czy ma interesować.

W mojej kulturze mężczyźni robili na gospodarstwie nie etacie, więc szło wszystko na wspólny rachunek. ;) 

3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Żeby oni się trzymali tego celibatu. Papież prędzej na pedofilie pójdzie niż na rozwalenie majątku kościoła 

Celibat bardziej oznacza "bez żony" samotny, a nie aseksualny.... 

Małżeństw nie zawierają, więc się go trzymają.... 

Opublikowano

Jestem przerażony od wczoraj. Obejrzałem film w którym główny bohater gardził ickami a później sam się okazał ickiem. Jego żona też się później przyznała do pochodzenia Dawidowego a ich syn który bił icków miał obustronne żydowskie pochodzenie...

Opublikowano
13 minut temu, PAN88 napisał:

Co ty piszesz dawali 1400 za pszenicę to się 2 marzyło. I tańsza nie może być bo koszty wyprodukowania drogie.

To gdzie ciotka pracowała że już tyle lat na emeryturze? Czy taka stara.

@gregor1284 dobrze pisał nie dawaj jej nic co wyprodukowałes i poznaj z domu

stara. 90 na karku, ale do kościoła o na wybory toto śmiało się doczołga. 

a praca w jakimś komucho urzedzie 🤭

Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

W mojej kulturze mężczyźni robili na gospodarstwie nie etacie, więc szło wszystko na wspólny rachunek. ;) 

Celibat bardziej oznacza "bez żony" samotny, a nie aseksualny.... 

Małżeństw nie zawierają, więc się go trzymają.... 

Jesteś w błędzie kolego. 

Celibat – forma życia polegająca na dobrowolnej wstrzemięźliwości seksualnej oraz zrezygnowaniu z wchodzenia w związek małżeński. Ma charakter religijny i jest praktykowany przez kapłanów Kościoła rzymskokatolickiego oraz mnichów wszystkich Kościołów chrześcijańskich. 

100zl mi wręczysz za naukę przy najbliższej okazji

@yacenty masz tam może w budżecie uwzględnione jakieś pieniądze na edukację tych użytkowników? Ja się tu produkuje ale niestety nonprofit. Może byśmy coś wydębili od czarnka?

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, tomek222 napisał:

Aha czyli jak kobita wydziela chłopu pieniądze to okej, ale jak jest na odwrót to już nie? Hipokryzja pełną gębą, czy aby pantofelki waszym chłopom zbytnio nie uwierają?

Dla niektórych tak jest lepiej..... Wiem, że to tragiczne, ale są rodziny które mają co jeść, bo chłop za mało kumaty aby w baku coś z konta pobrać.....

Opublikowano
13 minut temu, gregor1284 napisał:

Grunt żeby mu obrodziło i żeby pieniądze na ursusa miał 

O i tu przyznam rację 

Opublikowano
8 minut temu, HF86 napisał:

stara. 90 na karku, ale do kościoła o na wybory toto śmiało się doczołga. 

a praca w jakimś komucho urzedzie 🤭

Pisałem to już i tu siostra cioteczna jak były wybory prezydenckie i była w komisji na wyborach na Mokotowie czyli dzielnicy komuchów to widziała i takich sbków co na wózku inwalidzkim dojechali aby oddać głos na Trzaskowskiego bo nic im nie odbierze 🤣🤣

Opublikowano
4 godziny temu, limonka napisał:

Byłam kilkakrotnie świadkiem jak przy kasie facet wyciągał portfel i płacił za zakupy.

A co ja mam powiedzieć jak na zakupy nie jeżdżę??? Tyle co rano po bułki 

Opublikowano
8 minut temu, Leszy napisał:

https://pl.wiktionary.org/wiki/caelebs

Celibat oznacza bezżenność. Tak z łaciny. Potem dorobili do niego ideologie. ;) 

Mamy XXI wiek nikt teraz koniem nie robi jak kiedyś 

Druga sprawa co ma wspólnego ten dzisiejszy kościół z tym co wynikało z założeń kiedyś kiedyś?

4 minuty temu, bratrolnika napisał:

A co ja mam powiedzieć jak na zakupy nie jeżdżę??? Tyle co rano po bułki 

Możesz powiedzieć " ja nie wiem skąd to jedzenie się w lodówce bierze" . Zgodnie ze stanem faktycznym 

• Like 1
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chłopaki mam parę pytań , teraz tak na poważnie . @Łolek tym swoim Rauch siałeś jakiś drobny poplon ? Bo te dziury kwadratowe mnie się nie podobają , chcąc ustawić 40 kg rzodkwi nie wiem czy zda egzamin 

@Agrest i reszta panów , ile litrów potrzeba żeby zmieścić bb saletry albo saletrzaku ,polifoski ?? 450 jak ten będzie mało 👇🤔 

https://m.olx.pl/d/oferta/rozsiewacz-siewka-rauch-zsa-450-CID757-IDTrXv2.html

I jeszcze czym się różnią zsa zsb mds ???

wczoraj Ci wrzuciłem fajny i nie daleko Ciebieb

Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał:

Czyli co facet kieszonkowe dostaje od takiej baby czy jak bo już nie rozumiem ?

Czy kanapki i picie do roboty i ani grosza ? 

A jak mu się sr** zachce a toaleta płatna ? 

Mówiłem Ci jak kiedyś kumpla okca wzięli do sklepu pokazać lodówki z piwem? Jak kupili piwo to zawsze i jemu dali a on im nigdy bo miotła całą kasę mu zabierała. 

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Dobrze wiesz jak to postrzegam. 

Śnieg prószy.

Dokładnie. Co ma murzyn białego?

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

I pazernych rolników. 

wczoraj z ciotką miałem taką debatę 🤣

Cioteczka jak by forum czytała to by wiedziała że się co roku nie opłaca.🤭😆

929ea6d89980d411febdd2e3ba42fec7.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, wojtal24 napisał:

wczoraj Ci wrzuciłem fajny i nie daleko Ciebieb

Mówię że mój mu sprzedam jak rozsieje azot to cuduje jak to Marcin 

13t azotu to blisko 26ton Mocznika na 40 ha  

@Aktywnyrolnik7245może o13 t nawozów  ci chodziło 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v